CARSNEWS
F1 & RACES

Οι γόμες ελαστικών για 3 από τα 4 GP Αμερικής

Η Formula 1 θα επιστρέψει σύντομα στην αμερικανική ήπειρο καθώς πλησιάζουμε στα τελικά στάδια του φετινού Πρωταθλήματος, για τρεις αγώνες σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα, από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου, σε τρεις διαφορετικές χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες (Austin), Μεξικό και Βραζιλία (Interlagos).

Η Pirelli ανακοίνωσε τις διαθέσιμες γόμες ελαστικών για αυτά τα Grand Prix, με δύο επιλογές να είναι ίδιες με πέρυσι και μία εντελώς καινούργια. Η επιλογή ελαστικών θα παραμείνει αμετάβλητη για τα GP ΗΠΑ και Σάο Πάολο, όπου θα χρησιμοποιηθούν οι γόμες C2 (σκληρή), C3 (μέση) και C4 (μαλακή).

Για το Grand Prix της Πόλης του Μεξικού στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez όμως, οι επιλογές θα είναι ένα σκαλοπάτι πιο μαλακές από πέρυσι. Η C3 θα χρησιμοποιηθεί ως σκληρή γόμα, η C4 ως μέση και η C5 ως μαλακή. Επίσης, στις ελεύθερες δοκιμές του GP Μεξικού ομάδες και οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μία νέα έκδοση της γόμας C4 η οποία προορίζεται για το 2024.

Αυτές οι δοκιμές θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο όπως την περασμένη Παρασκευή στη Suzuka, όπου δοκιμάστηκε μια νέα έκδοση της C2. Οι ομάδες θα λάβουν δύο επιπλέον σετ ανά οδηγό από την πειραματική γόμα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν κατά τη διάρκεια των δύο ωρών ελεύθερων δοκιμών που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Τα άλλα δύο Grand Prix, στο Austin και το Σάο Πάολο, θα είναι Σαββατοκύριακα με σπριντ και μόνο μία ώρα ελεύθερων δοκιμών πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής που θα καθορίσουν τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής. Το Σάββατο θα διεξαχθεί το Sprint Shootout για να καθοριστεί η σειρά εκκίνησης για το σπριντ. Στο Sprint Shootout, είναι υποχρεωτική η χρήση φρέσκιας μέσης γόμας στο 1ο και 2ο σκέλος, και η χρήση νέου σετ μαλακής γόμας στο SQ3.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Circuit of the Americas του Austin διοργανώνει ένα Σαββατοκύριακο με σπριντ, ενώ το Interlagos έχει ήδη φιλοξενήσει σπριντ τόσο το 2021 όσο και το 2022. Σε αυτά τα δύο Grand Prix, τα διαθέσιμα σετ ελαστικών ανά οδηγό είναι 12 (αντί για 13) και θα αποτελούνται από 2 σετ σκληρής γόμας, 4 σετ μέσης και 6 σετ μαλακών ελαστικών.

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Related Articles

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή της F1 για μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς

cars

Ο Nico Rosberg στη Ferrari (+video)

cars

Formula 1: Το καλεντάρι του 2025

Bury

Αφοσιώνεται αποκλειστικά στη Formula 1 η Audi

cars

Η επιστροφή στην Ίμολα από πλευράς ελαστικών

cars

Ferrari: Εποχή Vasseur

cars

Πισωγύρισμα για τη Red Bull: Μένει πίσω στον τεχνολογικό αγώνα του 2026

cars

Andretti F1 team: When could they join, who could drive and more

cars

Alonso jokes about Hamilton’s age: ‘Am not the only one anymore’

Bury