CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα BMW X2 – Στην Ελλάδα την προσεχή Άνοιξη με ηλεκτρικές και θερμικές εκδόσεις

Με μια κίνηση εκτίμησης της Ελληνικής αγοράς και των εκπροσώπων του αυτοκινητικού τύπου η BMW Hellas παρουσίασε στην Ελλάδα σχεδόν ταυτόχρονα με την παγκόσμια πρεμιέρα την νέα BMW X2. Το πανέμορφο αμάξωμα (ειδικά στην εμπρός όψη) που ουσιαστικά είναι η κουπέ έκδοση της Χ1, έχει μεγαλώσει από την προηγούμενη έκδοση σε μήκος κατά 19,4 εκ. (σύνολο 4,554 εκ.), σε πλάτος κατά 2,1 εκ. και σε ύψος κατά 6,4 εκ. σε ύψος. Αυξημένο (πολύ λιγότερο, μόλις 22 χλστ) έχει μεγαλώσει και το μεταξόνιο που φτάνει στα 2.692 χιλιοστά και δίνει σημαντική αύξηση στους διαθέσιμους χώρους και κυρίως στο πίσω μέρος του οχήματος.

Το γεγονός αυτό δίνει χώρο αποσκευών 560 λίτρων (έως 1.470) που ξεπερνά σε χωρητικότητα αυτόν της X1, ενώ ελαφρώς μικρότερη είναι η χωρητικότητα αποσκευών στην ηλεκτρική Χ2 (525 έως 1.400 λίτρα). Επιπλέον και παρά το κεκλιμένο πίσω μέρος της οροφής, το ύψος για τους πίσω επιβάτες επαρκεί ακόμα και για εύσωμους.

Η νέα Χ2 θα λανσαριστεί (στις 2 Μαρτίου 2024) αρχικά σε ηλεκτρική έκδοση, την iX2 xDrive 30, με ηλεκτροκινητήρα 313 ίππων και μπαταρία 64,8 kWh, που υπόσχεται αυτονομία 417-449 χιλιομέτρων (κατά WLTP). Όμως, το μοντέλο θα παράγεται και σε βενζινοκίνητες εκδόσεις με τον 3κύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων, με απόδοση 156 ίππων σε ήπια υβριδική έκδοση 48 V (με ηλεκτροκινητήρα 19 ίππων).

Στην κορυφή θα βρίσκεται η έκδοση M35i xDrive με 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων. Κερασάκι στην τούρτα των ηλεκτροσκεπτικιστών, η έκδοση ντίζελ με 2λιτρο κινητήρα 150 ίππων. Όλες οι εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες συνδυάζονται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ η κίνηση σε όλες τις περιπτώσεις μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς.

Τέλος, το καλοκαίρι του 2024 θα προστεθούν στη γκάμα μια δεύτερη αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και μία ακόμα πετρελαιοκίνητη.

Η νέα X2 και η νέα iX2 θα παράγονται σε μια ενιαία γραμμή συναρμολόγησης στο εργοστάσιο του Group στο Regensburg.

Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται επίσης και οι μπαταρίες υψηλής τάσης για την αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή.

Οι τιμές του νέου μοντέλου στην Ελλάδα θα ξεκινούν από 42.150 ευρώ για τη βενζινοκίνητη SDrive 20i με κινητήρα 1.5 λίτρου και πλούσιο εξοπλισμό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: ενεργό σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες στάθμευσης, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος με αναγνώριση πεζών, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, σύστημα αναγνώρισης ορίων ταχύτητας, σύστημα πλοήγησης, αυτόματη πόρτα χώρου αποσκευών, ζάντες αλουμινίου 18” κ.ά.

Επιπλέον, η BMW Hellas έχει να προτείνει στην ελληνική αγορά μια προνομιακή διαμόρφωση της Χ2 (M Sport Advanced), με πιο πλούσιο εξοπλισμό (M Sport πακέτο με Advanced με μεταλλικό χρώμα, ράγες οροφής, ζάντες 19”, προσαρμοζόμενη σπορ ανάρτηση M, δερμάτινο τιμόνι, σπορ καθίσματα σε αλκαντάρα/συνθετικό δέρμα, προσαρμοζόμενα φώτα τεχνολογίας LED, ασύρματη φόρτιση κινητού κλπ.) στην τιμή των 44.200 ευρώ.

Όσο για τους επιμένοντες ηλεκτρικά, η τιμή της ηλεκτρικής iX2 θα ξεκινά από 56.560 ευρώ.

Related Articles

Νέο Isuzu D-Max. Τολμηρό και συνολικά αναβαθμισμένο.

cars

Mercedes-Benz EQB. Το νέο μέλος ήρθε πολύ γρήγορα!

cars

Νέο Nissan Patrol. Πιο πολυτελές και πιο high-tech.

cars

Πότε ρίχνουν αυλαία οι «Ράδιο Αρβύλα»

Bury

SYM NH-T 200. Νέα ενδιαφέρουσα πρόταση

cars

Η Haas αποκαλύπτει πρώτη το μονοθέσιο της για το 2020.

cars

Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΑΝΤ1, εκκενώνεται το κτίριο

cars

Πολιτικός διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας: Kοινή δέσμευση υπέρ της αξιοποίησης της θετικής ατμόσφαιρας

cars

Χατζηδάκης: Η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα ενισχύσει όλη την Ευρώπη

cars