CARSNEWS
F1 & RACES

Αυτά θα είναι τα χρώματα της McLaren το 2024 (vid)

Η βρετανική ομάδα έγινε η πρώτη που αποκάλυψε τον επίσημο χρωματισμό του μονοθεσίου με το οποίο θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Το μυστήριο λύθηκε. Η McLaren Racing μας προετοίμαζε για μία μεγάλη αποκάλυψη, όμως κανένας δεν περίμενε πως η ομάδα του Ουόκινγκ θα προβεί σε μία τέτοια κίνηση.

Η McLaren αποκάλυψε στα social media της το χρωματισμό τον οποίο θα έχει το μονοθέσιο της της φετινής χρονιάς στη Formula 1 . Επιπλέον, επισημοποίησε πως η διάδοχος της MCL60 του 2023 θα έχει την ονομασία MCL38.

McLaren MCL38

Για το 2024 η βρετανική ομάδα διατηρεί ως βασικό χρωματισμό το πορτοκαλί παπάγια, ενώ ένα μεγάλο μέρος του αμαξώματος είναι σε «γυμνό» ανθρακόνημα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για να εξοικονομηθεί βάρος.

Suiting up in papaya and black. 🧡🖤 #WhateverItTakes pic.twitter.com/i6EH90MwNM

— McLaren (@McLarenF1) January 16, 2024

Ο σχεδιασμός θυμίζει αρκετά αυτόν της περασμένης χρονιάς, ωστόσο έχει αρκετές διαφορές. Τα χρώματα αυτά συνάδουν με αυτά των αγωνιστικών αυτοκινήτων και μονοθεσίων με τα οποία συμμετέχει η McLaren σε άλλες μορφές αγώνων όπως το Indycar, η Formula E και η Extreme E.

Οδηγοί της βρετανικής ομάδας για τη νέα χρονιά θα είναι και πάλι οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι. Υπό την καθοδήγηση του Αντρέα Στέλα, η McLaren κατέκτησε την 4η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών την περασμένη σεζόν, έχοντας τον καλύτερο ρυθμό εξέλιξης από κάθε άλλη ομάδα στο grid.

— McLaren (@McLarenF1) January 16, 2024

Έχοντας σε πλήρη λειτουργία τη νέα αεροσήραγγα στην οποία εξελίχθηκε από το μηδέν η νέα MCL38, στη McLaren πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Αν θα καταφέρουν να μπουν ανάμεσα στους «Big 3» της F1, αυτό θα αποδειχθεί εντός της χρονιάς.

Φωτογραφίες McLaren

Related Articles

Mugen για πάντα! (+video)

cars

Formula 1: Ποια είναι τα νέα ονόματα των ομάδων που ανακοίνωσε η FIA για το παγκόσμιο πρωτάθλημα- Το πρόγραμμα του 2024

cars

Η Stake F1 είναι εδώ και θέλει να αφήσει εποχή

cars

Five great United States GP battles from the F1 archive

cars

Formula1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν

cars

Lewis Hamilton: Mercedes driver admits F1 team’s new 2024 car still needs ‘big changes’ after Saudi Arabian GP struggle

cars

General Motors: Μπαίνει στη Formula 1

cars

Πάτησε πίστα η Aston Martin AMR21 (video)

cars

Οι πρώτες δοκιμές του 17χρονου Αντονέλι με στόχο τη θέση του Χάμιλτον στη Mercedes F1 το 2025

Bury