CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ford δείχνει το μέλλον των επιδόσεων με μία ηλεκτρική Mustang 900 ίππων!

Μπορεί να μην μας αγγίζει άμεσα το συγκεκριμένο θέμα καθώς τα muscle cars δεν αποτελούν ακριβώς ένα αναπόσπαστο μέρος της αυτοκινητιστικής κουλτούρας μας, αλλά ας σου κάνω μία ερώτηση: Πώς θα ένιωθες αν κάτω από το καπό ενός τέτοιου μοντέλου δεν κρυβόταν ένας κλασικός, αμερικάνικος V8 αλλά ένα ήσυχο αλλά πανίσχυρο, αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο; Η Ford αποφάσισε να πειραματιστεί στο συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζοντας στην φετινή SEMA την Mustang “Lithium”. Ένα ηλεκτρικό κτήνος με μεγαλύτερη ισχύ από την θηριώδη GT500 και… εξατάχυτο, μηχανικό κιβώτιο!

Το πρωτότυπο δημιουργήθηκε από την Ford σε συνεργασία με την Webasto και ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο πλάνο που να το φέρνει στην παραγωγή – τουλάχιστον όχι ένα που να γνωρίζουμε. Το ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που παίρνει την θέση του V8 αποτελείται από έναν Phi-Power, διπύρηνο ηλεκτροκινητήρα και μία συστάδα μπαταριών 800-volt που έχει την δυνατότητα να παράγει έως και 1 Megawatt ενέργειας. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στο σύστημα να είναι ισχυρότερο αλλά και ελαφρύτερο από τα περισσότερα ηλεκτρικά σύνολα στην αγορά σήμερα ενώ παράλληλα, εκλύει και λιγότερη θερμότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες ψύξης των διάφορων υποσυστημάτων. Το τελικό αποτέλεσμα δε, είναι 900 ίπποι και περισσότερα από 1.350 Nm ροπής τα οποία περνούν στον δρόμο από τους τροχούς του πίσω άξονα μέσω ενός ενισχυμένου μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων της Getrag και του Super 8.0 Torsen διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης της Ford Performance.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική εταιρία φρόντισε να εξοπλίσει την Mustang Lithium με το Ford Performance Track Handling Package που χαμηλώνει και σκληραίνει την ανάρτηση και 6-πίστονες δαγκάνες με ανάλογους δίσκους στον εμπρός άξονα. Επειδή το μοντέλο παρουσιάζεται στη SEMA, δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει και ένα διακριτικό bodykit που συνδυάζεται και με νέες ζάντες ελαφρού κράματος 20 ιντσών. Δυστυχώς, η Ford δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με την αυτονομία που παρέχει η μπαταρία αλλά κάτι μου λέει πως η Lithium έχει δημιουργηθεί στοχεύοντας στις απόλυτες επιδόσεις. Λοιπόν; Θα θυσίαζες τον “βαρύ” ήχο ενός all-american V8 για ένα ηλεκτρικό muscle car σαν την Mustang Lithium;

Related Articles

Μπάιντεν για Τραμπ: Είναι υπερβολικά γέρος και διανοητικά ακατάλληλος

cars

Suzuki Swace. Μία Toyota Corolla αλα-Suzuki!

cars

Το δεύτερο μοντέλο της Bugatti θα είναι ηλεκτρικό και… καθημερινό!

cars

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ευχήθηκαν στην Κέιτ Μίντλετον καλή ανάρρωση

cars

Η Mercedes-AMG C63 θα είναι ένα υβριδικό κτήνος 550 ίππων!

cars

Porsche 911 Dakar – Ένα διαφορετικό είδος!

cars

Η BMW θα γίνει η πρώτη που θα υιοθετήσει το σύστημα Apple CarKey.

cars

Mazda. Συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής

cars

Μαρινάκης: Απαράδεκτα και αχαρακτήριστα τα όσα συνέβησαν σήμερα στη Βουλή

Bury