CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης κάνει το επόμενο βήμα με το Eurocup-3

O ταλαντούχος οδηγός θα εκπροσωπήσει και φέτος την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πίστες, σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα!

  • Τι είναι το Formula Eurocup-3
  • Οδηγός της Palou Motorsport
  • Καλεντάρι με θρυλικές πίστες
  • Μία ημέρα δοκιμών
  • Οδηγός στις πίστες, σχολιαστής σε ANT1 και Gazzetta

Νέα σεζόν, νέος θεσμός, νέο μονοθέσιο, νέες προκλήσεις για τον Τζώρτζη Μαρκογιάννη! Μετά από τρεις σεζόν στον ανταγωνιστικό θεσμό της Ιταλικής Formula 4, ο νεαρός Έλληνας οδηγός κάνει το επόμενο βήμα και φέτος θα αγωνίζεται στο νεοσύστατο θεσμό Formula Eurocup-3.

Αρχής γενομένης από το προσεχές Σαββατοκύριακο, 15-16 Ιουλίου!

Τι είναι το Formula Eurocup-3

Πρόκειται ένα πρωτάθλημα που απευθύνεται σε «αποφοίτους» της F4 και αποτελεί προθάλαμο για τη Formula 3. Έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα καθώς περιλαμβάνει αγώνες σε 5 διαφορετικές χώρες, σε πίστες γνωστές από τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Όσο για το grid, εκεί συναντάμε ταλέντα από κάθε άκρη του πλανήτη.

Στο Eurocup-3 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Τα αγωνιστικά μονοθέσια παρέχονται και σε αυτό το θεσμό από την Tatuus, ωστόσο έχουν πολύ ισχυρότερους, 4κύλινδρους κινητήρες (Alfa Romeo by Autotecnica Motori). Αυτοί αποδίδουν 270 άλογα, με επιπλέον boost 25 αλόγων με λειτουργία push-to-pass.

Οδηγός της Palou Motorsport

O Μαρκογιάννης θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Palou Motorsport, μίας από τις ανερχόμενες δυνάμεις στις μικρότερες κατηγορίες του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού, με συνιδρυτές τον Ramon και τον Άλεξ Παλού, πρωταθλητή του 2021 στο IndyCar Series.

Muy ilusionados con este nuevo reto.

Palou Motorsport participará en la Eurocup-3. Vamos a por ello!

Thrilled to announce that Palou Motorsport will take part in the Eurocup-3. Let’s go! #PalouMotorsport pic.twitter.com/QQg5mAkmPO

— Palou Motorsport (@PalouMotorsport) January 19, 2023

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ενταχθώ στο δυναμικό της Palou Motorsport για τους υπόλοιπους γύρους της σεζόν του 2023 για το Eurocup-3, αρχής γενομένης από τον επόμενο αγώνα, στο Zandvoort. Μετά από δυόμιση χρόνια στην Ιταλική Formula 4, ήρθε η ώρα να συνεχίσω σε μία υψηλότερη κατηγορία. Σε μία πρόκληση την οποία είμαι πανέτοιμος να αντιμετωπίσω, ειδικά με μία ομάδα όπως η Palou, τα μέλη της οποίας με έχουν υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την αγωνιστική “οικογένεια”. Ανυπομονώ να συνεργαστούμε φέτος και αισιοδοξώ πως θα πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους», δήλωσε ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης.

Καλεντάρι με θρυλικές πίστες

Ο θεσμός έχει ήδη επισκεφτεί το Σπα-Φρανκορσάμπ στο Βέλγιο, τη Μότορλαντ Άραγκον στην Ισπανία και τη θρυλική Μόντσα στην Ιταλία.

🇬🇧I’m excited to announce that I will be joining Palou Motorsport for the remaining rounds of the @Eurocup3 season, starting from the next racing weekend at Zandvoort.

🇬🇷Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω πως θα αγωνιστώ με την @PalouMotorsport στο Eurocup3! pic.twitter.com/5wiqveRS7U

— Georgis Markogiannis (@GMarkogiannis) July 10, 2023

Η πρώτη δοκιμασία για τον Έλληνα οδηγό θα είναι το Ζάντοβοορτ στην Ολλανδία (16 Ιουλίου) ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ακόμα τη Χερέθ ντε λα Φροντέρα στην Ισπανία (23-24 Σεπτεμβρίου), το Σιρκουίτο ντο Εστορίλ στην Πορτογαλία (30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου), την πίστα Ρικάρντο Τόρμο στη Βαλένθια της Ισπανίας (14-15 Σεπτεμβρίου) και τέλος, την πίστα της Καταλονίας, με την αυλαία του θεσμού να κλείνει επί ισπανικού εδάφους (11-12 Νοεμβρίου).

Μία ημέρα δοκιμών

Πριν ξεκινήσει αυτή τη νέα αγωνιστική περιπέτεια, ο Τζώρτζης πέρασε μία ημέρα στην πίστα της Αραγονίας, επιδιώκοντας ταχεία εξοικείωση με αυτό το εντελώς διαφορετικό μονοθέσιο.

Στο Eurocup-3 ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης

Αναφερόμενος σε αυτό το τεστ, είπε: «Είχαμε μία άκρως θετική ημέρα δοκιμών, όπου σημειώναμε διαρκή πρόοδο. Αναμφίβολα το να βρεθώ σε μία νέα πίστα, με ένα νέο μονοθέσιο, μετά από 8μιση μήνες απραξίας, αποτέλεσε πρόκληση. Όμως με τη βοήθεια όλων στην Palou, ειδικά των μηχανικών, καταφέραμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς στην πορεία της ημέρας, με αποτέλεσμα να μειώσω δραστικά τη διαφορά από τους άλλους οδηγούς. Είχαμε πολλά θετικά να κρατήσουμε ενόψει του Ζάντβοορτ αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Όμως είμαι σίγουρος πως σύντομα θα μπορούμε να μαχόμαστε στις πρώτες θέσεις».

Οδηγός στις πίστες, σχολιαστής σε ANT1 και Gazzetta

Καθώς οι αγώνες του Eurocup-3 δεν συμπίπτουν με τους αγώνες του μαγικού κόσμου της Formula 1, ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης θα συνεχίσει κανονικά το ρόλο του ως σχολιαστής των Grand Prix στην τηλεοπτική κάλυψη του ΑΝΤ1 και του ΑΝΤ1+.

Και φυσικά, θα συνεχίσει να σχολιάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα όσα συμβαίνει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για το Gazzetta.

Related Articles

F1 2024: Πότε παρουσιάζουν Williams και Sauber τα νέα τους μονοθέσια

cars

Φόρμουλα 1: Τέλος στα σενάρια αντικατάστασης του Φερστάπεν

cars

Πιθανότατα χωρίς θεατές του Grand Prix στο Μεξικό

cars

Formula 1: Επεισοδιακή Sprint Pole Position για τον Λάντο Νόρις

cars

Ντεμπούτο με 352 χιλιόμετρα για τον Tsunoda

cars

How F1 steering wheels are designed and how they work

cars

Σε προχωρημένες συζητήσεις για φιλοξενία GP το Πορτιμάο

cars

Ο Hamilton διάλεξε τον καλύτερο αγώνα του στην F1

cars

Η Renault επίσημος χορηγός του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών

cars