CARSNEWS
F1 & RACES

Νέο ντοκιμαντέρ «ρίχνει» φως στην κατάσταση του Σουμάχερ

Μία πολύ σπάνια ευκαιρία να μάθουν νέα για τον θρύλο της Formula 1 θα έχουν οι φίλοι του σπορ, με νέες πληροφορίες να «βλέπουν» το φως της δημοσιότητας 10 χρόνια μετά το ατύχημα.

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε το τραγικό του ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις, ενώ έκανε σκι με τον γιο του, Μικ Σουμάχερ. O Γερμανός, 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, έχασε την ισορροπία του σε σημείο που βρισκόταν εκτός της πίστας και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση και οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, στο Μουτιέ έχοντας ακόμη τις αισθήσεις του. Εκεί οι γιατροί δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάστασή του. Αυτό ήταν κρίσιμο για την υγεία του και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη Γκρενόμπλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά απ’ ότι αρχικά έδειχναν. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα. Υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας.

Οι έλεγχος του υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ που έκαναν οι γαλλικές αρχές, έδειξε πως δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα όταν συνέβη το ατύχημα.

Έπειτα από πολλαπλές επεμβάσεις και χειρουργεία, ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε στο σπίτι του στην Ελβετία, όπου βρίσκεται υπό την επίβλεψη γιατρών τα τελευταία 10 χρόνια. Ελάχιστοι είναι αυτοί που τον έχουν δει από κοντά και τα νέα για την κατάσταση της υγείας του είναι μηδαμινά.

Suzuka 2000⁰Goosebumps forever⁰⁰@ScuderiaFerrari @JeanTodt ⁰⁰pics: AFP pic.twitter.com/Thpp2YnbhB

— Michael Schumacher (@schumacher) October 8, 2023

Ωστόσο τώρα οι φίλοι της Formula 1, ανάμεσά τους οι εκατομμύρια υποστηρικτές του Μίκαελ Σουμάχερ, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα σχετικά με την τωρινή του κατάσταση. Το γερμανικό δίκτυο ARD, θα δημοσιεύσει μια σειρά/ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων, στην οποία θα πάρουμε μία ιδέα από τη ζωή του Γερμανού θρύλου μετά το ατύχημα.

Το ντοκιμαντέρ θα «βγει» στον αέρα στις 28 Δεκεμβρίου, μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από το ατύχημα στις γαλλικές Άλπεις. Το περιεχόμενο είναι προς ώρας άγνωστο και δεν γνωρίζουμε τι θα περιλαμβάνει από τη ζωή του μετά το ατύχημα,

— Formula 1 (@F1) October 12, 2023

Το 2021 το Netflix δημοσίευσε ένα ντοκιμαντέρ για τον Μίκαελ Σουμάχερ στο οποίο εμφανίστηκαν τα παιδιά του, Μικ και Τζίνα και η σύζυγός του, Κορίνα. Τα λόγια της για την τότε κατάσταση του συζύγου της ήταν ελάχιστα. Το μόνο το οποίο παραδέχθηκε ήταν πως: «Ο Μίκαελ είναι πλέον διαφορετικός».

Δέκα χρόνια μετά, ο γιος του, Μικ Σουμάχερ, έχει ήδη γράψει αρκετά χιλιόμετρα στη δική του αγωνιστική καριέρα. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Formula 2 και πήρε μέρος στη Formula 1 για δύο χρόνια με την ομάδα της Haas. O νεαρός Γερμανός είχε δηλώσει πως θα ήθελε πολύ να πάρει συμβουλές από τον πατέρα του.

— Michael Schumacher (@schumacher) June 24, 2023

«Πιστεύω πως ο μπαμπάς κι εγώ θα καταλαβαίναμε καλύτερα ο ένας τον άλλο σήμερα. Μιλάμε την ίδια γλώσσα, αυτή των αγώνων ταχύτητας. Θα είχαμε τόσα πολλά να πούμε. Εκεί είναι πολύ συχνά το μυαλό μου, σκέφτομαι πως θα ήταν φοβερό κάτι τέτοιο. Θα έδινα τα πάντα μόνο και μόνο γι’ αυτό», είπε.

— Michael Schumacher (@schumacher) May 30, 2023

Η Κορίνα Σουμάχερ είχε τονίσει στο ντοκιμαντέρ πόσο σημαντικός ήταν ο Μίκαελ για εκείνη: «Ο Μίκαελ μου λείπει κάθε μέρα. Δεν είμαι όμως μόνο εγώ. Είναι και τα παιδιά, όλη η οικογένεια και οι άνθρωποι γύρω του. Σε όλους λείπει. Είναι εδώ, μαζί μας αλλά είναι διαφορετικός. Κάθε μέρα μου δείχνει πόσο δυνατός είναι».

Φωτογραφίες: schumacher/Twitter-X

Related Articles

How Formula 1 drivers reacted to new level of fines from FIA – ‘Ridiculous’, ‘scary’ and ‘not appropriate’

cars

Δεν φοβάται ο Kubica!

cars

Το video άσεμνης συμπεριφοράς του Mazepin φέρνει πονοκεφάλους στην F1

cars

Η Red Bull απέτυχε στα crash test του μονοθεσίου του 2024

cars

Πιθανότατα χωρίς θεατές του Grand Prix στο Μεξικό

cars

Η Pirelli συνεχίζει στη Formula 1 ως προμηθευτής ελαστικών

cars

Formula 1: Γιατί η Red Bull RB19 δεν αγγίζεται από τις βελτιώσεις των Aston, Ferrari και Mercedes

cars

Δείτε πρώτοι το νέο Toyota C-HR στην υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023!

cars

Η Mercedes θεωρεί ακόμη τον Χάμιλτον ηγέτη της, ‘χτίζει’ το μονοθέσιο πάνω του

cars