CARSNEWS
NEW MODELS

Η Alfa Romeo «κόβει» την Giulietta. Ποιο μοντέλο την αντικαθιστά

Προς το τέλος της εμπορικής πορείας της οδεύει η Alfa Romeo Giulietta μετρώντας σχεδόν μια δεκαετία στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η Alfa Romeo πρόκειται να διακόψει την παραγωγή του αυτοκινήτου μέσα στους επόμενους μήνες, ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα θα αντικατασταθεί από νέες προτάσεις που θα φλερτάρουν με τον τίτλο του SUV.

Η έκδοση παραγωγής της εντυπωσιακής Alfa Romeo Tonale είναι ένα από τα μοντέλα που θα κληθούν να καλύψουν το κενό που θα αφήσει πίσω της η Giulietta όχι όμως και το μοναδικό, μιας και οι Ιταλοί είναι αποφασισμένοι να δραστηριοποιηθούν και στην κατηγορία των αστικών διαστάσεων crossovers, ακολουθώντας το πρόσφατο παράδειγμα του Peugeot 2008.

H αναφορά του γαλλικού SUV δεν είναι τυχαία, καθώς μετά τη συγχώνευση του PSA Group με το FCA Group, η Alfa Romeo έχει αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση σε νέες πλατφόρμες και κινητήρια σύνολα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις φιλοδοξίες της και να την επαναφέρουν στη θέση που της αρμόζει.

Πάντως, ο βασικός λόγος για τον οποίο η Alfa Romeo χάνει κάπως άδοξα τη θέση της στην γκάμα της Alfa Romeo είναι η χαμηλή ζήτηση που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα καθώς και η ανάγκη των Ιταλών να δημιουργήσουν χώρο στις γραμμές παραγωγής του για να ενταχθεί σε αυτές το νέο, μεσαίων διαστάσεων SUV της Maserati.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Amazon αγοράζει τα ρομποταξί της Zoox

cars

H Porsche 911X σε πάει παντού

cars

Δοκιμή νέο Ford Kuga 1.5 lt 150 PS: Ολοκληρωμένη πρόταση στα SUV!

cars

Δύο Tesla έσπασαν το ρεκόρ της κατηγορίας τους στο Pikes Peak (Video)

cars

V2X, η τεχνολογία που θα απογειώσει την ασφάλεια των αυτοκινήτων

cars

Πρωταθλητής στις ατέλειες το Tesla Model Y (Video)

cars

Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!

cars

Πώς η αμφίδρομη φόρτιση θα σώσει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας;

cars

Το νέο Nissan Qashqai αποκαλύπτεται (Video)

cars