CARSNEWS
F1 & RACES

Alfa Romeo: Δείτε LIVE την παρουσίαση του νέου supercar (video)

Η αναμονή λαμβάνει τέλος. Η αντίστροφη μέτρηση έχει, πλέον, αρχίσει για μια «νέα, επαναστατική, στιγμή» στην ιστορία της Alfa Romeo, όπως η ίδια τη χαρακτηρίζει. Στις 18:00 η ιταλική φίρμα παρουσιάζει το νέο της supercar.

«H Alfa Romeo θα αποκαλύψει στον κόσμο μια δημιουργία που γεννήθηκε από τόλμη και πάθος. Μια νέα συνάντησή της με την ιστορία, η οποία θα ξυπνήσει το πάθος βαθιά μέσα σας. Ελάτε μαζί μας στο όνειρο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Alfa Romeo «προσκαλώντας» άπαντες να παρακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια, που θα γίνουν στο μουσείο της, μέσω live streaming.

Η αλήθεια είναι ότι για το νέο supercar της ιταλικής φίρμας έχουν λεχθεί και γραφεί πάρα πολλά. Άλλωστε, δεν παρουσιάζει και συχνά τέτοια υπεραυτοκίνητα. Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο είχε γίνει «επίσημα» γνωστό ότι η Alfa Romeo σχεδίαζε να το κατασκευάσει, εμπνευσμένη από τη συμμετοχή της στη Formula 1.

Λίγους μήνες αργότερα, προς τα τέλη του 2022, ο CEO της εταιρείας, Jean-Philippe Imparato, είχε επιβεβαιώσει ότι η φίρμα «δουλεύει πάνω σε μια νέα, περιορισμένης έκδοσης Alfa Romeo». Ακολούθησε μια teaser φωτογραφία των πίσω φωτιστικών σωμάτων από την Zagato, ενώ ήδη είχε αρχίσει η «φιλολογία» για την ονομασία του κεντρομήχανου μοντέλου.

Δύο ήταν τα «επικρατέστερα», το 33 και το 6C, που αμφότερα παραπέμπουν σε θρυλικά μοντέλα του παρελθόντος, όπως η 33 Stradale του 1967 και η αρκετά «νεότερη» 8C Competizione. Μάλιστα, για την περίπτωση του «33», υποστηρίχθηκε ότι αυτός θα είναι και ο αριθμός των αντιγράφων που θα κατασκευαστούν, ενώ η τιμή του εκτιμήθηκε ότι μπορεί να ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ!

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Imparato είχε δηλώσει ότι όχι μόνο η Alfa Romeo είχε δεχθεί προπαραγγελίες για το supercar, αλλά ότι ήδη αυτό μπορεί να θεωρηθεί sold-out!

Όσο για το κινητήριο σύνολο, επίσης οι εκτιμήσεις δίνουν και παίρνουν. Αρχικά γινόταν λόγος για V6 κινητήρα 2,9 L απόδοσης 540 PS, προερχόμενο από την Alfa Romeo Giulia SWB Zagato, ενώ αργότερα «προέκυψε» σενάριο για ισχυρότερη έκδοση του twin-turbo κινητήρα της Giulia Quadrifoglio, με απόδοση αρκετά μεγαλύτερη από 550 PS και «οριστικοποίηση» της ονομασίας του supercar ως «33».

Είχε μεσολαβήσει η επισημοποίηση της 30ής Αυγούστου, ως ημερομηνίας αποκάλυψής του, ενώ σαν «κερασάκι στην τούρτα» προέκυψαν και ισχυρισμοί βάσει των οποίων στην «καρδιά» του θα βρίσκεται υβριδικό κινητήριο σύνολο, με βάση τον V6 Nettuno κινητήρα 3,0 L της Maserati MC20 και προσθήκη ηλεκτροκινητήρα, ώστε η συνδυαστική απόδοση να ξεπερνά τους 800 PS.

Λίγες ώρες υπομονή, λοιπόν. Παρακολουθείστε στις 18:00 σε live streaming την παρουσίαση του νέου supercar της Alfa Romeo στο παρακάτω video:

Related Articles

Formula 1: Το πρώτο «τραγούδι» της νέας McLaren (video)

cars

Sainz – Πρέπει να κοιτάξουμε τις εκκινήσεις – F1RACINGNEWS

cars

Αϊντχόφεν – Άγιαξ 5-2: Νέα ήττα για τον ουραγό στην Eredivisie

cars

Logan Sargeant earns first F1 point in bizarre circumstances

cars

F1: Αυτό είναι το πιο καυτό… grid της σεζόν!

cars

Alpine sign Formula 2 rookie Kush Maini to Academy Programme

cars

Φόρμουλα 1 Φεράρι: Πώς θα είναι το μονοθέσιο SF-24 της Scuderia;

cars

Νέο F1 Vlog για το… κανταΐφ Grand Prix Τουρκίας (video)

cars

The Formula 1 Grand Prix in Las Vegas offers the most expensive experience of all time

cars