CARSNEWS
AUTONEWS

Οι Ιταλοί αυξάνουν τις ποινές για όποιον οδηγεί με κινητό, ξεπερνά τα όρια ταχύτητα και βρίσκεται υπό την επήρεια

Σύμφωνα με ό,τι αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο και έπειτα από πρόταση του υπουργού μεταφορών Ματέο Σαλβίνι, στην Ιταλία πρόκειται να αυξηθούν τα πρόστιμα και οι κυρώσεις για όποιον οδηγεί με το κινητό στο χέρι, ή δεν σέβεται τα όρια ταχύτητας. Για να μπορέσουν να ισχύσουν τα νέα μέτρα, όμως, θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την γερουσία και την βουλή της Ρώμης.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μελόνι ζητά, όποιος οδηγεί χρησιμοποιώντας το κινητό, να πληρώνει -την πρώτη φορά- πρόστιμο από 422 μέχρι 1.697 ευρώ, με προσωρινή κατάσχεση της άδειας οδήγησης για διάστημα από δεκαπέντε ημέρες μέχρι δυο μήνες.

Σε περίπτωση νέας παράβασης του νόμου, πάντα λόγω χρήσης κινητού, το μέτρο που θα πρέπει να εγκριθεί από το κοινοβούλιο, προβλέπει την αύξηση του πρόστιμου, το οποίο θα κυμαίνεται από 644 μέχρι 2.588 ευρώ, με κατάσχεση του διπλώματος οδήγησης για διάστημα από ένα μέχρι τρεις μήνες.

Το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Μελόνι, παράλληλα, προβλέπει για όποιον οδηγεί σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, κατάσχεση της άδειας οδήγησης για διάστημα μέχρι τριών ετών.

Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος οδηγός διαπράξει σοβαρότατο αδίκημα, όπως το να μην σταματήσει και να προσφέρει άμεση βοήθεια, σε περίπτωση που προκαλέσει τροχαίο με τραυματίες, η κυβέρνηση της Ρώμης ζητά από την βουλή και την γερουσία της χώρας να ψηφίσουν μέτρο που θα προβλέπει την αφαίρεση της άδειας οδήγησης, εφ’ όρου ζωής.

TAGS

Related Articles

Jeep Grand Cherokee. Η πορεία του στο χρόνο

cars

Η νέα γενιά Ford Nugget Camper Van έχει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και premium εσωτερικό από την Westfalia

cars

Ford Fiesta. Ανανεωμένο και με ήπιο υβριδικό σύστημα

cars

Έρχονται αποκαλύψεις από Toyota και Subaru!

cars

Γη της Ελιάς: Σπαραγμός στην κηδεία του Φίλιππου – Τραγικές φιγούρες η Χάιδω και η Βασιλική

Bury

Ford. Εγγύηση και στο μεταχειρισμένο

cars

Donkervoort D8 GTO JD70. Το πρώτο super sportscar ικανό για 2 G!

cars

Dacia: Τι μπορεί να κάνει μία “value-for-money” εταιρία στην εποχή του εξηλεκτρισμού;

cars

Renault Espace– Tην Άνοιξη η παρουσίαση της νέας, έκτης, γενιάς του μοντέλου

cars