Minsk Tractor Works τρακτέρ Formula 1

Μία «Formula 1» με εξαρτήματα από τρακτέρ κατασκεύασε η Minsk Tractor Works από τη Λευκορωσία, η οποία παρουσιάστηκε σε αγροτική έκθεση στη Ρωσία.

Η λευκορώσικη «Formula 1» είναι το όχημα επίδειξης που επέλεξε να κατασκευάσει η Minsk Tractor Works και να παρουσιάσει στους επισκέπτες της αγροτικής έκθεσης Innoprom που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αικατερινούπολη της Ρωσίας.

Minsk Tractor Works τρακτέρ Formula 1

-

Σύμφωνα με τις αναφορές που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, η Minsk Tractor Works ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό όχημα επίδειξης, το οποίο κατασκευάστηκε αποκλειστικά με τη χρήση μηχανικών μερών και εξαρτημάτων που προέρχονται κυρίως από το τρακτέρ MTZ 30 της λευκορώσικης εταιρείας και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 320 χλμ./ώρα.

Παρατηρώντας τη συνολικά η «Formula 1» των Λευκορώσων είναι ένα άκρως εντυπωσιακό όχημα που θυμίζει αμυδρά τα πρωτότυπα που συμμετέχουν στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Minsk Tractor Works τρακτέρ Formula 1

Αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό είναι το πίσω μέρος με τις τεράστιες διπλές ρόδες και τα ελαστικά με τα χαρακτηριστικά αυλάκια και τακούνια, αλλά και οι δύο όρθιες εξατμίσεις με το μεγάλο ύψος. Αυτό που λείπει περιέργως είναι η πίσω αεροτομή, η οποία θα έκανε τη Λευκορώσικη F1 ακόμη πιο εντυπωσιακή.

-

Ωστόσο ακόμη και το γεγονός αν είναι λειτουργική αμφισβητείται καθώς ρώσικα μέσα αναφέρουν ότι σε σχετική των πρωθυπουργών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, Mikhail Mishustin και Roman Golovchenko, για ένα test drive, η απάντηση ήταν αρνητική γιατί η τρακτέρ F1 δεν λειτουργεί. Ακόμη και να λειτουργούσε όμως θεωρητικά φαντάζει αδύνατο να φτάσει στην εξωπραγματική ταχύτητα των 320 χλμ./ώρα, όχι μόνο λόγω κακής αεροδυναμικής απόδοσης αλλά λαμβάνοντας υπόψη και τα ελαστικά που δεν έχουν κατασκευαστεί με προδιαγραφές για τόσο υψηλές ταχύτητες.

Διαβάστε επίσης

-