CARSNEWS
AUTONEWS

Αυλαία με λίγες συμμετοχές και ακόμα λιγότερους θεατές για το 42ο Ράλι Παλάδιο

Το Seajets 42ο Ράλι Παλάδιο που διοργανώθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, έριξε την αυλαία στο Κύπελλο Ράλι Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδος, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, στο Κύπελλο Ράλι Ασφάλτου Ιστορικών Αυτοκινήτων καθώς και στο Κύπελλο Ράλι Legends.

Ο αγώνας με τον οποίο σχεδόν παραδοσιακά ολοκληρώνονται οι αγώνες αυτοκινήτου κάθε χρονιάς, πραγματοποιήθηκε χάρη και στην συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το φετινό Ράλι Παλάδιο που μετά από πολλά χρόνια διεξήχθη σε απόλυτα στεγνό οδόστρωμα, συγκέντρωσε 36 συμμετοχές και αποτελούνταν από 6 Ειδικές Διαδρομές στη Δυτική Αττική συνολικού μήκους 40,86 χιλιομέτρων. Ιδιαίτερη στιγμή για τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ήταν η εμφάνιση μιας γνήσιας Lancia 037 (πρωταγωνιστούσε στο WRC πριν 40 χρόνια) με το Νο0 στις πόρτες σε ρόλο γρήγορου πλοηγού του αγώνα, ξυπνώντας μνήμες από παλαιότερες εποχές όταν τα αγωνιστικά GroupB μεσουρανούσαν στους αγώνες.

Όσον αφορά την μάχη για την νίκη αυτή περιορίστηκε ουσιαστικά σε δυο πληρώματα. Πρόκειται για τους Αυγερόπουλο – Γιαβάση (Citroen Saxo) που ήταν και οι τελικοί νικητές, επικρατώντας των Μόσχου – Σαμαρτζή (Renault Clio) ουσιαστικά στην τελευταία ειδική, αφού το πλήρωμα του Clio είχε μια άτυχη στιγμή που δεν του επέτρεψε να αποδώσει όπως μπορούσε.

Στην μάχη της πρώτης θέσης ήταν και οι Κουκέας – Σπύρου (Ford Fiesta) οι οποίοι αφού κέρδισαν δυο ε.δ. αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν από σπασμένο πίσω άκρο.

Τρίτοι τελικά τερμάτισαν οι Ανδρέας Νομικός – Αλέξανδρος Ματαλιωτάκης (Skoda Fabia S2000), καταφέρνοντας μόλις στην τελευταία ειδική να περάσουν εμπρός από τους  Νίκο & Βασίλη Καραθανάση (Honda Civic EP3), οι οποίοι τερμάτισαν τέταρτοι, ακολουθούμενοι από τους Δημήτρη Καπράλο – Κωνσταντίνο Καραθανάση (Opel Astra G).

Στον επίλογο και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, νικητές αναδείχθηκαν οι Μάριος Σταφυλοπάτης – Γιώργος Χατζηρήγας οι οποίοι με την Lancia Delta Integrale κατάφεραν να κερδίσουν όλες τις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Στη δεύτερη θέση, ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους οι Γιάννης Κάτσικας – Νίκος Μπαμπαλής (Ford Escort MKII), με τους Ιωάννη Τσαλαματά– Λάμπρο Ζωγράφο (Peugeot 309), να συμπληρώνουν το βάθρο.

Όσον αφορά το Κύπελλο Ράλi Legends η υπόθεση νίκη στο Ράλι Παλάδιο αφορούσε την οικογένεια Ρέκκα. Τη νίκη πήρε το πλήρωμα των Πανάγγελου Ρέκκα – Αλέξη Μενούνου (Peugeot 106), με το πλήρωμα των Βίκτωρα Ρέκκα – Κωνσταντίνου Καρλιώτη (Citroen Saxo), να κάνει το 1 – 2 για την οικογένεια Ρέκκα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Ιωάννης Καλαϊτζιάν – Φώτης Σωτηρόπουλος (Forda Puma).

TAGS

Related Articles

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Λευκωσία: Έπεσε χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού

cars

Με το νέο C4 και ë-C4 η Citroen αναπροσδιορίζει το hatchback!

cars

Volkswagen. Service ανά 24 μήνες

cars

Στις Βρυξέλλες ο Κωστής Χατζηδάκης για το Eurogroup και το ECOFIN

cars

Ανηλεής η Volkswagen, ετοιμάζει ήδη το Golf R για τις 4 Νοεμβρίου!

cars

Στον τελικό της Ευρώπης η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού – Νίκησαν 3-1 στα πέναλτι τη Ναντ

Bury

Ριζικά διαφορετικό το νέο Toyota C-HR.

cars

Η Renault συνεργάζεται με την Airbus!

cars

Hyundai Tucson N Line. Η σπορ πλευρά του.

cars