CARSNEWS
F1 & RACES

Η Alfa Romeo θέλει να τρέξει στο Λε Μαν με δικό της Hypercar

H ιταλική φίρμα μετά την αποχώρησή της από τη Formula 1 φαίνεται πως έχει αποφασίσει σε ποιο πρωτάθλημα θέλει να πάρει μέρος.

Το Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2023 ήταν το τελευταίο για την Alfa Romeo στη σύγχρονη εποχή της Formula 1. Η ιταλική φίρμα ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τη Sauber Motorsport, στην οποία ήταν χορηγός επωνυμίας τις τελευταίες πέντε σεζόν.

Ο αρχικός στόχος ήταν να παραμείνει στο σπορ, ωστόσο έπρεπε να βρει μια νέα ομάδα να συνεργαστεί. Φαβορί ήταν η Haas, η οποία είναι πελατειακή ομάδα της Scuderia Ferrari και έχουν στενές σχέσεις. Καμία συμφωνία όμως δεν πραγματοποιήθηκε, με τον CEO της, Ζαν-Φιλίπ Ιμπαρατό να εξηγεί το γιατί.

«Δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε την οποιαδήποτε συμφωνία η οποία θα ήταν ίδια με αυτή που είχαμε με τη Sauber. Δεν θα ήμασταν πια μέρος μιας ιστορίας. Ξεκινήσαμε λοιπόν να κοιτάμε κάπου αλλού και βρήκαμε τη λύση», ανέφερε.

Η Alfa Romeo εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εισέλθει στο WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν μελλοντικά σύμφωνα με τον Ιμπαρατό. Αυτή η κίνηση είναι ακόμη μια επιβεβαίωση πως το πρωτάθλημα είναι το παγκόσμιο επίκεντρο των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ήδη 9 διαφορετικοί κατασκευαστές παίρνουν μέρος στην κορυφαία κατηγορία Hypercar και το 2025 ο αριθμός αυτό θα φτάσει σε διψήφιo νούμερo.

  • Το τρέιλερ του WEC για τη σεζόν του 2024 θα σε πωρώσει με τους αγώνες αντοχής

Για να κάνει μία τέτοια κίνηση, η Alfa Romeo ψάχνει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε το κόστος να μην ξεπερνά τις αρχικές της προσδοκίες. Ο Ιμπαρατό εξηγεί τη σημασία των αγώνων αντοχής για τη μάρκα, αλλά και το σκεπτικό για ένα πρόγραμμα στο WEC.

— FIA World Endurance Championship (@FIAWEC) December 1, 2023

«Ο Όμιλος Stellantis έχει ήδη δύο μάρκες στη Formula E (DS και Maserati) οπότε έχουμε επικεντρωθεί τώρα στο WEC. H Alfa Romeo στο παρελθόν είχε φοβερές εμπειρίες στους αγώνες αντοχής. Το WEC προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά με τέτοια εμπλοκή κατασκευαστών είναι δύσκολο να υπολογίσουμε το επίπεδο επένδυσης που απαιτείται. Πιστεύω πως είναι σωστό να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα πριν κάνουμε το οτιδήποτε. Ένα από τα σενάρια που εξετάζουμε είναι η συνεργασία με την Peugeot. Είναι πολύ πιθανή η συνεργασία μας. Είμαστε εξάλλου στην ίδια οικογένεια. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι σε θέση ακόμα να επιβεβαιώσω κάποιο αγωνιστικό πρόγραμμα», πρόσθεσε ο Ιμπαρατό.

Το WEC το 2024 θα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρωταθλήματα του πλανήτη. Η λίστα συμμετοχών για την επόμενη σεζόν προκαλεί δέος και ο ανταγωνισμός αναμένεται πιο έντονος από ποτέ.

Φωτογραφίες: Alfa Romeo F1 Team Stake

Related Articles

How Red Bull charged to another F1 constructors’ title

cars

Formula 1: Αλλαγή ελαστικών σε 1,8 δλ. – Nέο ρεκόρ ταχύτερου pit stop (+video)

cars

Formula 1 στην Αυστρία: Ανώμαλη προσγείωση σε πτήση επίδειξης πριν την έναρξη

cars

Mercedes: Strong F1 start even more important in 2024 before new rules focus

cars

Εκτοξεύεται η μετοχή της Ferrari μετά την ανακοίνωση για Χάμιλτον

cars

Συνταξιούχοι: Τέλος στο «πέναλτι» για όσους εργάζονται – Φορολογική η νέα φόρμουλα

cars

Formula 1: Παραμένει ως το 2025 το γκραν πρι του Βελγίου

cars

Οι ομάδες δεν θα έχουν λόγο στο νέο καλεντάρι της F1

cars

Γνώρισε και μία ήττα ο Hamilton

cars