CARSNEWS
F1 & RACES

Η Haas «κλείνει» τον πρώτο της οδηγό για το 2024

Η αμερικανική ομάδα φαίνεται πως έχει κατασταλάξει σε έναν εκ των δύο οδηγών που θα έχει στο δυναμικό της την επόμενη σεζόν στη Formula 1.

H φετινή σεζόν της Haas στη Formula 1 δεν κυλά με τον καλύτερο τρόπο. Η αμερικανική ομάδα δεν έχει καταφέρει να επαναλάβει στο πρώτο μισό της σεζόν τα αποτελέσματα που είχε την ίδια περίοδο πριν από 12 μήνες. Ωστόσο, σε κάθε Grand Prix μάχεται για μία θέση στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών.

Στο δυναμικό της ανήκουν οι Κέβιν Μάγκνουσεν και Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Δανός έχει μόλις δύο βαθμούς, έναντι εννέα του teammate του. Μάλιστα, ο Γερμανός σημείωσε τη δεύτερη ταχύτερη επίδοση στο Q3 του GP Καναδά.

Λίγες ημέρες πριν πριν το Grand Prix Ουγγαρίας, ο επικεφαλής της Haas, Γκίνθερ Στάινερ, αποκάλυψε στο sport.de πως ετοιμάζονται να υπογράψουν τον πρώτο οδηγό για το 2024. Ο διευθυντής των Αμερικανών δεν έκρυψε το όνομα που θα έχει πάνω το νέο συμβόλαιο.

«Θα υπογράψουμε σύντομα το νέο συμβόλαιο. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Τζιν Χάας, θα βρίσκεται στους επόμενους αγώνες σε Ουγγαρία και Βέλγιο. Έχουμε ήδη μιλήσει για το συμβόλαιο, όμως είναι καλύτερα να το δούμε από κοντά και όχι μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης. Δεν θα αργήσουμε να υπογράψουμε το συμβόλαιο. Ελπίζω να ανακοινώσουμε τη νέα συμφωνία σύντομα γιατί είμαστε πολύ χαρούμενοι με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Δεν περιμέναμε να είναι σε τόσο καλή φόρμα από το ξεκίνημα της σεζόν. Δεν είχε θέση οδηγού εδώ και τρία χρόνια και αμέσως έδεσε με την ομάδα. Γνωρίζαμε πως είναι γρήγορος αλλά όχι πως θα είναι τόσο σύντομα σε καλή φόρμα. Έχει καλή σχέση με όλους στην ομάδα. Ως οδηγός είναι καλό που εξηγεί πάντα το τι θέλει και είναι ωραίο που αποδίδει καλά», ανέφερε ο Στάινερ.

🙌🖤#HaasF1 #BritishGP pic.twitter.com/XUi6BQMOgT

— MoneyGram Haas F1 Team (@HaasF1Team) July 14, 2023

Ο Χούλκενμπεργκ έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στη φετινή σεζόν. Η κίνηση της Haas να τον ανανεώσει δημιουργεί ερωτηματικά σχετικά με το μέλλον του Κέβιν Μάγκνουσεν στην ομάδα.

Ο Δανός δεν έχει συμβόλαιο για το 2024 και οι προθέσεις της ομάδας είναι προς το παρόν άγνωστες. Στο παρελθόν, ο Στάινερ είχε δηλώσει πως δεν επιθυμεί κάποιον νεαρό οδηγό, όμως αυτό είναι άγνωστο το πώς θα επηρεάσει την απόφασή του για το δεύτερο cockpit της ομάδας το 2024.

Φωτογραφίες: Haas

Related Articles

Αυτό είναι το video trailer του «Drive to Survive 3»

cars

Έρχεται η… βόμβα: Ο Χάμιλτον πάει στην Ferrari

cars

F1: Μένει ή φεύγει η Haas;

cars

Τα ξεχωριστά χρώματα της Haas για το γκραν πρι του Τέξας (vid)

cars

Βραδυφλεγής βόμβα το δίδυμο Vettel-Leclerc

cars

Ayao Komatsu Thinks He Can Transform F1’s Worst Team. Here’s Why He Might Be Right.

cars

Max Verstappen: Nico Rosberg says new triple F1 champion close to being in ‘greatest five’ of all time

cars

MotoGP Misano Test – Ταχύτατος ο Marini, όσο τα βλέμματα πέφτουν σε Honda και Yamaha

cars

Φόρμουλα 1: Ο αγώνας στη Suzuka υπό το πρίσμα της Pirelli

Bury