CARSNEWS
AUTONEWS

Ολυμπιακός: Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα «χτυπήσουν» και το Διηπειρωτικό μέσα στο Μαρακανά – Ντελίριο ενθουσιασμού για τα «χρυσά» παιδιά

Ηταν όνειρο, έγινε πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης στους Νέους και ετοιμάζεται και για το Διηπειρωτικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» στις 24 Αυγούστου θα αντιμετωπίσουν στο θρυλικό «Μαρακανά» την Φλαμένγκο για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας του κόσμου U20 στην 3η έκδοση του θεσμού.

Η «Φλα» με τον τίτλο του U20 Libertadores που κέρδισε επί της Μπόκα Τζούνιορς, θέλει κι αυτή να πάρει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο σε αυτή την κατηγορία. Ο Πρωταθλητής Λατινικής Αμερικής είναι ως τώρα ο γηπεδούχος στο Ιντερκοντινεντάλ.

Η Μίλαν αναγνώρισε ιπποτικά την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στον τελικό του Youth League, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 και ανέφεραν χαρακτηριστικά:

«Ο δυνατός Ολυμπιακός πανηγύρισε και πρέπει να τον συγχαρούμε που αποδείχθηκε καλύτερος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, χάρις σε μία φονικήτου αντεπίθεση στο παιχνίδι».

Marca: «Ο Ολυμπιακός στον Όλυμπο»

Η παγκοσμίου φήμης «Μάρκα» είχε σε περίοπτη θέση τον θρίαμβο των «ερυθρολεύκων» με τίτλο: «Ο Ολυμπιακός στον Ολυμπο».

«Από το 2004, όταν ο Νικοπολίδης, ο Χαριστέας, ο Νικολαΐδης, ο Τσάρτας, ο Ζαγοράκης, ο Σεϊταρίδης και η παρέα τους έγραψαν ιστορία στο Euro της Πορτογαλίας, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γνώρισε τέτοια χαρά όπως αυτό το UEFA Youth League 2023-24.

Αν εκείνη την εποχή ο αρχιτέκτονας ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ, τώρα τη σκυτάλη πήρε ο Συλαιδόπουλος με τη νέα σοδειά ταλέντων από τον Πειραιά.

Δύο απροσδόκητες εκπλήξεις συναντήθηκαν στη Νιόν: Ολυμπιακός και Μίλαν, αναζητώντας το πρώτο τους Youth League. Οι «ροσονέρι» αφού απέκλεισαν στα πέναλτι το φαβορί Πόρτο (και πριν τη Ρεάλ Μαδρίτης, επίσης στα πέναλτι)… και ήταν οι μόνοι που επανέλαβαν την παρουσία τους στο «φάιναλ φορ» σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν περίμεναν ότι θα πάρουν το τρόπαιο.

Όμως ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα. Η ελληνική ομάδα, που προκρίθηκε στο τουρνουά ως πρωταθλήτρια (η ομάδα Α δεν ήταν στο Champions League και ως εκ τούτου ακολούθησε διαφορετική διαδρομή), πίεσε πολύ τους Ιταλούς. Η Μίλαν που πίεσε ψηλά και προσπάθησε να κλέψει, άφησε πολλούς χώρους πίσω της και οι Πειραιώτες ήταν κοντά στο 1-0 σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο.

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, φάνηκε καλύτερη εκδοχή των Ιταλών, με δύο καθαρές ευκαιρίες που δεν μπήκαν… και μετά ήρθε το αμυντικό λάθος των Abate και David Rodríguez. Σέντρα στην περιοχή που προκαλεί το πέναλτι στα χέρια του Στάλμαχ. Το 1-0 το σημείωσε ο Μουζακίτης. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο ταλαντούχος Παπακανέλλος λάμποντας με το ’10’ στην πλάτη έκανε το 2-0. Ένα υπέροχο παιχνίδι από τη δεξιά πλευρά που καθόρισε την αναμέτρηση και άφησε παγωμένο το Μιλάνο.

Ο Μπακούλας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με ένα εξαίσιο ψαλιδάκι από τη σέντρα του Κουτσόγουλα.

Ένα εντυπωσιακό γκολ που σφράγισε τη Μίλαν και χάρισε στους Πειραιώτες τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Αν και οι Ροσονέρι είχαν μια τελευταία έκρηξη περηφάνιας (ένα σουτ κόντρα στο δοκάρι και μια θεαματική τριπλή απόκρουση από τον Σίνα), η μονομαχία είχε ήδη κριθεί. Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός!».

Related Articles

Fiat. Προσφέρει λύσεις για απόκτηση νέου αυτοκινήτου

cars

Η Hyundai φέρνει το ανανεωμένο Kona.

cars

Οι ηλεκτρικές Rolls-Royce είναι εδώ. Κοστίζουν πολλά και… δεν είναι Rolls-Royce!

cars

To Kia Niro αυτοκίνητο της χρονιάς για τις γυναίκες

cars

Η Audi φεύγει από την Formula E και πηγαίνει στο Dakar!

cars

«Έκανα μήνυση αλλά το μετάνιωσα» – Τι λέει η μητέρα του 15χρονου που πήρε την Αστυνομία για να καταγγείλει τον πατέρα του

Bury

Έκρηξη σε εστιατόριο στην Κίνα: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 27 τραυματίες

cars

Η κορυφαία, Mercedes-AMG GT R Black Series δοκιμάζεται στο ‘Ring.

cars

Σε τροχαίο με έναν νεκρό ενεπλάκη ο τραγουδιστής, Γιάννης Ξανθόπουλος

cars