CARSNEWS
AUTONEWS

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ έβαλε με πυροβόλο εναντίον δυο UAVs στον κόλπο του Άντεν

Πρώτη εμπλοκή για τη φρεγάτα «Ύδρα», η οποία συμμετείχε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε επιχείρηση για την προστασία ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν. Η φρεγάδα έριξε με πυροβόλο κατά δύο drones ((UAVs), παρέχοντας με αυτό τον τρόπο προστασία.

«Γνωρίζεται ότι την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η Φρεγάτα ΥΔΡΑ στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η Φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της», σύμφωνα με ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Το πλοίο έχει ενταχθεί στην ευρωπαϊκή αρμάδα των «Ασπίδων», συμμετέχοντας στην προστασία των εμπορικών πλοίων, πολλά από τα οποία είναι ελληνόκτητα και περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα, κινδυνεύοντας πολλές φορές από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι.

Σε αυτή την ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα συμμετέχει, εκτός από τη χώρα μας, η Ιταλία με ένα αντιτορπιλικό και φρεγάτες από τη Γερμανία και από τη Γαλλία, ενώ το στρατηγείο στη Λάρισα παίζει καταλυτικό ρόλο καθώς έχει τον επιχειρησιακό έλεγχο της επιχείρησης «Ασπίδες».

Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη, επισκέφθηκαν πριν από μερικές ημέρες τη φρεγάτα «Ύδρα» που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα και πραγματοποιεί περιπολίες στον κόλπο του Άντεν.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ για την επίσκεψη στο πολεμικό πλοίο που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες».

Με ιδιαίτερη τιμή βρέθηκα συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ στην φρεγάτα «Ύδρα», που περιπολεί στον κόλπο του Άντεν, στο πλαίσιο της @EUNAVFORASPIDES, προστατεύοντας τα εθνικά μας συμφέροντα σε… pic.twitter.com/t0lIwuUwCL

— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 11, 2024

Related Articles

Ο αδερφός της Μέγκαν Μαρκλ την κοροϊδεύει σε βίντεο – Φοράει περούκα και παριστάνει πως είναι έγκυος

Bury

Audi. Πιστεύει και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

cars

Nissan Ariya. Έτοιμο το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό SUV της Nissan

cars

Παύλος Μαρινάκης για Στέφανο Κασσελάκη: Πέρασε σε άλλη «πίστα» και έγινε συνειδητός υπονομευτής του Πολιτεύματος

cars

Η Bentley μπαίνει στο παιχνίδι των “continuation” μοντέλων!

cars

Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό σε 5 μεγάλες πόλεις – Οι προβλέψεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

cars

Το Mitsubishi Mi-Tech είναι ένα “παιχνιδιάρικο” concept με ενδιαφέρουσα τεχνολογία.

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 21/4/2024

cars

Εικονικές επιχειρήσεις με «αχυρανθρώπους», λαθρεμπόριο και διεθνές κύκλωμα απάτης εντόπισε το ΣΔΟΕ

cars