CARSNEWS
AUTONEWS

Καταργούνται τα Renault Espace, Scenic και Talisman;

Οι κατασκευαστές και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γυρνούν σε αυτή την δεκαετία για να αναλύσουν είτε τι πήγε καλά, είτε τι πήγε πολύ στραβά στην στρατηγική των εταιριών. Έχουμε πει πολλές φορές ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και η διαχείριση που κάνουν οι κατασκευαστές στην γκάμα τους και τους πόρους που διαθέτουν στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών θα έχει (προφανώς) αντίκτυπο στην μελλοντική πορεία τους. Άρα, η απόφαση της Renault να καταργήσει όχι μόνο το Espace και το Scenic, αλλά και το Talisman, αν αληθεύουν οι φήμες φυσικά, θα κριθεί αυστηρά εκ του αποτελέσματος.

Ως έχουν τα πράγματα, η Renault έχει λόγο να προβεί στην κατάργηση αυτών των τριών μοντέλων. Το Espace για παράδειγμα, ένα από τα εμβληματικά μοντέλα της γαλλικής εταιρίας καθώς κυκλοφορεί από το 1984 και βρίσκεται πλέον στην 5η γενιά του, δυσκολεύεται να ανταγωνιστεί τα SUVs και το 2019, πούλησε μόλις 9.561 αυτοκίνητα σε ολόκληρη την Ευρώπη – 20% λιγότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Ανάλογη ήταν η πτώση και στο Talisman, που κατάφερε να πουλήσει μόλις 15.826 αυτοκίνητα ενώ από τα τρία, το πλέον επιτυχημένο για το 2019 ήταν το Scenic, με 77.507 αυτοκίνητα αλλά με τις πωλήσεις του να εμφανίζουν έντονα πτωτικές τάσεις καθώς ήταν στο -16% σε σύγκριση με το 2018.

Η τελευταία φορά που η Renault προχώρησε σε αναδιάρθρωση της γκάμας της ήταν το 2009 ενώ αν τελικά αποφασίσει να μην συμπεριλάβει αυτά τα τρία μοντέλα στα μελλοντικά σχέδια της, μία απόφαση που δεν έχει παρθεί οριστικά, θα το κάνει τόσο για την μείωση του λειτουργικού κόστους όσο και για την “απελευθέρωση” χωρητικότητας σε κάποια από τα εργοστάσια της. Κάτι που θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί κατά την μετάβαση της στην εποχή του εξηλεκτρισμού. Φυσικά, η γαλλική εταιρία αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες αλλά με εξαίρεση τις περικοπές μοντέλων και τις συνέργειες, δεν έχουν απομείνει πολλοί τρόποι για την αύξηση της κερδοφορίας. Περιμένουμε να ακούσουμε από την ίδια την Renault λοιπόν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Ford Ranger Thunder. Ειδικό, ξεχωριστό και σπάνιο!

cars

Dacia Jogger 1.0 TCe 100 LPG – Η έννοια της οικονομίας αλλάζει επίπεδο

cars

Acropolis Rally Hall Οf Fame: 10.000 φίλοι του αγώνα ψήφισαν τους καλύτερους των 70 ετών

cars

Renault –  Εξελίσσει ενσωματωμένο αμφίδρομο φορτιστή με την CEA

cars

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεκαεπτά τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Κίεβο, ο Ζελένσκι απευθύνει έκκληση στη Δύση

cars

Η Hyundai ετοιμάζει ήδη ένα “καυτό” ηλεκτρικό.

cars

Μήπως έρχεται η Alfa Romeo Giulia GTA με 620 άλογα; Μπορεί…

cars

ΕΚΟ Premium 98. Νέα βενζίνη με πολλά πλεονεκτήματα

cars

Ford Evos. Ο διάδοχος του Mondeo;

cars