CARSNEWS
MOTONEWS

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βρέθηκε βαν που η αστυνομία πιστεύει πως συνόδευε τη μηχανή των δραστών


Τον Απρίλιο του 2021 ο αστυνομικός συντάκτης έπεσε νεκρός αφού δέχτηκε 10 σφαίρες σε καρτέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο

Δολοφονία Καραϊβάζ: Βρέθηκε βαν που συνόδευε τη μηχανή των δραστών
Newsroom

Newsroom

Για ένα βαν που φαίνεται να συνδέεται με το σχέδιο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ κάνουν λόγο οι τελευταίες πληροφορίες της υπόθεσης. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, δύο χρόνια μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, η αστυνομία εστιάζει τις έρευνες της για την εξιχνίαση σε ένα βαν που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του δημοσιογράφου στον Άλιμο.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» το εν λόγω όχημα εντοπίστηκε μετά από την εξέταση του υλικού των καμερών.

Κατά τα φαινόμενα το βαν συνόδευσε στη λεωφόρο Ποσειδώνος και σε άλλα σημεία, τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου. Μάλιστα θεωρείται πιθανόν ένας από τους δράστες να επιβιβάσθηκε στο εν λόγω όχημα ή να κρύφτηκε σε αυτό το βαν η μοτοσυκλέτα.


Οι εξελίξεις στην έρευνα για τη δολοφονία Καραϊβάζ

Τέλη του περασμένου χρόνου συγκλίνουσες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως στο στόχαστρο των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, είναι πλέον συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Το υπουργείο Προστασίας τότε είχε διαψεύσει την πληροφορία πως μια άκρως απόρρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξελίξεις των ερευνών έχει παραδοθεί στον Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Η έρευνα συμπληρώνεται καθώς ακόμη τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου να υποβάλουν οι αρχές στην Εισαγγελία δικογραφία, δεν επαρκούν.

Η δολοφονία Καραϊβάζ

Τον Απρίλιο του 2021 ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξε ο ένας από τους δύο δράστες, που του είχαν στήσει το καρτέρι έξω από το σπίτι του. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από αυτές, η μία χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μία στο λαιμό, δύο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να αφιερώσει το 2023 στη μνήμη του δολοφονημένου Γιώργου Καραϊβάζ, με σειρά δράσεων για την προβολή του θέματος.

Με επιστολές μάλιστα που απηύθυνε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό της αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα απαιτεί να ενταθούν οι προσπάθειες για την εξιχνίαση της υπόθεσης και να τεθεί σε προτεραιότητα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Related Articles

BSA M20 αντίκα (έως τις γιορτές 100€ κάτω)

cars

Όλες οι κλειδαριές ABUS στην MPS Μανωλακάκης

cars

Test – KTM 1290 Superduke R EVO: Οδηγούμε στην Γερμανία

cars

SWM RE300 – Enduro κατάλληλο για όλους!

cars

Βόλος: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στις Αλυκές – Αυτοκίνητο συγκρούσθηκε με μηχανή

cars

Γιατί οι Adventure/Τouring μοτοσυκλέτες έχουν γίνει τόσο δημοφιλείς;

cars

KTM Brabus 1300R Edition 23: υπερπολυτελής έκδοση του Duke Evo για λίγ

cars

Σκοτώθηκε σε δυστύχημα με μοτοσυκλέτα ο ηθοποιός Τριτ Γουίλιαμς

cars

Το απόλυτο πουκάμισο του μηχανόβιου

cars