CARSNEWS
AUTONEWS

Η Mercedes-Benz τερματίζει την παραγωγή της X-Class τον Μάιο!

Ο κύβος ερρίφθη. Η Mercedes-Benz ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και πήρε την απόφαση να τερματίσει την παραγωγή της X-Class στα τέλη του ερχόμενου Μαΐου. Μία απόφαση που σίγουρα δεν ήταν εύκολη αλλά αποτελεί μέρος της μεθοδολογίας που εφαρμόζει η γερμανική εταιρία, να επανεξετάζει την γκάμα της ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να προσαρμόζεται με βάση τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο τερματισμός της παραγωγής της X-Class πριν καν παρουσιαστεί το facelift, είναι άδικος. Οι πωλήσεις του γερμανικού pickup ποτέ δεν έφτασαν τα απαιτούμενα ή αναμενόμενα επίπεδα και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Η Mercedes-Benz δεν έχει απολύτως καμία παράδοση στην κατηγορία των pickups. Έπειτα, η X-Class δεν ήταν ιδιαίτερα πρακτική ως ένα “lifestyle” όχημα ενώ ήταν ακριβή ως μία επαγγελματική επιλογή. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι βασίζεται στο Nissan Navara αλλά κοστίζει περίπου €10.000 παραπάνω!

Έτσι, οι πωλήσεις της δεν ήταν αρκετές ώστε να δικαιολογήσουν την παρουσία της στην γκάμα της Mercedes-Benz. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως το 2019 πουλήθηκαν περί τις 16.700 X-Class παγκοσμίως, την στιγμή που το πανομοιότυπο μηχανικά Navara, πούλησε 231.435 αυτοκίνητα! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν γίνεται όλα τα μοντέλα να γνωρίζουν επιτυχία. Κάποια πειράματα απλά αποτυγχάνουν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ενδοιασμοί Χριστοδουλάκη για το ενδεχόμενο μεταγραφής Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

cars

Ford E-Transit. Ο βασιλιάς των βαν είναι και ηλεκτρικός!

cars

Το κλασικό Volkswagen Beetle ξαναζεί ως ηλεκτρικό.

cars

Το Tesla Model S Plaid υπόσχεται 1.100+ άλογα και 830+ χιλιόμετρα αυτονομία!

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 25/3/2024

cars

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Ευρωομόλογο αποκλειστικά και μόνο για την αμυντική της θωράκιση

cars

BMW 128ti. Μία καυτή, μπροστιοκίνητη 1 Series με 265 άλογα.

cars

Audi Q4 Business e-tron – Με πλούσιο εξοπλισμό, 286 ίππους και αυτονομία 533 χιλιομέτρων

cars

Υπόθεση Κολωνού – Γιαγιά 12χρονης για πρόταση εισαγγελέως: «Είναι δυνατόν να βγάλει το τέρας έξω και να δικάσει τη μάνα; Ντροπή!»

cars