Σε πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Εύβοια την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2026, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς έχει ανέλθει στην Κατηγορία 4.
Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων, απαγορεύονται η πρόσβαση, η παραμονή και η κυκλοφορία πολιτών και οχημάτων σε συγκεκριμένες περιοχές Natura, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση που υπάγονται στην αρμοδιότητα των Δασαρχείων Χαλκίδας, Αλιβερίου, Λίμνης και Ιστιαίας.
Οι περιορισμοί θα ισχύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης, από τις 00:00 έως τις 24:00, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παραμείνουν σε αυξημένη επιφυλακή. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις τους, καθώς και οι αρμόδιες κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες και οι εθελοντές που συμμετέχουν οργανωμένα στην πυροπροστασία.
Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν διοικητικά πρόστιμα, ενώ απευθύνεται ισχυρή έκκληση προς όλους να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά. Παράλληλα, οι Δήμοι καλούνται να συνεργαστούν με τους διοργανωτές για την αναβολή ή την ακύρωση υπαίθριων εκδηλώσεων στις περιοχές όπου εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα.
Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την καύση χόρτων και απορριμμάτων, τη χρήση υπαίθριων ψησταριών κοντά σε δασικές εκτάσεις, καθώς και εργασίες που μπορεί να δημιουργήσουν σπινθήρες. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, απαιτείται άμεση ενημέρωση των Αρχών στο 199 ή στο 112, με ακριβείς πληροφορίες για το σημείο του συμβάντος.

Το άρθρο «Εύβοια: Στο “κόκκινο” ο κίνδυνος φωτιάς σήμερα Τετάρτη – “Μπλόκο” στην πρόσβαση σε δάση και άλση» δημοσιεύτηκε αρχικά στο Evia Reporter – Ειδήσεις από την Εύβοια και την Ελλάδα.
