CARSNEWS
AUTONEWS

Νέες BMW M4 Coupé και Cabrio: Με 6κύλινδρους κινητήρες ισχύος έως 530 ίππους και αγωνιστικές επιδόσεις

Η BMW M GmbH συνεχίζει το success story των best seller της στην premium μεσαία κατηγορία και παρουσιάζει τις νέες M4 Coupé και M4 Cabrio που διαθέτουν ακόμη πιο έντονα τα αγωνιστικά γονίδια.

Ο 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρας με τεχνολογία M TwinPower Turbo θα διατίθεται στο μέλλον σε τρία επίπεδα απόδοσης. Η έκδοση των 480 ίππων με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στη νέα M4 Coupé και η έκδοση των 510 ίππων με 8τάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic στην νέα M4 Competition Coupé. Σε συνδυασμό με το M xDrive που διαθέτουν οι τετρακίνητες εκδόσεις Coupé και Cabrio, αυτό το κιβώτιο εξασφαλίζει την απόλυτη μετατροπή της ισχύος (που τώρα είναι αυξημένη στους 530 ίππους) σε συναρπαστική σπορ οδήγηση.

Η μέγιστη ισχύς του 6κύλινδρου κινητήρα στις M4 Competition Coupé και M4 Competition Cabrio με M xDrive έχει αυξηθεί από 510 σε 530 ίππους στις 6.250 στροφές ανά λεπτό. Ο εξελιγμένος κινητήρας παράγει μέγιστη ροπή 650 Nm σε ένα διευρυμένο εύρος περιστροφής του κινητήρα από τις 2.750 έως και τις 5.730 σ.α.λ., τιμές που επιτυγχάνονται μέσω τροποποιήσεων στο σύστημα ελέγχου του κινητήρα. Η τεχνολογία M TwinPower Turbo Technology περιλαμβάνει δύο υπερσυμπιεστές mono scroll, καθένας από τους οποίους τροφοδοτεί τρεις κυλίνδρους με συμπιεσμένο αέρα. Το έμμεσο intercooler που λειτουργεί σε συνεργασία με ένα κύκλωμα χαμηλής θερμοκρασίας και ειδικούς συμπιεστές βελτιστοποιεί την ισχύ της μονάδας. Επιπλέον, το τεχνολογικό πακέτο περιλαμβάνει το σύστημα ψεκασμού βενζίνης High Precision Injection που λειτουργεί σε μέγιστη πίεση 350 bar, μεταβλητό έλεγχο βαλβίδων Valvetronic και πλήρως μεταβλητό έλεγχο εκκεντροφόρων Double Vanos.

Ενώ η νέα M4 Competition Coupé με M xDrive επιταχύνει από τα 0 στα 100 km/h σε 3,5 δευτερόλεπτα, η νέα M4 Competition Cabrio με M xDrive χρειάζεται αντίστοιχα 3,7 δευτερόλεπτα. Όλες οι εκδόσεις της νέας M4 Coupé και της M4 Cabrio επιτυγχάνουν τελική ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Αυτή η τιμή μπορεί να αυξηθεί στα 280 km/h με το προαιρετικό M Driver’s Package ( M4 Competition Cabrio με M xDrive) ή στα 290 km/h αντίστοιχα.

Το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο στη νέα M4 Coupé είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στα χαρακτηριστικά απόδοσης κάθε κινητήρα, όπως και το 8τάχυτο M Steptronic με Drivelogic που διαθέτουν όλες οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Τα paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι που δίνουν τον έλεγχο στον οδηγό και το μπουτόν Drivelogic που μεταβάλει τα χαρακτηριστικά αλλαγής ανοίγουν το δρόμο για μία παραμετροποιήσιμη οδηγική εμπειρία με διάφορους τρόπους.

Επιπλέον, η ισχυρότερη έκδοση του 6κύλινδρου εν σειρά κινητήρα συνδυάζεται με την έξυπνη τετρακίνηση M xDrive. Αυτή προσδίδει στις νέες M4 Competition Coupé & Cabrio με M xDrive εξαιρετική πρόσφυση, ένα χαρακτηριστικό που αντικατοπτρίζεται στις εντυπωσιακές τιμές επιτάχυνσής τους. Χάρη σε ένα σύστημα που δίνει προτεραιότητα στους πίσω τροχούς και σε συνδυασμό με ένα πλήρως μεταβαλλόμενο, στον τρόπο που λειτουργεί, διαφορικό Active M στον πίσω άξονα, το σύστημα M xDrive ενισχύει επίσης στις στροφές την τυπική αίσθηση M. Μέσω του μενού ρυθμίσεων, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, εκτός από την προεπιλεγμένη ρύθμιση 4WD, τη λειτουργία 4WD Sport, στην οποία μεγαλύτερο ποσοστό ροπής κατευθύνεται στον πίσω άξονα. Επιπλέον, όταν το DSC είναι απενεργοποιημένο, η λειτουργία 2WD γίνεται διαθέσιμη μεταφέροντας αποκλειστικά την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η αύξηση ισχύος στα μοντέλα M4 Competition Coupé με M xDrive και BMW Competition Cabrio με M xDrive, συνδυάζονται με νέους προβολείς, πίσω φώτα λέιζερ, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος M με νέα σχεδίαση, τιμόνια και εσωτερικές επενδύσεις, καθώς και το BMW Operating System 8.5.

Ο στάνταρ εξοπλισμός για τη νέα M4 Coupé και τη νέα M4 Cabrio περιλαμβάνει Park Distance Control με αισθητήρες εμπρός και πίσω, Cruise Control με λειτουργία πέδησης, Front Collision Warning με παρέμβαση φρένων, Lane Departure Warning, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Lane Return με υποβοήθηση τιμονιού και Traffic Sign Recognition με Speed Limit Info και ένδειξη No Overtaking Indicator. Τα προαιρετικά χαρακτηριστικά για τα μοντέλα Competition περιλαμβάνουν Steering and Lane Guidance Assistant με Automatic Speed Limit Assist, Lane Keeping Assistant και Traffic Light Recognition, καθώς και Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go ως αναπόσπαστο μέρος του Driving Assistant Professional. Το Parking Assistant διευκολύνει το αυτόματο παρκάρισμα (είσοδος/έξοδος από χώρους) και περιλαμβάνει επίσης το Reversing Assistant στον βασικό εξοπλισμό.

Οι νέες εκδόσεις της M4 Coupé και της M4 Cabrio κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing. Το λανσάρισμα των νέων μοντέλων στην παγκόσμια αγορά θα ξεκινήσει με την έναρξη της παραγωγής τον Μάρτιο του 2024.

Related Articles

«Μεγάλο λάθος Μεντιλίμπαρ με Φορτούνη – Δεν… καταλαβαίνει από αυτά ο Μαρινάκης»

cars

Το νέο Honda Civic Type R κάνει το κατασκοπευτικό “ντεμπούτο” του!

cars

Seat. Επενδύει στην τεχνολογική της εξέλιξη

cars

Κλείνει ο κύκλος της Ferrari GTC4Lusso…

cars

Fiat. Πιστεύει και επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

cars

Παγιδευμένοι – Spoiler: Ποιος θα είναι το επόμενο θύμα των αδίστακτων εκβιαστών;

cars

EΛΙΝ up rewards: Kαύσιμο από το κινητό σου (video)

cars

Honda Moto. Το DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έγινε 10 ετών

cars

Μπαταρίες LFP στην Mustang Mach-Ε

cars