CARSNEWS
AUTONEWS

Η Fisker επιστρέφει με ένα προσιτό, ηλεκτρικό crossover: το Ocean.

Η Fisker είναι μία πολύπαθη εταιρία. Θεωρείται ως ένας από τους αρχικούς “παίκτες” στον στίβο των πολυτελώς ηλεκτρικών οχημάτων καθώς λάνσαρε το Karma πίσω στο μακρινό 2008, αλλά μερικά χρόνια αργότερα εξαφανίστηκε από τον χάρτη λόγω κάποιων προβλημάτων αξιοπιστίας που σχετίζονταν με τις μπαταρίες που χρησιμοποιούσε και τελικά, του κόστους που περιελάμβανε η ανάκληση των οχημάτων της. Εν τέλει, ιδρυτής της ο Henrik Fisker παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με την διοίκηση αλλά για να μην μακρηγορώ, κράτησε το όνομα και ίδρυσε την Fisker Inc που συνεχίζει, εμμέσως, την ιστορία της Fisker.

Τώρα, η Fisker ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να λανσάρει στην αγορά ένα νέο μοντέλο. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που ονομάζεται “Ocean” και θα τεθεί αντιμέτωπο με το επερχόμενο Model Y της Tesla. Αυτό σημαίνει ότι το Ocean θα κοστίζει λιγότερο από $40.000 δολάρια στις Η.Π.Α. ενώ ο Henrik Fisker επιβεβαίωσε ένα νέο μοντέλο παραγωγής και διάθεσης μέσω ενός “ευέλικτου πλάνου leasing” που δεν περιλαμβάνει κάποιο μακροχρόνιο συμβόλαιο και θα λειτουργεί μέσω μίας ειδικής εφαρμογής για smartphone. Μέσω της ίδιας εφαρμογής ο μισθωτής θα προγραμματίζει και επισκέψεις για την συντήρηση ή την επισκευή του οχήματος.

Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, αν εξαιρέσει κανείς τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και απεικονίζουν ένα, ομολογουμένως ελκυστικό πακέτο με σύγχρονη εμφάνιση, αυστηρές, επιθετικές γραμμές και τεχνολογία όπως εκφράζεται με την πανοραμική ηλιοροφή που φιλοξενεί και τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Η εταιρία δηλώνει επίσης ότι το Ocean θα είναι, όταν λανσαριστεί στην αγορά στα τέλη του 2021, το “πιο βιώσιμο όχημα στον κόσμο” εξαιτίας της εκτενέστατης χρήσης ανακυκλώσιμων, vegan ή άλλων φυσικών υλικών για την κατασκευή του.

Related Articles

Νέο Toyota Hilux. Διαθέσιμο από 25.970 Ευρώ

cars

Ποιος θα είναι ο νέος υποψήφιος για αποχώρηση από το Survivor;

cars

Σταρόβας: Μου έχει λείψει η τηλεόραση, μου έχει τύχει να έχουμε κλείσει για δυο εκπομπές και στο τέλος να μη γίνει καμία

cars

Ο Seb. Ogier κατακτά την 9η νίκη του στο Monte Carlo!

cars

Genesis X. Αθλητική κομψότητα σε βιώσιμη συσκευασία.

cars

Ράλλυ Ακρόπολις – 7-10 Σεπτεμβρίου 2023 η ημερομηνία του αγώνα

cars

ΣΥΡΙΖΑ για Χριστοφιλοπούλου: Επιβεβαιώθηκε ο τυχοδιωκτισμός του κ. Μητσοτάκη

cars

Στην Ελλάδα τα Citroën C4 X και Ë-C4 X Electric

cars

Hyundai Kona 1.0 T-GDi 120 PS. Με δυνατό χαρακτήρα

cars