CARSNEWS
AUTONEWS

Cupra Dark Rebel – Πρεμιέρα στο Μόναχο για το αμιγώς ηλεκτρικό sportscar

Το πρωτότυπο Dark Rebel είναι η μεγαλύτερη πρόκληση σχεδιασμού της Cupra. Πρόκειται για ένα σπορ αυτοκίνητο που ξεπερνάει τα όρια του σχεδιασμού, της απόδοσης ακόμα και των ερωτημάτων για τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα σχεδιάζονται στο μέλλον. Είναι η φυσική μεταμόρφωση του πρώτου αυτοκινήτου (εντελώς διαμορφωμένου στο virtual space) για τις μελλοντικές, νέες γενιές οδηγών.

Περισσότερες από 270,000 διαμορφώσεις από τη Cupra Tribe συμπεριλαμβανομένων πρεσβευτών της μάρκας βοήθησαν στον σχεδιασμό του πρωτότυπου Dark Rebel. Στοιχεία που επελέγησαν μέσω του Car Configurator, χρησιμοποιήθηκαν στον τελικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου, το οποίο τώρα προχωράει από τον virtual κόσμο στον πραγματικό με την αποκάλυψη της φυσικής εκδοχής του στην Έκθεση του Μονάχου. Το αποτέλεσμα είναι ένα 100% ηλεκτρικό, 2θέσιο, σπορ αυτοκίνητο με αρχιτεκτονική που αντικατοπτρίζει την καινοτόμα νοοτροπία της μάρκας και ένα αινιγματικό εξωτερικό χρώμα αμαξώματος που δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα.

Ο φωτισμός αποτελεί ένα βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό του πρωτότυπου Dark Rebel, ξεκινώντας από τον φωτισμό του logo. Το αιχμηρό μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου υπογραμμίζεται από τον εμβληματικό τριγωνικό φωτισμό, που ξεπροβάλει από το αμάξωμα και ζωντανεύει το αυτοκίνητο. Η κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου, φτιαγμένη από καθαρό κρύσταλλο (διάφανο υλικό) συνδέει το μπροστινό με το πίσω μέρος του Dark Rebel, ενώ ο σχεδιασμός των τροχών είναι επηρεασμένος από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της μάρκας, με γνώμονα την απόδοση. Το τριγωνικό Cupra logo επεκτείνεται σε όλο τον τροχό και στα σχεδιασμένα από χαλκό τμήματα. Η εξωτερική σχεδίαση του Dark Rebel ενισχύεται από τις διαστάσεις του αυτοκινήτου (μήκος 4.5μ., πλάτος 2,2μ. και ύψος 1,3μ.) αλλά και όταν ανοίγουν οι πόρτες του σε ύψος 2,2μ. Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο οι επιβάτες νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα διαφορετικό και extreme περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από έναν κομψό καμβά με δυναμικές γραμμές όπου η light δομή είναι διάχυτη.

Η απλότητα της καμπίνας συμπληρώνεται από τη δεξιοτεχνία βασικών στοιχείων που κάνουν την οδηγική εμπειρία μοναδική. Το βασικό στοιχείο της καμπίνας είναι η κεντρική κονσόλα με τα ασύμμετρα σχέδια, τον φωτισμό και τη σμιλεμένη της εμφάνιση. Χρησιμοποιεί την τελευταία 3D metal printing τεχνολογία, δίνοντας maximum απόδοση φωτισμού, ξεκινώντας από τη βάση των καθισμάτων και επεκτείνοντας στο μπροστινό μέρος αγκαλιάζοντας τον οδηγό.

Ένα άλλο βασικό στοιχείο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι τα Supersport bucket καθίσματα, με το στήριγμα του κεφαλιού να καλύπτεται από ένα 3D πλεκτό ύφασμα, υποστηριζόμενο από καθαρό κρύσταλλο και χάλκινες προσθήκες. Τα bucket καθίσματα είναι τοποθετημένα χαμηλά και προεκτείνονται περισσότερο από τα φυσιολογικά όρια, προσφέροντας έτσι πλευρική στήριξη σε όλο το πόδι. Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές στο εσωτερικό του Dark Rebel είναι το τιμόνι, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από τα ράλι και από τα παιχνίδια διαδραστικότητας. Τα χέρια ταιριάζουν με την εργονομία του τιμονιού και ο οδηγός παίρνει την αίσθηση από την πρώτη στιγμή της δύναμης και του ελέγχου του αυτοκινήτου, όταν αυτό κινείται.

Ο λεβιές ταχυτήτων είναι το επόμενο σημείο που τραβάει την προσοχή του οδηγού, ο οποίος είναι τοποθετημένος στη κεντρική κονσόλα, φτιαγμένος από καθαρό κρύσταλλο και διάφανο υλικό. Στην οροφή μία θερμική κάμερα παρακολουθεί την κατάσταση που επικρατεί στην καμπίνα ενώ το intelligent climate control system προσαρμόζει τη θερμοκρασία και τον αέρα αντίστοιχα. Τέλος, το χρώμα του περιβάλλοντα φωτισμού ενημερώνει αν το εσωτερικό της καμπίνας θερμαίνεται ή ψύχεται.

Related Articles

Renault Megane 1.5 dCi GT Line. Απολαυστικό και οικονομικό

cars

Η Toyota επιβεβαιώνει το νέο Prius για τις 16 Νοεμβρίου

cars

Και υβριδικό και τετρακίνητο το νέο, μικρό SUV της Toyota!

cars

Αναβαθμισμένο Audi Q7: Σε 5θέσιες, 7θέσιες εκδόσεις, τετρακίνηση και diesel κινητήρα

cars

Νέο SYM VF125 EURO 5. Δυνατή πρόταση

cars

Η Maserati καθυστερεί την παρουσίαση της MC20!

cars

Νέο χτύπημα κατά της τηλεοπτικής πειρατείας

cars

Η Tesla ανακαλεί πάνω από 54.000 οχήματα Model X λόγω προβλημάτων

cars

Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία επιμένουν οι Ρώσοι

Bury