CARSNEWS
NEW MODELS

Οι Γερμανικές εταιρίες πιέζουν την Μέρκελ να ανοίξουν πάλι τα εργοστάσια

Η πανδημία του κορωναϊού χτύπησε και την αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας, η οποία αποτελεί και την ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας.

Σε επιστολή που έστειλε στην Μέρκελ το πανίσχυρο συνδικάτο IG Metall καθώς και σύνδεσμος κατασκευαστών VDA ζητούν να ξεκινήσουν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Και οι δύο οργανισμοί συμφωνούν ότι πολλές εταιρίες αντιμετωπίζουν το φάσμα της πτώχευσης εξαιτίας των μεγάλων αποθεμάτων που δεν μπορούν να πωληθούν. “Οι εταιρίες δεν μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερα αυτοκίνητα” γράφει η επιστολή, “κάτι που σημαίνει ότι οι παραδόσεις και η παραγωγή δύσκολα θα ξεκινήσουν ξανά”.

Ένα επιχείρημα υπέρ της δυνατότητας των αντιπροσωπειών να ξεκινήσουν να λειτουργούν ξανά είναι ότι μπορούν να προστατεύσουν ευκολότερα τους πελάτες και τους εργαζομένους από τον ιό σε σύγκριση με τα καταστήματα τροφίμων που παραμένουν ανοιχτά. Ο λόγος γι ‘αυτό είναι το γεγονός ότι οι εκθεσιακοί χώροι έχουν συγκριτικά μεγάλες εκτάσεις και μικρό αριθμό πελατών που βρίσκονται ταυτόχρονα.

Οι πωλήσεις στην Γερμανία έχουν πέσει κατά 38% μέσα στον Μάρτιο, στις 215.119 μονάδες. Από την πλευρά της η Μέρκελ συζητά με τις εταιρίες, εστιάζοντας κυρίως ότι το πρόβλημα εντοπίζεται βασικά στους προμηθευτές οι οποίοι ίσως να μην είναι σε θέση να επιβιώσουν μετά από όλη αυτή την διακοπή στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τον ACEA το κλείσιμο της παραγωγής οδήγησε σε 1,47 εκατομμύρια λιγότερα αυτοκίνητα μέχρι στιγμής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Πάντως εταιρίες όπως η Mercedes και η Audi ελπίζουν να ξεκινήσουν την παραγωγή τους, τουλάχιστον στα Γερμανικά εργοστάσια, στις 27 Απριλίου.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Αναβαθμίσεις για τα Dacia

cars

«Δύο στα δύο» για τον Leclerc με θρίαμβο στην Κίνα! (video)

cars

Διέρρευσαν οι πρώτες εικόνες του νέου Fiat 500

cars

Ράλλυ Ιαπωνίας – 3η Μέρα (1ο loop): Παραμένει μπροστά ο Evans, σταμάτησε ο Rovanpera

cars

Ο Jos Verstappen απέτρεψε τον Max από το να πάει στη Mercedes!

cars

Μάχη πολυτέλειας και ταχύτητας ανάμεσα σε BMW και Bentley στο 400άρι (video)

cars

Τα Premium ελαστικά της Continental

cars

Πάρτι γενεθλίων σε 3 μοντέλα της Porsche (βίντεο)

cars

Πιθανά ηλεκτρικό και έως τα τέλη του 2021 το νέο Road Rover

cars