CARSNEWS
F1 & RACES

Ο πραγματικός λόγος απόρριψης της Andretti Cadillac από την F1

H αμερικανική ομάδα δεν θα εισέλθει στη Formula 1, όπως αρχικά ήλπιζε, με τους λόγους απόρριψης να είναι προσβλητικοί για την ιστορία της.

Δίχως νέα ομάδα για τα επόμενα χρόνια θα πορευτεί η Formula 1, καθώς ανακοίνωσε πως απέρριψε την αίτηση εισόδου της Andretti Cadillac. H αμερικανική ομάδα είχε πάρει την έγκριση από την FIA τον περασμένο Οκτώβριο αλλά βρήκε «τοίχο» από την κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ και τις υπόλοιπες ομάδες.

Η είδηση αυτή απογοήτευσε μια μεγάλη μερίδα φίλων του σπορ. Με τη σειρά της, η Andretti Cadillac εξέδωσε ανακοίνωση η οποία έχει δόση… πικρίας. Δεδομένου βέβαια του λόγου της απόρριψης, ήταν αρκετά επιεικής στην αντίδρασή της.

Ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, σε δηλώσεις του ανέφερε πως το σπορ κοίταξε την εμπορική και όχι αγωνιστική του εικόνα. Έτσι δεν υπάρχει χώρος για 11η ομάδα στο grid.

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος που δέχθηκε «σφαλιάρα» η Andretti Cadillac; H ανακοίνωση της FOM αναφέρει.

«Η ανάγκη μιας νέας ομάδας να προμηθευτεί μονάδα ισχύος μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει ζημιά στο πρεστίζ του πρωταθλήματος. Μπορεί το όνομα “Andretti” να φέρει αναγνωσιμότητας στους φίλους της Formula 1, η έρευνά μας υποδεικνύει ότι η F1 θα δώσει αξία στην Andretti και όχι το αντίθετο. Η ένταξη μιας 11ης ομάδας θα είναι οικονομικό βάρος για τους διοργανωτές αγώνων και θα μειώσει τον εμπορικό χώρο των υπόλοιπων ομάδων. Θα δούμε διαφορετικά μία αίτηση ομάδας για το πρωτάθλημα του 2028 με κινητήρες της General Motors, είτε αυτή είναι εργοστασιακή, είτε πελατειακή ομάδα».

Andretti F1

Φωτογραφία: redbulletin/X

Ουσιαστικά η FOM επιβεβαιώνει πως η Formula 1 πρόκειται για μία κλειστή λίγκα 10 ομάδων και οποιοσδήποτε νέος… μνηστήρας δεν είναι ευπρόσδεκτος (ακόμα).

Τα λόγια που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωσή της περί αξίας της Andretti είναι προσβλητικά τόσο για την ιστορία της όσο και για όλο το μηχανοκίνητο αθλητισμό των ΗΠΑ. Δεν αποκλείεται μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα η στάση της F1 να έχει επιπτώσεις σε πιθανή είσοδο νέας ομάδας στο σπορ.

Φωτογραφίες: Sean Bull Design/X

Related Articles

Get a sneak peek inside F1 Arcade’s new Boston location

Bury

Η εντυπωσιακή πορεία της Prom Racing στους διαγωνισμούς του Formula Student

cars

Alfa Romeo: Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου supercar (video)

cars

Οι γόμες ελαστικών για 3 από τα 4 GP Αμερικής

cars

Καλά κάνει και περιμένει τον Vettel η Ferrari

cars

F1 – Abu Dhabi GP: Η ώρα των rookies

cars

Betsson: Formula 1, θέαμα σαν ταινία του Χόλιγουντ! (07/07)

cars

Νέα «βέλη» της Red Bull κατά της Renault

cars

USA F1 fans treated to brand new way of watching Formula 1 for free

Bury