CARSNEWS
AUTONEWS

Η Renault συνεργάζεται με την Airbus!

Η εποχή της ηλεκτροκίνησης προσφέρει γόνιμο έδαφος για συνεργασίες και ήδη έχουμε δει αρκετές από διάφορους κατασκευαστές παγκοσμίως. Το Renault Group δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αλλά η εταιρία με την οποία αποφάσισε να συνεργαστεί μας έπιασε κάπως απροετοίμαστους καθώς δεν ανήκει στην βιομηχανία αυτοκινήτου – ούτε καν με την ευρεία έννοια. Όπως ανακοίνωσαν λοιπόν οι εταιρίες, το Renault Group θα συνεργαστεί με την Airbus για την έρευνα και την εξέλιξη “τεχνολογιών που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας” που όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, “παραμένει ένα από τα βασικά εμπόδια για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων μακράς εμβέλειας”. Συγκεκριμένα, το Renault Group και η Airbus θα εστιάσουν σε θέματα όπως η βελτιστοποίηση της διαχείρισης της ενέργειας και η βελτίωση του βάρους των μπαταριών, αναζητώντας παράλληλα τα καλύτερα μονοπάτια για την μετακίνηση από την τρέχουσα χημεία κυψελών (συμπεριλαμβανομένων των κυψελών ιόντων λιθίου) σε solid-state σχέδια που έχουν την δυνατότητα να διπλασιάσουν την ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών μέχρι το 2030.

Για πρώτη φορά, δύο Ευρωπαίοι ηγέτες από διαφορετικές βιομηχανίες μοιράζονται τεχνογνωσία για την διαμόρφωση του μέλλοντος των υβριδικών-ηλεκτρικών αεροσκαφών. Η αεροπλοΐα είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός τομέας τόσο όσον αφορά στην ασφάλεια όσο και στην κατανάλωση της ενέργειας, όπως και η βιομηχανία αυτοκινήτου. Στο Renault Group, τα 10 χρόνια εμπειρίας στα ηλεκτρικά οχήματα μας δίνουν ένα από τα ισχυρότερα feedback στον τομέα και τεχνογνωσία στην απόδοση των συστημάτων διαχείρισης των μπαταριών.

Δήλωσε ο Gilles Le Borgne, Executive Vice President Engineering του Renault Group. Μέσα από την συνεργασία ανάμεσα στους δύο κολοσσούς θα εξεταστεί και ο πλήρης κύκλος ζωής των μελλοντικών μπαταριών, από την παραγωγή τους έως την δυνατότητα ανακύκλωσης, ώστε να προετοιμαστεί η βιομηχανοποίηση των μελλοντικών designs των μπαταριών και να αξιολογηθεί το αποτύπωμα άνθρακα καθ’ όλη την διάρκεια ζωής τους. Η συμφωνία πάντως αντικατοπτρίζει άριστα τι προσπάθειες των κατασκευαστών (ακόμα και διαφορετικών βιομηχανιών) να μειώσουν το τεράστιο κόστος που έχει η μετάβαση στον πλήρη εξηλεκτρισμό και να επιταχύνουν στο μέτρο του δυνατού το λανσάρισμα νέων τεχνολογιών που θα την επιταχύνουν.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Πράσινα μέταλλα και βυθός…

cars

Το μοντέλο που έστριβε χωρίς να γέρνει: 30 χρόνια Citroën Xantia

cars

Παρλιάρος: «Φοβόντουσαν κάποιοι ότι θα τους κολλήσω AIDS από τα γλυκά»

Bury

Διέρρευσε το νέο Ford EcoSport Active.

cars

Porsche Cayenne. Το SUV που την έσωσε έφτασε το πρώτο μεγάλο ορόσημο!

cars

Grenadier. Από την Πρωσία με αγάπη

cars

Συνεργασία Mercedes και Geely για νέους βενζινοκινητήρες.

cars

Νέο Kia Sorento. Με τολμηρό σχεδιασμό και premium διάθεση.

cars

Hyundai Elantra N. Σπορ σεντάν 280 ίππων με πολύ… τσαμπουκά!

cars