CARSNEWS
F1 & RACES

Ξάφνιασε η συμφωνία Verstappen-Red Bull

Η σημαντικότερη έως τώρα είδηση του 2020 για τον μαγικό κόσμο της Formula 1, αφορά στην επέκταση της συνεργασίας της Red Bull Racing με τον Max Verstappen.

Όχι μόνο επειδή ο ταλαντούχος Ολλανδός έδειξε την εμπιστοσύνη του στην ομάδα του αλλά και τη Honda αλλά κυρίως, για το πόσο μακροπρόθεσμη είναι η νέα δέσμευση αφού οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της σεζόν του 2023 (διαβάστε περισσότερα σχετικά, πατώντας εδώ).

Αυτό το χρονικό πλαίσιο ξάφνιασε πολλούς, ανάμεσά τους και ο πρώην οδηγός της Formula 1 και συμπατριώτης του 8 φορές νικητή Grand Prix, Robert Doornbos. O 38χρονος σήμερα οδηγός, είχε τρέξει σε τρία Grand Prix του 2006 με τη Red Bull Racing.

«Έτρεξα κι εγώ για λογαριασμό της Red Bull, έχω ακόμα τις πηγές μου εκεί. Ήξερα πως υπήρχαν εξελίξεις αλλά δεν περίμενα τόσο μακροπρόθεσμη επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Αυτό δεν είναι συνηθισμένο στη Formula 1. Σε αυτό το σπορ, ποτέ δεν τολμούν να δεσμευτούν με έναν οδηγό τόσο πολύ, αν δεν έχει κατακτήσει έναν αριθμό παγκόσμιων τίτλων. Η νέα συμφωνία βασίστηκε στην πίστη και τη σιγουριά, καθώς από την επόμενη χρονιά θα αλλάξουν πολλά στην F1. Αν και πιστεύω πως το 2020 θα είναι η καλύτερη ευκαιρία του να κυνηγήσει τον τίτλο», είπε ο Doornbos στο Ολλανδικό NPO 1.

Το νέο συμβόλαιο του Verstappen, φημολογείται πως θα του αποφέρει 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που τον καθιστά ως τον τρίτο πιο ακριβοπληρωμένο οδηγό μετά τον εξάκις πρωταθλητή Lewis Hamilton και τον τετράκις πρωταθλητή Sebastian Vettel.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη

Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)

Έχει δρόμο ακόμα μπροστά του ο Schumacher

--

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

What the teams said – Race day at the 2023 United States Grand Prix

cars

Κι άλλο κρούσμα κορωνοϊού στα paddock της F1

cars

F1 GP Μπαχρέιν: Προεπισκόπηση (+video)

cars

Το πρόγραμμα του GP Σαουδικής Αραβίας αυτό το τριήμερο

cars

F1 Academy announces calendar for 2024 season

cars

Το F1 Vlog του GP Ουγγαρίας

cars

Ακόμα πιο μακριά ο Hamilton

cars

Ποιος είναι ο πιλότος που έδωσε το όνομά του στην πίστα F1 της Βραζιλίας

cars

Mercedes: W14 upgrades still worth it despite new F1 car direction in 2024

cars