CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Χάμιλτον αποδεικνύει πως ο ρομαντισμός υπάρχει ακόμη στην F1

Ο οδηγός της Mercedes-AMG μίλησε για τις αμφιβολίες που του δημιούργησαν οι τελευταίες σεζόν και τι τον ωθεί να βρίσκει συνεχώς κίνητρο.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την τελευταία φορά που ο Λιούις Χάμιλτον ανέβηκε στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε τελευταία φορά το GP Σαουδικής Αραβίας του 2021, έπειτα από μια σκληρή μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν.

Το 2022 οι κανονισμοί άλλαξαν και η Mercedes δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο νικητή. Στις δύο σεζόν που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στη νέα εποχή της Formula 1, o Χάμιλτον μετρά μόλις μία pole position (Ουγγαρία 2023) αλλά καμία νίκη.

Μετά το τέλος του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ρωτήθηκε αν είχε μία ακόμη αποτυχημένη χρονιά με δεδομένο πως δεν πήρε κάποια νίκη: «Είναι λανθασμένη η αντίληψη αυτή. Όταν ήμουν νεότερος και όταν ήμουν παιδί είχα πολλές κακές χρονιές. Το 2009 επίσης το μονοθέσιό μας ήταν τραγικό. Καταφέραμε να κερδίσουμε επειδή κάναμε μια δεύτερη μεγάλη αναβάθμιση εντός της σεζόν. Το 2010 και το 2011 δεν ήταν επίσης καλές σεζόν. Η μία από προσωπικής απόδοσης και η άλλη λόγω του μονοθεσίου. Από πλευράς επιτυχιών περνάω από μία ξηρασία, όμως αν αφαιρέσουμε τις νίκες οι επιδόσεις είναι παρόμοιες με τότε».

Αυτό το οποίο παραδέχθηκε ο Βρετανός είναι πως οι τελευταίες δύο σεζόν του έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες για τις ικανότητές του. Ωστόσο ο τρόπος διαχείρισής του και αυτό το οποίο ψάχνει μέσα του θα έκανε πολλούς «παλιούς» φίλους των αγώνων ταχύτητας να συγκινηθούν.

«Έχω μάθει να διατηρώ μια συγκεκριμένη ψυχολογία και να βρίσκω νέους τρόπους να κάνω αυτό που θέλω. Είμαι σχεδόν 39 ετών και νιώθω τέλεια με το σώμα μου. Έχω τους καλύτερους ανθρώπους γύρω μου. Έχω καταφέρει να είμαι πιο συγκεντρωμένος στους στόχους μου. Όμως πρέπει να ομολογήσω πως όταν έχεις δύσκολες σεζόν πάντα θα υπάρξουν στιγμές τις οποίες θα αναρωτηθείς “φταίω εγώ ή το μονοθέσιο, το έχω ακόμα; Έχασα το ταλέντο μου;” Διότι σαν οδηγός σου λείπει αυτή η μαγική στιγμή. Όταν όλα λειτουργούν σωστά, το μονοθέσιο κι ο οδηγός γίνονται ένα, τότε είναι που νιώθεις αυτή τη σπίθα. Είναι φοβερό συναίσθημα και αυτό ψάχνω συνεχώς», πρόσθεσε.

Φωτογραφίες: Mercedes media

Related Articles

Θεσσαλονίκη: Σε ρυθμούς Formula 1 η νέα παραλία- Εντυπωσιάζει το μονοθέσιο της Red Bull,

cars

GP Τουρκίας: Νίκη για Bottas, κερδισμένος ο Verstappen

cars

Ταξιδιάρικο F1 Vlog γυρισμένο στο Red Bull Ring (video)

cars

F1 teams get greater freedom for filming day shakedowns in 2024

cars

Ο τυφώνας «Hagibis» απειλεί το GP Ιαπωνίας

cars

Ονειρεύεται GP στους δρόμους του Λονδίνου ο Wolff

cars

Το F1 Vlog του GP Ουγγαρίας

cars

New Zealand’s Rodin Cars loses bid to join Formula One grid from 2025

cars

Σο τιμόνι της Williams και το 2024 ο Λόγκαν Σάρτζεντ!

cars