CARSNEWS
AUTONEWS

Με δυο οδηγούς η M-Sport Ford στο WRC 2024

Ο Adrien Fourmaux και ο Grégoire Munster θα είναι οι δύο οδηγοί της M-Sport Ford World Rally για ολόκληρη την αγωνιστική σεζόν του 2024 στο WRC στην κατηγορία Rally1. Το δίδυμο αυτό αντιπροσωπεύει τη συνεχή δέσμευση της M-Sport στην εξέλιξη μελλοντικών ταλέντων και νικητών σε διάφορα πρωταθλήματα στους αγώνες ράλι.

Ως εκ τούτου, η M-Sport Ford WRT συνεχίζει να εργάζεται με τους Adrien Fourmaux και Grégoire Munster στην προσπάθειά τους να επιτύχουν σημαντικά νέα ορόσημα στην καριέρα τους το 2024.

Και οι δύο οδηγοί που επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν την ομάδα το 2024 έχουν ήδη αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία με το Puma Rally1, την οποία θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν από τον πρώτο κιόλας αγώνα του 2024, στο Ράλι Μόντε Κάρλο, που ανοίγει την αυλαία του θεσμού τον προσεχή Ιανουάριο.

Η επιστροφή του Adrien Fourmaux στην κατηγορία Rally1 έρχεται μετά από μια επιτυχημένη χρονιά για τον Γάλλο οδηγό. Η σημαντικότερη διάκρισή του το 2023 είναι σίγουρα ο τίτλος που κατέκτησε στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι, ένα επίτευγμα που ήρθε μετά από πέντε συνεχόμενες νίκες σε χωμάτινες και ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Μ. Βρετανίας. Οι επιτυχίες του Γάλλου στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλι υποστήριξαν τις επιδόσεις του στην κατηγορία WRC2. Μια νίκη που δεν επετεύχθη τελικά στη Σαρδηνία εξαργυρώθηκε στη συνέχεια με τη δεύτερη θέση που απέσπασε στις γρήγορες φινλανδικές ειδικές διαδρομές. Ο οδηγός ολοκλήρωσε τη σεζόν του στο WRC2 με μια επιβλητική νίκη στην κατηγορία RC2 στο ντεμπούτο του Ράλι Κεντρικής Ευρώπης τον Οκτώβριο.

Οι επιτυχίες του Γάλλου σε διάφορες επιφάνειες στο WRC τον κατέστησαν για ακόμα μια φορά ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του αθλήματος, με τον Fourmaux να αναλαμβάνει το πηδάλιο του Ford Puma Rally1 στον τελευταίο γύρο της σεζόν στην Ιαπωνία.

Από τη μεριά του, αποτελώντας ένα νέο πρόσωπο για το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας στις αρχές του 2023, ο Grégoire Munster έχει πλέον εδραιώσει τη θέση του στην οικογένεια της M-Sport. Ύστερα από μια επιτυχημένη χρονιά για τον οδηγό από το Λουξεμβούργο, ο Munster είναι ένας από τους πολλά υποσχόμενους νέους οδηγούς τη σεζόν 2024.

Τα επιτεύγματά του μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν δύο τίτλους στην κατηγορία Junior στο Βέλγιο και αρκετούς τερματισμούς στις πέντε πρώτες θέσεις στην κατηγορία WRC2 ήδη από το ντεμπούτο του σε αυτή το 2022. Από την παρθενική του εμφάνιση στο Fiesta Rally2 στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον Ιανουάριο του 2023, ο Munster βελτίωνε σταδιακά τις επιδόσεις του, με αποκορύφωμα τη νίκη στο WRC2 Challenger στην Ελλάδα. Νωρίτερα είχε αποσπάσει τη νίκη στην κατηγορία στο Junior WRC στην Εσθονία, πίσω από το τιμόνι ενός Fiesta Rally3. Στη συνέχεια, ο Grégoire Munster εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του με αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally1 τόσο στη Χιλή, όσο και στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης.

Και τα δύο πληρώματα θα παρατάξουν τα νέα Puma Rally1 στη ράμπα εκκίνησης στο Ράλι Μόντε Κάρλο τον επόμενο μήνα.

TAGS

Related Articles

Εγκαίνια για το Εθνικό Μουσείο Ολοκαυτώματος στο Άμστερνταμ από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ

cars

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Seat, Luca de Meo. Οδεύει προς Renault;

cars

Mazda. Tα εμβληματικά coupe της

cars

Skoda. Με νέες δυνατότητες δοκιμών για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

cars

Η Tata προσεγγίζει BMW και Geely για συνεργασία με την Jaguar-Land Rover.

cars

Η Mini γιορτάζει 60 χρόνια “Cooper”.

cars

Η Nissan ανανεώνει τα SUV της ελπίζοντας σε ανάκαμψη!

cars

Aptera Motors. Πρώτα η μετάφραση

cars

«Σφίγγει ο κλοιός» για το TikTok στις ΗΠΑ – Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που το απαγορεύει

cars