CARSNEWS
AUTONEWS

Νέο Mini Countryman S ALL4 JCW

Στην Ισλανδία οι διψήφιες θερμοκρασίες κάτω του μηδενός, οι διαδρομές που είναι καλυμμένες με βαθύ χιόνι και τα ανώμαλα μονοπάτια συνθέτουν ένα σκηνικό υψηλών προκλήσεων στο οποίο το νέο Mini Countryman S ALL4 στην έκδοση John Cooper Works μπορεί να αποδείξει τις εκτός δρόμου

ικανότητές του.

Το σύστημα τετρακίνησης ALL4 υποστηρίζει τον οδηγό σε όλες τις οδικές και καιρικές συνθήκες, ενώ το γρήγορο και ακριβές ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου κατανέμει την ισχύ μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών ανάλογα με τις ανάγκες. Σε συνδυασμό με το ελαφρώς αυξημένο μετατρόχιο και το μακρύτερο μεταξόνιο, το μοντέλο προσφέρει εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά με αναβαθμισμένα επίπεδα άνεσης. Το πλαίσιο μπορεί να ρυθμιστεί διαφορετικά ανάλογα με την επιφάνεια και το περιβάλλον.

Η καλά ισορροπημένη ανάρτηση που είναι ταυτόχρονα ρυθμισμένη με γνώμονα την άνεση είναι ιδανική για την εξερεύνηση του ανάγλυφου, ηφαιστειογενούς ισλανδικού τοπίου. Σε ασφάλτινους δρόμους και στην κυκλοφορία στην πόλη, ωστόσο, το Countryman S ALL4 είναι ιδιαίτερα ευέλικτο χάρη στην άμεση απόκριση του τιμονιού και τη σπορ ρύθμιση του πλαισίου.

Ήπια υβριδικό με 218 ίππους

Ο Τwin Power Turbo κινητήρας των 2,0 λίτρων εντυπωσιάζει στις μεγάλες ευθείες της Ισλανδίας διαθέτοντας ομαλή λειτουργία, αυξημένη ισχύ στους 218 ίππους και μέγιστη ροπή 360 Nm. Επιπλέον, ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48V υποστηρίζει τις επιδόσεις του τετρακίνητου μοντέλου Countryman S ALL4 (μέση κατανάλωση καυσίμου: 7,4 – 6,8 λτ/100 χλμ κατά WLTP) στις χαμηλές ταχύτητες αυξάνοντας προσωρινά την ισχύ κατά 19 ίππους.

Επιπλέον, η έκδοση John Cooper Works δίνει στο Countryman S ALL4 ξεχωριστή σπορ εμφάνιση με χαρακτηριστικούς διαχύτες μπροστά και πίσω, ενώ η κόκκινη απόχρωση Chili Red, η χαρακτηριστική οροφή που δημιουργεί αντίθεση και οι πλαϊνοί καθρέπτες σε γυαλιστερό jet black φινίρισμα κάνουν το αμάξωμα ξεχωριστό. Παράλληλα, οι Led προβολείς με την «υπογραφή» JCW διαθέτουν μόνο δύο οριζόντιες λωρίδες ως φώτα ημέρας τονίζοντας τη μινιμαλιστική σχεδιαστική γλώσσα.

Το λογότυπο John Cooper Works φέρει καθαρές γραμμές και τη γνώριμη τριχρωμία κόκκινου–λευκού-μαύρου στην οκταγωνική μάσκα. Με αυτή τη νέα εμφάνιση, το λογότυπο κοσμεί επίσης την χαρακτηριστική κολόνα C, η οποία συνδέεται χωρίς να προεξέχει με την επιμήκη οροφή του οχήματος. Τέλος, τα κάθετα πίσω φώτα υπογραμμίζουν την σπορτίφ σιλουέτα του Countryman S ALL4, του οποίου οι ζάντες ελαφρού κράματος διατίθενται σε διάφορα σχέδια και μεγέθη που κυμαίνονται από 17 έως 21 ίντσες.

Σπορ εσωτερικό

Το Countryman S ALL4 προσφέρει σε όλα τα καθίσματα άνετους χώρους για έως και πέντε επιβάτες. Η πλάτη των τριών πίσω καθισμάτων ρυθμίζεται ξεχωριστά σε έξι θέσεις. Το πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί έως και 13 εκ., εξασφαλίζει είτε πρόσθετο χώρο για τα πόδια είτε ακόμη περισσότερο χώρο για τη μεταφορά αποσκευών.

Η φωτεινή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό ενισχύεται περαιτέρω από την πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή. Στην έκδοση JCW, τα καθίσματα από συνθετικό δέρμα υψηλής ποιότητας με κόκκινες ραφές αντίθεσης συγκρατούν με ασφάλεια το σώμα και ταυτόχρονα προσφέρουν το κατάλληλο επίπεδο άνεσης. Ο μαύρος και κόκκινος χρωματικό συνδυασμός του οχήματος επαναλαμβάνεται στις πλεκτές επιφάνειες των εσωτερικών επενδύσεων των θυρών και του ταμπλό.

Οι αποσκευές μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν στο πορτμπαγκάζ που έχει χωρητικότητα 450 λίτρων, ενώ η πλάτη του πίσω καθίσματος, η οποία είναι διαιρούμενη σε αναλογία 40:20:40, επιτρέπει την επέκταση του χώρου αποσκευών σε έως και 1.450 λίτρα ανάλογα με τις ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και ογκώδη αντικείμενα μπορούν να μεταφερθούν εύκολα όταν το πίσω κάθισμα είναι πλήρως αναδιπλωμένο.

Τέλος, σε δρόμους με πολλές λωρίδες κυκλοφορίας, το Driving Assistant Plus προσθέτει για πρώτη φορά στο Countryman τη δυνατότητα μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 2. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι μέχρι την ταχύτητα των 60 χλμ/ώρα, υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή την κυκλοφορία και παραμένει έτοιμος να επέμβει ανά πάσα στιγμή.

Related Articles

Έφεση για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ετοιμάζει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Bury

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 15/3/2024

cars

Mazda R360 Coupe. H αρχή

cars

Ρούλα Κορομηλά σε Πέγκυ Ζήνα: Ένα δάκρυ έπεσε στο πάτωμα όταν σε έβλεπα να ερμηνεύεις

cars

Skoda Kamiq 1.0 TSi 116 PS. Η ολοκλήρωση της τριλογίας

cars

Νέο Mitsubishi L200. Oλική αλλαγή

cars

Η Tesla επιλέγει τη Γερμανία για το επόμενο εργοστάσιο της.

cars

Mini Cooper SE σε JCW – Αμιγώς ηλεκτρικό με σπορ εμφάνιση

cars

Τραγανές «πατάτες» καρότου στο φούρνο

cars