CARSNEWS
NEW MODELS

Εντός στόχου παραγωγής η Mercedes-Benz EQC

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Mercedes-Benz αρνείται ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την προμήθεια μπαταριών για την ηλεκτροκίνητη EQC-Class και ότι θα επιτύχει τον στόχο παραγωγής που είχε θέσει για το νέο μοντέλο της. Όπως έγινε γνωστό, εντός του 2020 σκοπεύει να κατασκευάσει 50.000 μονάδες της, αριθμός που πλησιάζει τον αρχικώς ορισμένο ο οποίος ήταν 60.000 ετησίως.

Η αλήθεια είναι ότι ο ρυθμός παραγωγής της EQC-Class είναι μειωμένος ως τώρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο, ως αιτία γι’ αυτό αναφέρεται έλλειψη του απαιτούμενου αριθμού μπαταριών από την LG Chem, τον προμηθευτή τους. Όπως αναγράφεται σε αυτό, το 2019 η Mercedes-Benz σκόπευε να πουλήσει 25.000 EQC-Class και τελικά διέθεσε μόνο 7.000 εξαιτίας της έλλειψης μπαταριών. Επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο η εταιρεία ανακάλεσε για έλεγχο κάποια αυτοκίνητα του μοντέλου εξαιτίας ενδεχόμενου προβλήματος αστοχίας σε μπουλόνι στο διαφορικό του εμπρός άξονα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω αυτών των αιτιών η εταιρεία αναθεώρησε τον ετήσιο αριθμό παραγωγής στις 30.000, στο μισό δηλαδή, κάτι που διαψεύσθηκε από τον κ. Jörg Howe, Υπεύθυνο Εταιρικής Επικοινωνίας της Daimler A.G. Όπως δήλωσε ο κ. Howe, η εταιρεία πρόκειται να κατασκευάσει 50.000 EQC-Class εφέτος. Πάντως, υπήρξε θέμα με την προμήθεια των μπαταριών. Όπως είπε ο κ Michael Brecht, Επικεφαλής του Συμβουλίου Εργασίας στην Daimler, αυτό προέκυψε όταν τον Ιανουάριο του 2017 η Tesla εξαγόρασε την «Grohmann Engineering», μια εταιρεία που είχε επιλεγεί από την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να κατασκευάζει τις μπαταρίες, και χρειάστηκε χρόνος μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης της.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Τα πανίσχυρα Audi RS5 Coupe και RS5 Sportback έφτασαν στην ελληνική αγορά

cars

Πωλείται η μακρύτερη Ferrari στον κόσμο!

cars

Αυτό είναι το ισχυρότερο τετρακύλινδρο Ariel Atom

cars

Πρώτες ύλες: Eπαρκούν για το ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης;

cars

To αμερικανικό Czinger 21C έχει το «0-100» κάτω από 2 sec!

cars

Ford: Στις 24 Σεπτεμβρίου η επίσημη πρεμιέρα του Puma ST (video)

cars

2021 Ford GT Heritage Edition: Φόρος τιμής στο Le Mans του 1966 (βίντεο)

cars

Πόσο ασφαλή είναι τα cabrio αμαξώματα;

cars

Ferrari εισβάλλει σε εστιατόριο

cars