CARSNEWS
F1 & RACES

Η F1 προσπαθεί να ξεφορτωθεί την Andretti

Σύμφωνα με το AP οι ιθύνοντες της Formula 1 κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους ώστε η Andretti να μην πάρει μέρος στο πρωτάθλημα!

Το παρασκήνιο της Formula 1 έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον και το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτό μεγαλώνει. Η ανακοίνωση της FIA, πως έδωσε έγκριση στην Andretti Global ώστε να γίνει η 11η ομάδα του grid οδήγησε σε ανάμεικτες αντιδράσεις.

Μπορεί η αμερικανική ομάδα να πληροί τις προϋποθέσεις για να εισέλθει στο grid, όμως έχει βρει τεράστια αντίσταση. Όχι μόνο η FOM αλλά και οι 10 υπάρχουσες ομάδες είναι αντίθετες στην επέκταση του grid. Ο λόγος είναι καθαρά οικονομικός, καθώς θα πρέπει να μοιραστούν τα ετήσια έσοδα της Formula 1, με το μερίδιο να μειώνεται αν υπάρξουν 11 αντί για 10 ομάδες.

Το ζήτημα έρχεται να πάρει νέα πλοκή. Σύμφωνα με το AP, οι ιθύνοντες του σπορ προσπαθούν να σταματήσουν την είσοδο της Andretti. H αμερικανική ομάδα έχει συνάψει συμφωνία με τη General Motors για την προώθηση της Cadillac στην F1, ενώ υπάρχει η προοπτική να εξελίξουν τη δική τους μονάδα ισχύος για το 2027 ή το 2028.

Andretti F1

Το εν λόγω δημοσίευμα, αναφέρει πως γίνονται προσπάθειες ώστε να πείσουν τη General Motors να τερματίσει τη συμφωνία της με την Andretti και να βρει νέο συνεργάτη από μία υπάρχουσα ομάδα. Έτσι, έχοντας πιο αδύναμα χαρτιά, η ομάδα του Μάικλ Αντρέτι θα χάσει κάθε ελπίδα εισόδου στο σπορ.

Ο Αμερικανός ανέφερε πως το ζήτημα πλέον είναι προσωπικό εναντίον εκείνου και της ομάδας του. Στο περιθώριο του Grand Prix ΗΠΑ, ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, υποστήριξε τους ισχυρισμούς του Αντρέτι.

«Όλα είναι θέμα χρημάτων. Το ζήτημα με την Andretti είναι καθαρά μόνο για τα χρήματα. Αυτό είναι το θέμα με τον Μάικλ. Δεν θέλουν οι ομάδες να μοιραστούν τα χρήματα», ανέφερε.

Φωτογραφίες: Sean Bull Design/Twitter

Related Articles

O Χάμιλτον πήρε την πρωτιά με φοβερό χρόνο στο FP2 του GP Μπαχρέιν

cars

Η νέα McLaren πάτησε πίστα (video)

cars

Η Formula 1 ξεκινάει με το Grand Prix του Μπαχρέιν | Διεθνή Αθλητικά Νέα

cars

Ο Μάνσελ βγάζει στο σφυρί μέρος της κληρονομιάς του

cars

Formula 1 2025 schedule: Australia to host opener as 24-race calendar confirmed

Bury

F1: Νέα χάραξη στην Βαρκελώνη χωρίς το σικέιν

cars

Η απίστευτη θέα οδηγώντας την AlphaTauri AT01 (video)

cars

Αυτή είναι η Formula 1 των τρακτέρ – Με τελική 320 χλμ./ώρα (Video)

cars

O Brad Pitt γίνεται πιλότος της Formula 1 -Αυτό είναι το νέο του μονοθέσιο

cars