CARSNEWS
F1 & RACES

Οι δύο ομάδες της Formula 1 που θα αλλάξουν όνομα το 2024 – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

Οι Alfa Romeo και Alpha Tauri είναι έτοιμες να ανακοινώσουν τις νέες τους ονομασίες για το επόμενο πρωτάθλημα της Formula 1, που προκύπτουν από τις μεγάλες διοικητικές τους αλλαγές. Ποια μπορεί να είναι τα νέα τους ονόματα.

Για την Alfa Romeo F1 γνωρίζαμε από καιρό ότι στο τέλος του 2023 λήγει η χορηγία ονομασίας της ομάδας της Sauber από την ιταλική Alfa Romeo (καθώς σταδιακά η Sauber περνά στην ιδιοκτησία της Audi), ενώ επίσης νωρίτερα φέτος η Red Bull, μητρική της Alpha Tauri, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα της Φαέντσα θα μετονομαστεί το 2024.

Ξεκινώντας από την Alfa Romeo, η ομάδα του Χίνβιλ φαίνεται πως θα υιοθετήσει ξανά την ονομασία Sauber που είχε πριν τη χορηγική συμφωνία με την Alfa Romeo, για τα δύο χρόνια που μεσολαβούν μέχρι να περάσει σε ποσοστό 75% και να πάρει επίσημα το όνομα της γερμανικής εταιρείας.

Όμως, το επίσημο όνομα της ομάδας φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει και εκείνο του ονομαστικού της χορηγού, της εταιρείας Stake – δηλαδή είναι πολύ πιθανό να λέγεται από του χρόνου Stake Sauber F1. Η ομάδα του Χίνβιλ έχει έτοιμες όλες τις σχετικές ανακοινώσεις από τις 2 Νοεμβρίου, και ο εκπρόσωπός της Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι είπε πως θα τις δημοσιοποιήσει 5 λεπτά αφότου η FIA ανακοινώσει την επίσημη λίστα συμμετοχών της F1 για το 2024, μέσα στο Δεκέμβριο.

Μαζί με την ονομασία της ομάδας η Sauber θα ανακοινώσει και το κωδικό όνομα του νέου της μονοθεσίου. Και ο Αλούνι Μπράβι είπε ότι αυτό θα περιλαμβάνει κάποιες εκπλήξεις: “Δεν θα υπάρχει μόνο ένας χορηγός ονομασίας του χρόνου. Πιστεύω πως θα επιφυλάσσουμε κάποιες εκπλήξεις, ειδικά για την ονομασία του σασί”, τόνισε.

Περνώντας στην Alpha Tauri, η Β ομάδα της Red Bull είναι επίσης έτοιμη να ανακοινώσει τη νέα της ονομασία για το 2024. Και δεν θα λάβει το όνομα κάποιου μεγάλου χορηγού -όπως της Adidas ή της Hugo Boss-, όπως φημολογούνταν μέχρι στιγμής.

Στο Λας Βέγκας ολοκληρώθηκαν οι συμφωνίες με τους νέους χορηγούς της ομάδας της Φαέντσα, και συνεπώς καθορίστηκε και η οριστική νέα ονομασία της. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το όνομα δύο εκ των χορηγών αυτών θα περιλαμβάνεται στην επίσημη ονομασία της ομάδας.

Έτσι, αντί να έχει αποκλειστικά το όνομα μίας εταιρείας-χορηγού ονομασίας, η Alpha Tauri θα λάβει μια νέα ονομασία που να παραπέμπει στους «ταύρους»-Racing Bulls είναι ένα από τα ονόματα που φημολογούνται- την οποία θα συμπληρώνουν τα ονόματα των δύο μεγάλων της χορηγών.

«Η ονομασία θα είναι πιο γενική, όπως ήταν της Toro Rosso, πιο κοντά στην οικογένεια της Red Bull», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας της Φαέντσα, Πίτερ Μπάγερ. «Θα αλλάξουμε το όνομα της εταιρείας, την ταυτότητα, το logo, τα πάντα, θα την επανιδρύσουμε από την αρχή. Η ονομασία έχει αποφασιστεί από τους μετόχους», συμπλήρωσε.

Ο Μπάγερ πρόσθεσε, επίσης, πως στην προσέλκυση νέων χορηγών από τις ΗΠΑ βοήθησε και η παρουσία στην ομάδα του Ντάνιελ Ρικιάρντο – που είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Αμερική, κυρίως λόγω των ντοκιμαντέρ «Drive to Survive». Ο Μπάγερ είπε ότι οι δύο νέοι χορηγοί της ομάδες έχουν ιδέες για την αποκάλυψη και την παρουσίαση της «νέας» ομάδας που είναι: «πολύ πιο μεγάλες από όσες θα τολμούσα ποτέ να σκεφτώ».

Related Articles

Τέλος εποχής για την Alfa Romeo στην F1 – F1RACINGNEWS

cars

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ F1 ΒΕΛΓΙΟ (30/07/2023)

cars

Δεν θα δεχθεί υποβάθμιση ο Albon

cars

Formula 1: Ένας θρύλος του Le Mans θα αναδείξει τα νέα αστέρια της McLaren

cars

Wolff: Είμαστε 10 μήνες πίσω από την Red Bull

cars

Οι μισθοί των οδηγών της F1 – Μάχη κορυφής Φερστάπεν-Χάμιλτον

cars

Formula 1 Channel to launch on streaming television in the USA

cars

New Pirelli F1 deal to be announced next week

cars

Βόμβα: Η Honda αποχωρεί από τη Formula 1!

cars