CARSNEWS
F1 & RACES

Οι πέντε καλύτερες πόλεις για να ζήσεις το 2023

Δείτε αναλυτικά…

Αν σου έλεγε κανείς να περιγράψεις την ομορφιά της Ελλάδας σε δύο λέξεις, κάτι μου λέει ότι οι περισσότεροι θα χρησιμοποιούσαμε τις «ήλιος και θάλασσα». Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, η Ελλάδα είναι όντως ένας επίγειος παράδεισος.

Αν όμως δεν σου αρκεί η φυσική ομορφιά και ψάχνεις κάποιον τόπο που θα προσφέρει μια ποιότητα ζωής σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας όπως η υγειονομική περίθαλψη, ο πολιτισμός το περιβάλλον, η εκπαίδευση και οι υποδομές, το BBC διάλεξε πέντε πόλεις που θα σε πείσουν ότι αξίζει να τους δώσεις μια ευκαιρία!

Βιέννη, Βανκούβερ, Μελβούρνη, Οσάκα και Όκλαντ είναι οι πέντε από τις καλύτερες πόλεις για να ζήσει κανείς το 2023. Εκτός από τη σταθερότητα και την ασφάλεια που προσφέρουν στους κατοίκους τους, κρύβουν… μυστικά που θα σας γοητεύσουν. Και ποιοι θα τα αποκαλύψουν; Το BBC μίλησε με κατοίκους κάποιων από τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς και μας λένε γιατί αξίζει να το δοκιμάσεις….

Βιέννη, Αυστρία

Η Βιέννη έχασε την πρωτιά της λίστας με τις καλύτερες πόλεις για να ζεις του 2021, όταν η πανδημία έβαλε λουκέτο σε μουσεία και εστιατόρια, στον πόντο. Η βαθμολογία της είναι άριστη στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τις υποδομές.

Σύμφωνα με την Manuela Filippou, μάνατζερ ενός βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου, η Βιέννη είναι μια πόλη στην οποία μπορείς να μείνεις για πάντα. Οι δημοσίες συγκοινωνίες λειτουργούν άψογα, το κράτος βοηθά στη φροντίδα των παιδιών, υπάρχει πρόσβαση για όλους σε καφετέριες, θέατρα και εστιατόρια.

«Ό,τι κι αν λαχταράς να κάνεις, μπορεί να ικανοποιηθεί στα όρια της πόλης» λέει η Manuela.

Ο Richard Voss, «ψηφίζει» Βιέννη για την πλούσια πολιτιστική της ιστορία και τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει. «Διαθέτει μια ποικιλία εντυπωσιακών ιστορικών κτηρίων και είναι γνωστή για τη μουσική της παράδοση λόγω των διάσημων συνθετών όπως ο Μότσαρτ, ο Μπετόβεν και ο Στράους που έζησαν και εργάστηκαν εδώ» λέει.

Συνιστά επίσης να εντρυφήσετε στη γαστρονομική ιστορία της Βιέννης, να δοκιμάσετε παραδοσιακά πιάτα όπως το Wiener Schnitzel και το sachertorte και να επισκεφθείτε τις διάφορες αγορές, όπως η Naschmarkt, για να απολαύσετε φρέσκα τρόφιμα και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Μελβούρνη, Αυστραλία

Η Μελβούρνη βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των πόλεων της Αυστραλίας, στους τομείς του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

«Η Μελβούρνη φημίζεται για το φαγητό της, τις πολιτιστικές τέχνες, τις εκδηλώσεις και τα αξιοθέατα και φυσικά για τη Formula 1 και το Australia Open» λέει η Jane Morrelll, υπέρμαχος των δικαιωμάτων ανθρώπων με αναπηρία. Επίσης, είναι εύκολη πόλη να τη γυρίσει κανείς με τα ΜΜΜ και οι παγκοσμίου φήμης παραλίες της και οι αμπελώνες της είναι πολύ κοντά με το αυτοκίνητο.

«Η Μελβούρνη δεν είναι μια πόλη σαν όλες τις άλλες, με αξιοθέατα, είναι μια πόλη με πολιτισμό και για να την ανακαλύψεις χρειάζεται λίγο περισσότερο ψάξιμο» λέει η blogger, Kimmie Conner. «Για να νιώσεις τον παλμό της Μελβούρνης, πρέπει να πέσεις πάνω σε ένα μικροσκοπικό καφέ σε ένα πολύχρωμο δρομάκι και να σου σερβίρουν τον καλύτερο καφέ της ζώης σου. Πρέπει να δοκιμάσεις τα μενού γευσιγνωσίας σε εστιατόρια σε όλη την πόλη και να ανακαλύψεις κρυμμένα κοκτέιλ μπαρ – συχνά κρυμμένα πίσω από μυστικές πόρτες και ντουλάπες» λέει και μας κάνει να θέλουμε να κλείσουμε τώρα μια θέση στο αεροπλάνο για να βρούμε ένα από αυτά!

Αν ακόμα δεν πειστήκατε, η Conner διαβεβαιώνει ότι οι ντόπιοι είναι προσιτοί, φιλικοί και θα σε κάνουν να νιώσεις «σαν στο σπίτι σου».

Βανκούβερ, Καναδάς

Εξίσου υψηλή βαθμολογία στους τομείς του πολιτισμού και του περιβάλλοντος συγκεντρώνει και το Βανκούβερ του Καναδά, χαρακτηριστικά για τα οποία οι κάτοικοι το αγαπούν!

«Το Βανκούβερ προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο δάσος και τη θάλασσα» λέει ο Tony Ho, ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης. «Οι συγκοινωνίες θα σας μεταφέρουν σε ό,τι αξίζει να δείτε» λέει και τονίζει ότι το Βανκούβερ θα ικανοποιήσει και τον –απαιτητικό ή όχι- ουρανίσκο σου. Ως πατέρας ενός μικρού παιδιού, εκτιμά τα πολυάριθμα πάρκα και τις παραλίες του, όλα σε απόσταση μικρότερη των 20 λεπτών από το κέντρο της πόλης.

Και αν σκέφτεστε να πάτε στο Βανκούβερ για να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά, ο Tony λέει ότι η πόλη είναι «εξαιρετικά υποστηρικτική και δεν αποκλείει κανέναν».

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το τοπίο του, με τον ωκεανό στην μία πλευρά και τα βουνά στην άλλη.

Οσάκα, Ιαπωνία

Η Οσάκα της Ιαπωνίας είναι η μοναδική ασιατική χώρα στην πρώτη δεκάδα, με υψηλή βαθμολογία στη σταθερότητα, την υγειονομική περίθαλψη και την εκπαίδευση.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι τα ενοίκια που «σε σύγκριση με άλλες μητροπόλεις στην Ιαπωνία και τον κόσμο δεν είναι ακριβά» λέει η Shirley Zhang, η οποία κατάγεται από το Βανκούβερ. Όπως λέει, πληρώνει γύρω στα 480 ευρώ το μήνα για ενοίκιο, τιμή που περιλαμβάνει νερό, ίντερνετ και τέλη συντήρησης. Για το ίδιο διαμέρισμα, όπως λέει, στο Βανκούβερ θα πλήρωνε πάνω από 800 ευρώ.

Το φαγητό σε ένα εστιατόριο είναι επίσης σχετικά φθηνό. Κατά τον Βρετανό James Hills «η Οσάκα προσφέρει ποιοτικά γεύματα σε εκπληκτικές τιμές».

Εξίσου σημαντικό είναι η αίσθηση ασφάλειας που προσφέρει στους κατοίκους της. «Αισθάνομαι ασφαλής περπατώντας μόνος μου προς το σπίτι μου ακόμα και στη μέση της νύχτας» λέει ο Zhang, που δεν ανησυχεί ποτέ ότι θα του κλέψουν την τσάντα ή το πορτοφόλι του ακόμα και αν τα… παρατήσει κάπου.

Όκλαντ, Νέα Ζηλανδία

Το Όκλαντ «αρίστευσε» στους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

«Μια όμορφη απομονωμένη παραλία είναι πιθανότητα σε απόσταση 20 λεπτών με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης, μπορεί και πιο κοντά» λέει η Megan Lawrence. «”Μέσα στα πόδια μας” υπάρχει μια υδάτινη παιδική χαρά και πάρκα για λίγες στιγμές χαλάρωσης» προσθέτει.

«Έχουμε τις καλύτερες συναυλίες, παραστάσεις και αθλητικές εκδηλώσεις» λέει ενθουσιασμένος ο Greg Marett.

Το Όκλαντ είναι γνωστό με το προσωνύμιο «Η πόλη των πανιών» λόγω του λιμανιού της με τα πολλά σταθμευμένα σκάφη και ιστιοφόρα.

Αυτό που κάνει το Όκλαντ πραγματικά ξεχωριστή είναι οι άνθρωπό της. «Οι περισσότεροι είναι ευγενικοί, πρόθυμοι να βοηθήσουν και έχουν πάντα μια καλή κουβέντα να πουν όταν σας συναντήσουν. Είναι πάντα με ένα χαμόγελο στα χείλη»!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Related Articles

Πόσο πωλείται το μονοθέσιο της Minardi F1 του 1998;

cars

Η ταβέρνα των πιλότων της Formula 1

cars

Προγνωστικά Formula 1 (08/10/23): Grand Prix Κατάρ

cars

Formula 1: Δείτε τι ώρες θα διεξαχθούν τα Grand Prix της νέας σεζόν

cars

Νέα τροπή στο «σίριαλ» της Red Bull: Με το ένα πόδι εκτός ο Μάρκο, ανησυχία για Φερστάπεν

cars

Ξανά στο κόκπιτ της RB7 ο Φέτελ (video)

cars

Vegan Tortilla Wrap Recipe

cars

Verstappen: Οδηγός της χρονιάς στη Μεγάλη Βρετανία

cars

Ποινή στον Russell, αυτό είναι το grid του GP Μ. Βρετανίας

cars