CARSNEWS
MOTONEWS

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα: Αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν πραγματικά ιστορικό για την ισπανική μοτοσικλέτα , η οποία, αν και έχει ήδη εξαιρετική υγεία σε διαφορετικούς δίτροχους κλάδους, δεν είχε ποτέ τόσο θεαματικό σερί: έως και δέκα νίκες σε απόλυτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατανεμημένες μεταξύ των τριών ημερών: μία την Παρασκευή , δύο το Σάββατο και έως επτά την Κυριακή.

Επιπλέον, όλοι βρίσκονταν σε ένα μικρό μέρος του πλανήτη, σε τέσσερα στάδια που ουσιαστικά σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή μεταξύ τους: ένα στο X-Trial στη Νίκαια , δύο στο MXGP στη Μαδρίτη , τρία στον γύρο WorldSBK στην Καταλονία. και τέσσερις στο πορτογαλικό MotoGP Grand Prix .

Ορισμένες επιτυχίες εξαπλώθηκαν σε διάφορα μέρη της ισπανικής επικράτειας όσον αφορά την καταγωγή των νικητών, καθώς γεννήθηκαν σε έως και έξι διαφορετικές αυτόνομες κοινότητες: τρεις από την Καταλονία , δύο από την κοινότητα της Μαδρίτης , δύο από την κοινότητα της Βαλένθια , έναν από Γαλικία , ένα από την Castilla La Mancha και ένα από τη Χώρα των Βάσκων .

Ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο όχι μόνο για τους δύο τροχούς, αλλά για ολόκληρη την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς ολοκληρώθηκε με δύο νίκες σε δύο πολύ πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου: αυτή του Carlos Sainz στο Αυστραλιανό Grand Prix της Formula 1 και του Alex Palou στο αμερικανικό IndyCar.

Αυτές είναι οι 10 νίκες , χρονολογικά διατεταγμένες, της ισπανικής μοτοσικλέτας το περασμένο Σαββατοκύριακο :

1) X-Trial: Toni Bou

Την περασμένη Παρασκευή, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα X-Trial άνοιξε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο μοτοσυκλέτα και εκεί η ισπανική νίκη θεωρήθηκε δεδομένη. Η πτυχή εσωτερικού χώρου της πιο τεχνικής μορφής μοτοσικλέτας εξακολουθεί να είναι απαγορευμένη περιοχή για τους Ισπανούς πιλότους και ουσιαστικά η μόνη αμφιβολία που υπήρχε ήταν να γνωρίζουν ποιος από τους εθνικούς πιλότους θα έπαιζε τον ισπανικό ύμνο στη Νίκαια. Και η νίκη πήγε σε αυτόν που δεν αποτυγχάνει ποτέ: τον Βαρκελώνο Toni Bou , που σάρωσε στον τελικό προσθέτοντας μόνο 13 πόντους στους 27 του Βάσκου Jaime Busto και τον Γαλικιανό Gabriel Marcelli , ο οποίος υπέγραψε μια νέα ισπανική τριπλέτα τερματίζοντας δεύτερος και τρίτος. αντίστοιχα..

ispaniki-kiriarchia-stin-motosikleta

  • Το Ράλι των Καναρίων Νήσων θα συμμετάσχει στο WRC το 2025
  • Formula 1 πράσινες ομάδες: Aston Martin, Jaguar, Caterham… όταν οι ομάδες ζουν στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ!

2) Supersport: Adrián Huertas

Το WorldSBK έφτασε στη Βαρκελώνη-Καταλονία και το κοινό που συγκεντρώθηκε στην καταλανική πίστα, το οποίο παρακολούθησε μεγάλο αριθμό πρεμιέρων, έπρεπε να περιμένει τον τελευταίο αγώνα του Σαββάτου για να δει έναν από τους ντόπιους αναβάτες να κερδίζει: τον Adrián Huertas της Μαδρίτης , ο οποίος ξεκινά από την pole στο Supersport, είχε έναν τέλειο αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος για να ανεβάσει την Ducati Panigale V2 στην κορυφή του κουτιού μπροστά από τον Ιταλό Stefano Manzi και τον Γερμανό Marcel Schrotter, πετυχαίνοντας έτσι την πρώτη του νίκη στη δεύτερη χρονιά του στην κατηγορία.

Ο Adrián Huertas κέρδισε τον πρώτο αγώνα Supersport στην Καταλονία

3) MotoGP (Sprint): Maverick Viñales

Το μετά το γεύμα του Σαββάτου κορυφώθηκε με το σπριντ MotoGP του Grand Prix της Πορτογαλίας, όπου οι Ισπανοί αναβάτες είχαν σπουδαίο ρόλο με τον Maverick Viñales που γέννησε τη Girona να πέτυχε την πρώτη του νίκη με την Aprilia, με τον Marc Márquez που κατάγεται από τη Girona να παίρνει τη δεύτερη θέση κερδίζοντας το ιδιαίτερο. μονομαχία στον Χόρχε Μαρτίν από τη Μαδρίτη .

Ο Maverick Viñales κέρδισε στο MotoGP Sprint στο Portimao

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα : 4) WMX: Daniela Guillen

Οι οπαδοί του μοτοκρός έπρεπε να σηκωθούν νωρίς για να δουν τον δεύτερο αγώνα WMX στο MXGP της Μαδρίτης που διεξήχθη στο intu Xanadú Arroyomolinos, στον οποίο η Καταλανή Daniela Guillen -η οποία είχε ήδη πάρει τη νίκη στον αγώνα του Σαββάτου- υπέγραψε τη νίκη στο γενικό το GP, μπαίνοντας στο τέρμα νικητής μπροστά από την Ολλανδή Lotte van Drunen, με την επίσης Ολλανδή Lynn Valk να κλείνει το συρτάρι.

Η Daniela Guillen κέρδισε το WMX στη Μαδρίτη, κερδίζοντας και τους δύο γύρους

ispaniki-kiriarchia-stin-motosikleta

5) Moto3: Dani Holgado

Η μέρα της Κυριακής στο Algarve International Circuit στο Portimao ξεκίνησε επίσης με ένα ισπανικό πάρτι, αφού ο Dani Holgado του Alicante πήρε το προβάδισμα στον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Moto3 με έναν υπέροχο τελευταίο γύρο στον οποίο κάλυψε όλα τα κενά για τον Ανδαλουσιανό José Antonio Rueda μπροστά από ο Βαλένθιος Iván Ortolá , ο οποίος πέρασε τη γραμμή τερματισμού στην τρίτη θέση.

Ο Dani Holgado κέρδισε τον αγώνα Moto3 στο Portimao

6) Supersport 300: Íñigo Iglesias

Η οπισθοδρόμηση που υπέστη ο Βάσκος Íñigo Iglesias το Σάββατο – όταν του στέρησαν τη νίκη λόγω ποινής τριών δευτερολέπτων – αντισταθμίστηκε από αυτό που συνέβη την Κυριακή, όταν ο οδηγός της Errenteria πέρασε ξανά τη γραμμή του τερματισμού στην πρώτη θέση και, αυτή τη φορά , πήρε τη νίκη. Το πάρτι στέφθηκε από τον Ανδαλουσιανό Julio García , ο οποίος πέτυχε το πρώτο βάθρο στην ιστορία του Kove τερματίζοντας δεύτερος, με τον Ιταλό Bruno Ieraci να αποφεύγει ελάχιστα την Ισπανική τριπλέτα κερδίζοντας τον Καταλανό Daniel Mogeda για να είναι τρίτος.

Ο Íñigo Iglesias κέρδισε τον δεύτερο αγώνα Supersport 300 στην Καταλονία

ispaniki-kiriarchia-stin-motosikleta

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα : 7) Moto2: Arón Canet

Η πτώση του Alonso López από τη Μαδρίτη όταν προηγείτο και το «jump start» του Fermín Aldeguer από τη Murcia -μεγάλο φαβορί για τη νίκη- δεν εμπόδισαν τον ισπανικό ύμνο να παιχτεί στην ενδιάμεση κατηγορία του Grand Prix της Πορτογαλίας, αφού το Ο Valencian Arón Canet βρήκε την ευκαιρία να πάρει επιτέλους την πρώτη του νίκη στο Moto2, στον 70ο αγώνα του σε αυτό. Δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Τζο Ρόμπερτς, με τον γεννημένο στη Μαδρίτη Manu González να διπλασιάζει την ισπανική παρουσία στο κουτί.

Ο Arón Canet πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Moto2 στο Portimao

8) Superbike: Álvaro Bautista

Αφού ήταν τρίτος στον αγώνα του Σαββάτου και μόλις λίγες ώρες αφότου έμεινε με μέλι στα χείλη του στον αγώνα Superpole – στον οποίο ο Τούρκος Toprak Razgatlioglu τον προσπέρασε στην τελευταία στροφή με ένα αστρικό προσπέρασμα -, ο Álvaro από τη La Mancha Bautista κέρδισε τον Ιταλό Nicolò Bulega για να πάρει επιτέλους την πρώτη του νίκη για τη χρονιά, με τον Razgatlioglu να ολοκληρώνει το βάθρο.

Ο Álvaro Bautista κέρδισε τον τελευταίο αγώνα Superbike στην Καταλονία

ispaniki-kiriarchia-stin-motosikleta

9) MotoGP: Χόρχε Μαρτίν

Το αποκορύφωμα του δεύτερου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP στο Portimao είχε δύο φορές την ισπανική προβολή: πρώτον με τον Jorge Martín από τη Μαδρίτη ως απόλυτο κυρίαρχο του αγώνα για να πάρει τη νίκη και να ανέβει στο προβάδισμα συγκρατώντας τον Ιταλό Enea Bastianini, με τον Pedro Acosta εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην Aprilia του Maverick Viñales και μπήκε κρυφά στο τρίτο σκαλοπάτι του κιβωτίου και έγινε ο τρίτος νεότερος αναβάτης στην ιστορία που ανέβηκε στο βάθρο στην πρώτη κατηγορία.

Ο Jorge Martín κέρδισε τον αγώνα MotoGP στο Portimao

10) MXGP: Χόρχε Πράδο

Το τέλειο 10 επιτεύχθηκε στο κέντρο της χερσονήσου: ο Γαλικιανός Jorge Prado , ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε ήδη ενθουσιάσει το κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο MXGP της Ισπανίας με μια απαράδεκτη νίκη, επανέλαβε το σενάριο στον δεύτερο αγώνα για να εδραιώσει το κόκκινο πιάτο του. παίρνοντας τον γενικό τίτλο του GP μπροστά από τον Σλοβένο Tim Gajser, με τον Γάλλο Romain Febvre στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Ο Χόρχε Πράδο κέρδισε το MXGP της Μαδρίτης, κερδίζοντας και τους δύο γύρους

ispaniki-kiriarchia-stin-motosikleta

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα -Πέρα από τις 10 νίκες, οι Ισπανοί οδηγοί έχουν συγκεντρώσει 23 βάθρα σε παγκόσμια πρωταθλήματα σε ένα μόνο Σαββατοκύριακο:

MotoGP : 1 Χόρχε Μαρτίν / 3 Πέδρο Ακόστα

MotoGP (Sprint): 1 Maverick Viñales / 2 Marc Márquez / 3 Jorge Martín

Moto2 : 1 Arón Canet / 3 Manu González

Moto3 : 1 Dani Holgado / 2 José Antonio Rueda

MotoE (1): 2 Héctor Garzó

MotoE (2): 2 Héctor Garzó / 3 Óscar Gutiérrez

Superbike (1): 3 Álvaro Bautista

Superbike (SP): 3 Álvaro Bautista

Superbike (2): 1 Álvaro Bautista

Supersport (1): 1 Adrián Huertas

Supersport 300 (2): 1 Íñigo Iglesias / 2 Julio García

MXGP : 1 Χόρχε Πράδο

WMX : 1 Daniela Guillen

X-Trial : 1 Toni Bou / 2 Jaime Busto / 3 Gabriel Marcelli

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

  • Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής Ναυτιλίας
  • Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP™24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 Μαΐου
  • Ποιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;

Related Articles

Η Brixton ετοιμάζει adventure μοτοσυκλέτα 1200cc

cars

EMOOV V9: 90 χλμ. / ώρα τελική για σβέλτες μετακινήσεις

cars

VIDEO: Από αλλού το περίμενε και από αλλού του ήρθε

cars

CFMOTO 800MT Touring – Απόκτησε το με δώρα αξίας 1.900 ευρώ

cars

Η μηχανή που κυκλοφορεί σε… 3 κομμάτια

cars

Honda Transalp XL 750: Με 92 ίππους και αναρτήσεις από την Showa

cars

Honda: Ποια νέα μοντέλα θα δούμε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

cars

Οδοιπορικό του Κώστα Μητσάκη με τον γιο του από το ακρωτήριο Ταίναρο ως τη Νορβηγία

cars

Aprilia RSV4 / Tuono 1100 2024 – Πιο μεγάλα φτερά από ποτέ!

cars