CARSNEWS
MOTONEWS

Καινοτομία ή ιεροσυλία; Κλασσική μοτοσυκλέτα μετατρέπεται σε ηλεκτρική

Καινοτομία ή ιεροσυλία; Κλασσική μοτοσυκλέτα μετατρέπεται σε ηλεκτρική
  • Διαβάστηκε από 1.061 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/09/2023

Η Electric Ladyland, δημιουργία του Γερμανού Jürgen Becker, έχει ως βάση μια μοτοσυκλέτα της δεκαετίας του `50, η οποία αποκτά ηλεκτρικό και…ροκ προσανατολισμό. 

Για τους οπαδούς του rock n` roll, το όνομα Electric Ladyland είναι γνωστό, καθώς αποτελεί τον τίτλο του τελευταίου δίσκου του Jimi Hendrix, που κυκλοφόρησε το 1968. Το ηλεκτρικό πρότζεκτ του Jurgen Becker αντλεί έμπνευση από αυτό το «ψυχεδελικό» άλμπουμ  ενός από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών και δανείζεται το υπερβολικά κατάλληλο όνομα για μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. H Electric Ladyland λοιπόν συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία με την σημερινή τεχνολογία, με έναν έντεχνο τρόπο.

Η βάση είναι μια ρώσικη μοτοσυκλέτα του 1955, η Minsk M1A, που αποτελεί αντιγραφή της γερμανικής DKW RT 125. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν μια από τις μοτοσυκλέτες που οι Σοβιετικοί παράτησαν στην Ανατολική Γερμανία όταν έγινε η ενοποίηση των δύο Γερμανιών.

Το πρώτο βήμα στη μετατροπή ήταν η αφαίρεση του μονοκύλινδρου, δίχρονου κινητήρα, ο οποίος αντικαταστάθηκε με έναν ηλεκτροκινητήρα της Revolt, o οποίος τοποθετήθηκε στη δεξιά μεριά του πίσω τροχού. Ζυγίζοντας μόλις 4 κιλά, αποδίδει 14 ίππους, με μια τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα. Ο χώρος που έμεινε κενός από την αφαίρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης εδράζει τώρα την μπαταρία, την οποία έφτιαξε ο ίδιος ο Becker.



 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Η μπαταρία είναι λιθίου και έχει συνολική χωρητικότητα 45 Ah, ενώ τα σύγχρονα στοιχεία, όπως ο πίνακας οργάνων και ο δείκτης μπαταρίας έχουν ενσωματωθεί στο ντεπόζιτο, όπου φιλοξενούνται όλα τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας, κρατώντας έτσι την εμφάνιση όσο πιο κλασσική γίνεται.

Όσον αφορά την εμφάνιση λοιπόν, το πλαίσιο, το τηλεσκοπικό πιρούνι και η σέλα με ελατήρια είναι τα αυθεντικά, ενώ και οι 19” τροχοί διακατέχονται από την ίδια φιλοσοφία, καθώς διατηρούν την αυθεντικότητά τους, αν και έχουν ανακατασκευαστεί ώστε να παραμένουν ασφαλείς μετά από 70 χρόνια.

 Μια εκπληκτική στιλιστική λεπτομέρεια, που έρχεται κατευθείαν από τον κόσμο του rock n roll, είναι η επιλογή του καλωδίου που συνδέει την μπαταρία με τα ηλεκτρονικά συστήματα της μοτοσυκλέτας. Ο Becker αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα τζακάκι (βύσμα) ηλεκτρικής κιθάρας, το οποίο μάλιστα πριν “υπηρετήσει” αυτό το σκοπό, συνέδεε μια  Fender Stratocαster με τον ενισχυτή της, τονίζοντας έτσι την ροκ πλευρά της μοτοσυκλέτας.



 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Related Articles

Ταξίδι – Βολτάροντας ανατολικά με CFMOTO 800MT Touring, Μέρος 4ο

cars

Gigi Dall’Igna Ducati: “Η διαφορά μεταξύ των εργοστασιακών και των δορυφορικών μηχανών θα είναι λίγο μεγαλύτερη το 2024”

cars

Test – Honda CL500 (2023)

cars

Benelli TRK 502: Αναβαθμισμένο πακέτο περιπέτειας

cars

Kawasaki Ninja 7 HEV – Η πρώτη υβριδική μοτοσυκλέτα επιδόσεων στην παραγωγή!

cars

Honda – Νέες Christmas Offers με όφελος έως 920 ευρώ

cars

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός μετά από καταδίωξη, στον Ασπρόπυργο

cars

Benda Dark Flag 500 – Με κινητήρα V4 54 ίππων και αερανάρτηση

cars

Νεκρός οδηγός δίκυκλης μηχανής σε τροχαίο στην Παναγούλα Ζακύνθου

cars