CARSNEWS
NEW MODELS

Νέος μνηστήρας για την Aston Martin

Παρόλο που η Aston Martin διανύει μια από τις καλύτερες εποχές στην ιστορία της έχοντας παρουσιάσει και το πρώτο της SUV (την DBX), τα οικονομικά της εταιρίας δεν πάνε καθόλου καλά. Τόσο άσχημα που τα κέρδη της συρρικνώθηκαν στο μισό για το 2019 (κυρίως λόγω της γενικότερης πτώσης της αγοράς αυτοκινήτου στην Ευρώπη) και σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όπως και να έχει η αξία της μετοχής της Aston Martin -που μπήκε στο χρηματιστήριο πριν από δύο χρόνια- έχει πέσει στις περίπου 4,5 στερλίνες (από 19 που ήταν αρχικά) και η αξία της μάρκας σε κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο στερλίνες (από τα αρχικά 4,3). H κατάσταση δεν είναι τόσο χάλια όσο ακούγεται, αλλά παραμένει ανησυχητική για την υγιή ρευστότητα της εταιρίας.

Και μια καλή ένεση που θα τόνωνε τα οικονομικά της Aston Martin θα ήταν ένας μεγάλος επενδυτής. Όπως η Geely με τους Financial Times να αναφέρουν πως ήδη οι δύο εταιρίες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά ενός μεγάλου ποσοστού από τους Κινέζους.

Υπενθυμίζεται πως η Geely εξαγόρασε πέρυσι το 9,89% της Daimler και αποτελεί τον μεγαλύτερο ιδιώτη μέτοχο του γερμανικού ομίλου. Επίσης, στην Geely ανήκουν οι Volvo, Polestar, Lotus, Lync & Co Lotus και η London EV Company (τα ταξί του Λονδίνου).

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Στους 300 ίππους το νέο Renault Megane R.S.

cars

Αυτό το Audi RS Q8 με τα 700 άλογα… έχει το 0-100 για πλάκα!

cars

Τι κερδίζουν οι χρήστες εταιρικών ΙΧ με το νέο τρόπο φορολόγησης (Παραδείγματα)

cars

Δίλιτρη και με 258 ίππους η νέα Toyota GR Supra

cars

Έως τους 329 ίππους η ισχύς του νέου VW Golf

cars

Αυτό είναι το νέο Toyota GT 86

cars

Tι μαρτυρά το νέο teaser για το Z Proto της Nissan;

cars

Verstappen vs Perez: H Red Bull τοποθετείται επίσημα για όσα έγιναν στη Βραζιλία

cars

Mazda 1920-2020: Ένας αιώνας καινοτομίας

cars