CARSNEWS
AUTONEWS

Suzuki Swace. Μία Toyota Corolla αλα-Suzuki!

Η συνεργασία της Suzuki με την Toyota συνεχίζει να παίρνει σάρκα και οστά καθώς μετά το Across που βασίζεται στο RAV4 και παρουσιάστηκε στις αρχές του Ιουλίου, η Suzuki παρουσίασε σήμερα και το Swace. Ένα νέο μοντέλο που ας πούμε ότι έχει στενότατη συγγένεια με την Toyota Corolla Touring Sports και αναπαριστά το δεύτερο βήμα της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο ιαπωνικές εταιρίες.

Όπως θα περίμενε κανείς, το Suzuki Swace είναι σχεδόν πανομοιότυπο με την station wagon εκδοχή της Toyota Corolla. Η Suzuki αντάλλαξε απλά την γρίλια της Toyota για μία που ταιριάζει περισσότερο στην δική της σχεδιαστική ταυτότητα και τροποποίησε ελαφρώς το design του προφυλακτήρα. Κατά τα άλλα, ουδέν νεότερο και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί να μην σε πειράζει η ιδέα του badge engineering. Το ίδιο ισχύει και στην καμπίνα με μοναδική αισθητή διαφορά το νέο τιμόνι. Όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν πρακτικά ίδια με την Corolla, από την οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, μέχρι και την χωρητικότητα του χώρου αποσκευών που αγγίζει τα 596 λίτρα.

Προς το παρόν, το μοναδικό κινητήριο σύνολο με το οποίο θα προσφέρεται το Suzuki Swace όταν αυτό γίνει διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά, θα είναι το υβριδικό με τον βενζινοκινητήρα των 1,8 λίτρων που θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT). Η ιαπωνική εταιρία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την ιπποδύναμη και την ροπή του, αλλά σημειώνει ότι το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 11,1 δευτερόλεπτα και πως η τελική ταχύτητα διαμορφώνεται στα 180 km/h.  Όπως αναφέρει ότι, ακριβώς σαν την Corolla, το Swace θα προσφέρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό mode οδήγησης και ότι οι εκπομπές ρύπων του κινητήριου συνόλου είναι 99-115 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο αναλόγως της έκδοσης.

The post Suzuki Swace. Μία Toyota Corolla αλα-Suzuki! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Πόπη Τσαπανίδου έχει γενέθλια και το γιορτάζει με Bon Jovi

Bury

Cupra Dark Rebel – Πρεμιέρα στο Μόναχο για το αμιγώς ηλεκτρικό sportscar

cars

Η κορυφαία Mercedes-AMG GT73 “κρύβεται” σε ένα ευχαριστήριο video.

cars

Η Audi θυμάται το TT και λανσάρει μία νέα έκδοση.

cars

Honda e. Αποφεύγει επιτυχώς τον τάρανδο;

cars

Έρχεται το 7-θέσιο Jeep Commander.

cars

Ξανά στην ηγεσία της Lamborghini ο Stephan Winkelmann.

cars

Νέο Nissan Patrol. Πιο πολυτελές και πιο high-tech.

cars

Mini Interaction Unit: Φόρος τιμής στην επιστημονική φαντασία

cars