CARSNEWS
AUTONEWS

Οδική… ανασφάλεια: Μεγαλώνει ο κύκλος του αίματος στην άσφαλτο καθώς αυξάνονται οι τροχαίες παραβάσεις

Κορυφώνονται οι τροχαίες παραβάσεις στο τέλος του χρόνου και λόγω των εορτών όπου πολλαπλασιάζονται οι ξενύχτηδες και πιωμένοι οδηγοί στους δρόμους. Αποτέλεσμα, τραγικά τροχαία δυστυχήματα στα οποία χάνουν τη ζωή τους πολλοί συνάνθρωποί μας, ενώ ακόμα περισσότεροι μένουν δια βίου ανάπηροι. Πρόκειται για ένα κύκλο αίματος που αντί να συρρικνωθεί διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, με την πολιτεία να παρακολουθεί χωρίς διάθεση να επέμβει με δραστικά μέτρα, καθώς οι πολιτικοί φοβούνται – προφανώς – το πολιτικό κόστος.

Από την πλευρά της η αποψιλωμένη σε οργανική (ή ενεργή) δύναμη ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί με επιχειρησιακές δράσεις σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι η αποτύπωση της απελπιστικής κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της οδικής ασφάλειας, που εύκολα μπορεί να αποκαλείται οδική… ανασφάλεια.

Πιο αναλυτικά, σε στοχευμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια τις ημέρες των Χριστουγέννων (22 έως 26 Δεκεμβρίου 2023), δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 88.041 άτομα και 66.349 οχήματα, ενώ

• συνελήφθησαν 1.533 άτομα για διάφορα αδικήματα,

• προσήχθησαν 2.913 άτομα,

• βεβαιώθηκαν 15.662 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., 77 για αντικαπνιστική νομοθεσία και 14 για ηχόμετρα,

• ακινητοποιήθηκαν 496 οχήματα, ενώ

• κατασχέθηκαν 3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περιοχές της Θεσσαλίας, και ειδικότερα σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα ελέγχθηκαν 3.382 άτομα και 3.009 οχήματα, συνελήφθησαν 25 άτομα, προσήχθησαν 68, βεβαιώθηκαν 995 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκαν 9 οχήματα.

Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στους Δήμους Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας ελέγχθηκαν 290 άτομα, 191 οχήματα, συνελήφθησαν 3 άτομα, προσήχθησαν 23, βεβαιώθηκαν 43 παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ ακινητοποιήθηκε 1 όχημα.

Τέλος, στη Θεσσαλία και ειδικότερα στο Δήμο Λάρισας ελέγχθηκαν 66 άτομα, 55 οχήματα, συνελήφθησαν 2 άτομα για Κ.Ο.Κ., προσήχθησαν 4, βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και ακινητοποιήθηκαν 3 οχήματα.

Related Articles

Η Edition Noire Sportive είναι η 250η Bugatti Chiron!

cars

Viral άνθρωποι και καταστάσεις σε μία συλλογή

cars

Η Hyundai επιβεβαιώνει και “teasάρει” το καυτό, i20 N!

cars

Οι ετοιμασίες των αγροτών στο Κιλελέρ για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

cars

Η Ρεάλ σχεδιάζει νέα εμφάνιση λόγω Μπαπέ

cars

Renault Megane facelift. Περισσότερη τεχνολογία και πολλές μικροαλλαγές.

cars

Η νέα Porsche 911 GT3 αρχίζει να παίρνει μορφή…

cars

Έκπληξη! Έτοιμη και η αγωνιστική Chevrolet Corvette C8.R!

cars

Pirelli Cinturato All Season SF2. Νέα πρόταση

cars