CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ferrari 488 GT Modificata είναι ένα καθαρόαιμο πιστάδικο για λίγους.

Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα αν διασταύρωνες την 488 GT3 και την 488 GTE αλλά χωρίς τους… ενοχλητικούς περιορισμούς που εμπεριέχονται στους κανονισμούς των δύο κατηγοριών; Η Ferrari δεν ήθελε να αφήσει ένα τόσο σημαντικό ερώτημα αναπάντητο και παρουσιάζει την 488 GT Modificata που απευθύνεται σε λίγους, πολύ ξεχωριστούς πελάτες της οι οποίοι έχουν αποδείξει την πίστη τους στην εταιρία και είναι διατεθειμένοι να αποχωριστούν ένα σημαντικό ποσό για να αποκτήσουν το τελευταίο πιστάδικο “παιχνίδι” της ιταλικής μάρκας.

Στην καρδιά της 488 GT Modificata βρίσκεται ένας twin-turbo V8 που χάρη στην άρση των περιορισμών παράγει 700 ίππους ενώ η νέα κλιμάκωση του κιβωτίου και ο ανθρακονημάτινος συμπλέκτης είναι εκεί για να αντέχουν την κακοποίηση και για να εκμεταλλευτούν με τον βέλτιστο τρόπο την ισχύ του κινητήρα. Αναβαθμισμένη είναι και η αεροδυναμική του νέου μοντέλου, με αποτέλεσμα η μέγιστη downforce να υπερβαίνει τα 1.000 κιλά στα 230 km/h και η ισορροπία της Modificata να κλίνει προς τα εμπρός. Το βάρος δε, έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα όπως αρμόζει σε ένα… σχεδόν αγωνιστικό με ολόκληρο το αμάξωμα εκτός της οροφής και των εμπρός κολώνων να κατασκευάζεται από ανθρακονήματα ενώ το σύστημα πέδησης προέρχεται παραδοσιακά από την Brembo και το ABS να είναι μία τροποποιημένη εκδοχή αυτού που χρησιμοποιείται στην 488 GT3 Evo.

Στον standard εξοπλισμό βρίσκουμε επίσης ένα V-Box που συνεργάζεται με το σύστημα τηλεμετρίας της Bosch, κάμερα υψηλής ανάλυσης στο πίσω μέρος, ένα δεύτερο κάθισμα καθώς και το TPMS σύστημα που μετρά την θερμοκρασία και την πίεση των ελαστικών. Φυσικά, υπάρχουν οι εκ των ουκ άνευ δυνατότητες εξατομίκευσης που σίγουρα ανεβάζουν το κόστος του οχήματος αλλά επιτρέπουν στους υποψήφιους αγοραστές να κάνουν την 488 GT Modificata ακριβώς όπως την φαντάζονται. Πριν κλείσουμε, να αναφέρουμε ότι οι μοναδικές ευκαιρίες που θα έχουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες να παίξουν με το νεοαποκτηθέν όπλο τους, θα είναι σε track days και διοργανώσεις της ίδιας της Ferrari.

The post Η Ferrari 488 GT Modificata είναι ένα καθαρόαιμο πιστάδικο για λίγους. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Κάτι νέο ετοιμάζει η Renault.

cars

Stock Center. Γιορτάζει με τον σωστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

cars

VW Golf R. Απόλαυση στο χιόνι

cars

Χωρίς το κορυφαίο “Plaid+” το νέο Tesla Model S.

cars

Νέα BMW 4 Series Gran Coupe. Στιλ και χώροι.

cars

Νέα Subaru Forester και XV 2.0i e-Boxer. Εκσυγχρονισμός ναι, αλλοτρίωση όχι

cars

ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή

cars

Subaru Forester και Impreza STI στο Ντιτρόιτ

cars

Ford Galaxy και S-Max επιστρέφουν ως υβριδικά το 2021.

cars