CARSNEWS
AUTONEWS

Ελίσα Φερέιρα για ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: Ο καθένας μπορεί να αγαπά όποιον θέλει χωρίς φόβο διάκρισης ή βίας

«Eυθεία απειλή» στις κοινωνίες μας, «οι οποίες έχουν ιδρυθεί με βάση τις αρχές της ισότητας και του σεβασμού», αποτελούν «ανησυχητικά περιστατικά» σαν την «επίθεση με στόχο δύο πολίτες 21 ετών της (κοινότητας) ΛΟΑΤΚΙ+ στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε η Επίτροπος Συνοχής Ελίσα Φερέιρα μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Η αύξηση της αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορικής και βίας: οι πρόσφατες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη». Η κ. Φερέιρα σημείωσε ότι σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το πλήθος άρχισε να φωνάζει, πετούσε μπουκάλια και τους κυνήγησε. «Όλα εξαιτίας του σεξουαλικού τους προσανατολισμού» τόνισε.

Η Επίτροπος ανέφερε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε δει ανησυχητική άνοδο στη ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους με στόχο πολίτες ΛΟΑΤΚΙ+ καθώς και οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ τόσο παγκοσμίως όσο και εντός της ΕΕ». Υπογράμμισε ότι «η Κομισιόν παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της με στόχο τη διαβεβαίωση ότι ο καθένας μπορεί να είναι όποιος θέλει, να αγαπά όποιον θέλει χωρίς φόβο διάκρισης ή βίας». Τέλος, η Ελίσα Φερέιρα επισήμανε ότι πριν από τέσσερα χρόνια έγινε ένα αποφασιστικό βήμα με την υιοθέτηση της πρώτης στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ στην ΕΕ.

Related Articles

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου: Αποτελεί ένδοξο ορόσημο στη μακραίωνη ιστορία του έθνους μας

cars

Μαρία Ιωαννίδου: «Ντροπή τους που γράφουν για την ηλικία μου, θα μπορούσα να κάνω μήνυση»

cars

Με πανίσχυρο boxer 2,4 λίτρων το επόμενο Subaru WRX.

cars

Νέο Volkswagen Caddy. Αναβαθμισμένο παντού

cars

Οι φήμες επιμένουν: Υβριδικό και τετρακίνητο το επόμενο Ford Focus RS.

cars

Νέα Mercedes-Benz GLA. Έρχεται στις 11 Δεκεμβρίου με λίγο από “G” μέσα της.

cars

Απαράδεκτο: Έφυγαν οι ιερείς στο μνημόσυνο της μητέρας του Κώστα Κατσαφάδου – «Ψήφισες το νομοσχέδιο, δε σου διαβάζω τη νεκρή»

cars

Τιμήθηκαν οι πεσόντες των Οχυρών Ρούπελ με αφορμή την 83η επέτειο από τη γερμανική εισβολή

Bury

Νέο DS 9. Πρόκληση στο κατεστημένο…

cars