CARSNEWS
AUTONEWS

Ο χυμός που θα σε ανακουφίσει από τους πόνους της περιόδου

Για πολλές γυναίκες η έμμηνος ρύση φέρνει μαζί της μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα, με τον πόνο να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα. Ενώ τα παυσίπονα χρησιμοποιούνται συνήθως για την ανακούφιση, υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις φυσικές θεραπείες και μία από αυτές είναι η διατροφή.

Φτιάχνοντας έναν χυμό που συνδυάζει μια ποικιλία συστατικών γνωστών για τις αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές τους ιδιότητες, μπορείς να βοηθήσεις το σώμα σου στην καλύτερη διαχείριση των εμμηνορροϊκών κραμπών.

Ας μάθουμε τα συστατικά που θα χρειαστείς και τα πιθανά οφέλη τους.

  1. Τζίντζερ

    Γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και καιρό για την ανακούφιση διαφόρων τύπων πόνου, συμπεριλαμβανομένων των εμμηνορροϊκών κραμπών. Βοηθά στη χαλάρωση των μυών και στη μείωση της φλεγμονής, παρέχοντας έτσι ανακούφιση από τον πόνο της περιόδου.
  2. Κουρκουμάς

    Ένας ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας, ο κουρκουμάς περιέχει κουρκουμίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την παραγωγή προσταγλανδινών, ενώσεων που συμβάλλουν στις εμμηνορροϊκές κράμπες. Η ενσωμάτωση του κουρκουμά στον χυμό σου προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο φυσικής ανακούφισης από τον πόνο.
  3. Ανανάς

    Πλούσιος σε βρομελίνη, ένα ένζυμο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ο ανανάς μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση των μυϊκών κραμπών. Η γλυκιά και πικάντικη γεύση του ενισχύει, επίσης, τη γεύση του χυμού.
  4. Φυλλώδη λαχανικά

    Το σπανάκι, το λάχανο και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τις ενοχλήσεις της περιόδου. Παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά, ενώ συμβάλλουν στο ζωηρό πράσινο χρώμα του χυμού.
  5. Εσπεριδοειδή

    Τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα λάιμ είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία έχει συσχετιστεί με τη μείωση του πόνου της εμμήνου ρύσεως. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των προσταγλανδινών, ανακουφίζοντας έτσι από τις κράμπες και προάγοντας τη συνολική ευεξία.
  6. Νερό

    Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διαχείριση των εμμηνορροϊκών κραμπών, καθώς συμβάλλει στη μείωση του φουσκώματος και στην υποστήριξη της λειτουργίας των μυών. Η προσθήκη νερού στον χυμό σου εξασφαλίζει και επαρκή ενυδάτωση.

Συνδυάζοντας αυτά τα συστατικά σε έναν αποχυμωτή ή ένα μπλέντερ, θα δημιουργήσεις ένα δροσερό και θρεπτικό ρόφημα που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου. Η τακτική κατανάλωση αυτού του χυμού, ιδιαίτερα πριν και κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και να προάγει τη γενικότερη αίσθηση ευεξίας.

Related Articles

Brabus Rocket 900. Διηπειρωτικός πύραυλος 900 ίππων!

cars

Το νέο GT-R θα συμβεί, αλλά η Nissan παραμένει αναποφάσιστη!

cars

Peugeot Boxer 4×4 Concept. Για άνετη διαμονή… οπουδήποτε!

cars

Amarok vs Land Cruiser vs Discovery vs Wrangler. Το ενδιαφέρον της ποικιλομορφίας.

cars

Alpha Motor Ace. Φανταστικά ρετρο-χαριτωμένο.

cars

Πτώση στο άνοιγμα του χρηματιστηρίου Αθηνών

cars

Skoda Kamiq Monte Carlo στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

cars

Aston Martin DBX. Έτοιμη

cars

Νέο Range Rover Sport SV Edition One: Με 635 ίππους και ροπή 800 Nm

cars