CARSNEWS
NEW MODELS

Η McLaren εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει ανοιχτές πληγές σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Από τις πιο μικρές μέχρι τις πιο μεγάλες και ανεξάρτητα από τις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.

Η McLaren που από την εμφάνιση της μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας είχε να παρουσιάσει μια πολύ καλή κατηγορίας στην πολύ δύσκολη κατηγορία των υπεραυτοκινήτων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την εξαίρεση.

Η μεγάλη μείωση των πωλήσεων των μοντέλων της σε συνδυασμό και με το κλείσιμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του εργοστασίου της έκανε άνω κάτω τον προγραμματισμό της. Και φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, επηρέασε σημαντικά και τα οικονομικά της δεδομένα.

Με πρώτη και καλύτερη βέβαια τη ρευστότητά της -τόσο του τμήματος των super cars, όσο και του αγωνιστικού της τμήματος. Στο οποίο τα έσοδα από όλες τις πηγές είναι σχεδόν μηδενικά.

Η λύση στα συγκεκριμένα ζητήματα της McLaren δόθηκε με τη σύναψη ενός δανείου ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών με την Εθνική Τράπεζα του Bahrain (National Bank of Bahrain- NBB). Το δάνειο το ανακοίνωσε επίσημα η NBB σε ενημέρωσή της προς το χρηματιστήριο του Bahrain.

Και επειδή πάντα υπάρχει η… διαπλοκή ο μεγαλομέτοχος της McLaren, με ποσοστό της τάξη του 56% είναι η Mumtalakat Holding Co. Η οποία Mumtalakat Holding Co έχει και το 44,06% των μετοχών της NBB, της τράπεζας που χορήγησε το δάνειο…

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η νέα Skoda Fabia θα παρουσιαστεί τους πρώτους μήνες του 2021

cars

Το video της αποκάλυψης για το ελληνικό Chaos των 3.000 ίππων

cars

Δοκιμάζουμε το “Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020” Peugeot 208 (video)

cars

«Έφυγε» ο Τάσος Παπαχρήστου

cars

Mercedes-Benz: Μία βόλτα στα άδυτα της κατασκευής συσσωρευτών (βίντεο)

cars

To VW Arteon Shooting Brake είναι ένα υπερμεγεθυμένο Scirocco

cars

Αλλαγές στον ΚΟΚ: Τι προβλέπεται για τα ηλεκτρικά πατίνια

cars

Ποια είναι τα μοντέλα που θα θυσιάσει η Mercedes;

cars

Οδηγός αγοράς: Φτηνά γκάζια με όριο τα 30.000 ευρώ

cars