CARSNEWS
AUTONEWS

Η BMW Hellas στην κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας αυτοκινήτων

Εξαιρετικές επιδόσεις με ιστορικά υψηλά επίπεδα πωλήσεων σημείωσε το BMW Group Hellas στην Ελληνική αγορά αυτοκινήτου το 2023. Βάσει των προσωρινά ανακοινωθέντων αποτελεσμάτων που δημοσίευσε ο ΣΕΕΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) η εταιρεία κατέγραψε 8.533 συνολικές ταξινομήσεις μοντέλων BMW / BMW i και MINI κατακτώντας την κορυφή της πολυτελούς κατηγορίας με εντυπωσιακή άνοδο +30,0% συγκριτικά με το 2022.

Στην πολυτελή κατηγορία αυτοκινήτων, το μερίδιο του Group ανήλθε στο 43,0% καταγράφοντας άνοδο κατά 1,8 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ το μερίδιο στη συνολική αγορά έφτασε το 6,3%, με 6.205 ταξινομήσεις μοντέλων BMW / BMW i και 2.328 ταξινομήσεις αυτοκινήτων ΜΙΝΙ. Αύξηση κατά 39,4% σε σχέση με το 2022 κατέγραψε η BMW, με μερίδιο στην πολυτελή κατηγορία που ανήλθε στο 31,3% ενώ στη συνολική αγορά αυτοκινήτου το μερίδιό της ήταν 4,6%. Με ρεκόρ ταξινομήσεων 13ετίας την περασμένη χρονιά, η μάρκα BMW κατέκτησε την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτων, στην πολυτελή κατηγορία. Τα κυριότερα μοντέλα BMW που συνέβαλαν στην επιτυχημένη πορεία πωλήσεων, ήταν η νέα BMW X1 και η BMW Σειρά 1, τα οποία κατέκτησαν την κορυφή στην κατηγορία τους, με πολύ μεγάλη διαφορά από τον άμεσο ανταγωνισμό.

Το υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων της ΜΙΝΙ στην Ελληνική αγορά σημειώθηκε το 2023 με 2.328 συνολικές ταξινομήσεις (άνοδος +10,2% έναντι του 2022) και μερίδιο αγοράς 11,7% στην πολυτελή κατηγορία μοντέλων (1,7% μερίδιο επί της συνολικής αγοράς) που ήταν και το μεγαλύτερο μερίδιο που σημείωσε η Βρετανική μάρκα συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές αγορές. Το ΜΙΝΙ Countryman και το 3θυρο MINI Hatch, ήταν οι κύριοι μοχλοί ενίσχυσης των πωλήσεων της ΜΙΝΙ τη χρονιά που πέρασε.

Related Articles

Civic Type R v Mini GP v i30 N v Focus ST. Η μάχη των δίλιτρων hot-hatches.

cars

Με Dacia Sandero …στην Αγία Κόρη του Ολύμπου. Σημασία έχει το ταξίδι αλλά και το μέσο!

cars

Η Kia αποκαλύπτει το σοφιστικέ εσωτερικό του νέου Carnival!

cars

Έρχονται το ’23 τα νέα Skoda Superb και Kodiaq.

cars

Τι παίρνεις αν διασταυρώσεις το 500X με το 500L; Το 500XL φυσικά!

cars

Ηonda Jazz Hybrid. Mε υψηλή τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα

cars

Fiat 500. Και ηλεκτρικό και με εύκολο τρόπο απόκτησης

cars

Gordon Murray T.50s Niki Lauda. 710 άλογα για 852 κιλά είναι αρκετά;

cars

Kia EV9: Ένα πρωτοποριακό αμιγώς ηλεκτρικό SUV

cars