CARSNEWS
F1 & RACES

Ο δικηγόρος των Σουμάχερ εξηγεί τη σιωπή σχετικά με τον Μίκαελ

Ο Φέλιξ Νταμ ρίχνει φως στις επιλογές της οικογένειας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Αυτά τα σχεδόν δέκα χρόνια από το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι στο χειμερινό θέρετρο της Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις, έχουν διαρρεύσει ελάχιστα στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

Η οικογένεια του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, επέλεξε το δρόμο της σιωπής σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ειδικά από τη στιγμή που πέντε μήνες μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Ελβετία για να συνεχίσει εκεί την αποθεραπεία και προσπάθεια αποκατάστασής του, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

O Μίκαελ Σουμάχερ στη Μαλαισία το 20110

Φωτογραφία: Mercedes-AMG F1 Team

Ακόμα και στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πριν από μερικούς μήνες στο Netflix, η σύζυγός του Κορίνα αρκέστηκε στο να πει: «Ο Μίκαελ είναι εδώ, όμως είναι διαφορετικός».

Όλα αυτά τα χρόνια, μεγάλο μέρος των θαυμαστών του Γερμανού έχει ταχθεί ενάντια στην επιλογή της οικογένειας του θρύλου της Formula 1 να προστατεύσει την ιδιωτικότητά της. Όμως ο επί σειρά ετών δικηγόρος της οικογένειας Σουμάχερ, Φέλιξ Ντάμ, μίλησε στο γερμανικό LTO και εξήγησε το γιατί.

O Μίκαελ Σουμάχερ στην Κορέα το 20110

Φωτογραφία: Mercedes-AMG F1 Team

«Έγινε για να προστατεύσει πράγματα που είναι προσωπικά, οικογενειακά. Συζητήσαμε εκτενώς το πως θα επιτευχθεί αυτό. Εξετάσαμε αν μία τελική ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Michael θα ήταν η σωστή επιλογή. Όμως τίποτα δεν θα τελείωνε εκεί και πάντα θα υπήρχε επιθυμία για νέα ενημέρωση, μιας και τα media θα κυνηγούσαν την επόμενη είδηση και ένα, δύο, τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση, θα ρωτούσαν ξανά: “Και πως είναι τώρα”. Αν τότε θέλαμε να λάβουμε δράση ενάντια σε αυτά τα δημοσιεύματα, τότε θα υπήρχε ο αντίλογος της εθελούσιας αποκάλυψης που θα είχε προηγηθεί. Έχω εκπλαγεί από τον αριθμό των δημοσιευμάτων, παρότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία. Από το πως μπορείς να πλέξεις υποθετικές ιστορίες, χωρίς την παραμικρή πληροφόρηση. Φτάσαμε στο σημείο κάποιος να κάνει συνέντευξη με τη χρήση ΑΙ και να τη βάλει και πρωτοσέλιδο. Πιστεύω πως η πλειοψηφία του κοινού αποδέχεται πως έχει η κατάσταση και σέβεται το γεγονός πως το ατύχημα ενεργοποίησε μία διαδικασία στην οποία η ιδιωτικότητα είναι απαραίτητη. Και θα συνεχιστεί», είπε ο Νταμ.

Το δεύτερο

Φωτογραφία: Mercedes-AMG F1 Team

Related Articles

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης γυρίζει τον «Τροχό της Τύχης» στο ΟΠΑΠ Game Time

cars

Η Ταϊλάνδη θέλει να φιλοξενήσει ένα GP της Formula 1

cars

Formula 1: Η Sauber ανακοίνωσε ημερομηνία αποκαλυπτηρίων

cars

F1 GP Ιταλίας: Leclerc και Ferrari πανηγύρισαν στη Μόντσα!

cars

RACE START: Watch the drama at the start of the Japanese Grand Prix as Verstappen fends off McLarens

cars

F1 GP Baku: Σειρά του Perez στο FP2 (vid)

cars

Η ώρα των αποκαλυπτηρίων της Racing Point

cars

Θετικός στον Covid-19 o Lando Norris

cars

F1 GP Σ.Αραβίας: Και πάλι το 1-2 η Red Bull!

cars