CARSNEWS
AUTONEWS

Πούτιν: Αντίποινα οι επιθέσεις μας σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η Ρωσία υποχρεώθηκε να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας εν είδει αντιποίνων για ανάλογες επιθέσεις από το Κίεβο, υποστήριξε σήμερα ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δυστυχώς, δεχθήκαμε πρόσφατα μπαράζ επιθέσεων σε ενεργειακές υποδομές μας και ήμασταν υποχρεωμένοι να απαντήσουμε», φέρεται να είπε ο Πούτιν στον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Πούτιν υποστήριξε επίσης ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις εξαπολύθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας με στόχο την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας, καθώς έπληξαν εμμέσως την ουκρανική στρατιωτική βιομηχανία. Οι ρωσικές δυνάμεις, είπε ο Πούτιν, απέφυγαν τέτοια πλήγματα στη διάρκεια του χειμώνα «για ανθρωπιστικούς λόγους».

«Ο εχθρός επιτέθηκε και πάλι στις ενεργειακές υποδομές μας», λέει το Κίεβο

Η Ρωσία πραγματοποίησε στη διάρκεια της νύxτας μια «μαζική επίθεση» εναντίον της Ουκρανίας και στοχοθέτησε ενεργειακές υποδομές της σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί οι ουκρανικές αρχές.

«Ο εχθρός επιτέθηκε και πάλι στις ενεργειακές υποδομές μας!», ανακοίνωσε με καταχώρισή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γκέρμαν Γκαλουστσένκο.

Οι επιθέσεις αυτές στοχοθέτησαν «εγκαταστάσεις παραγωγής και δίκτυα μετάδοσης» στις περιφέρειες του Κιέβου, του Χαρκόβου, της Ζαπορίζια και του Λβιβ, απαρίθμησε ο Γκαλουστσένκο.

Δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας DTEK δέχθηκαν επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η επιχείρηση στο Telegram, χωρίς να διευκρινίσει πού βρίσκονται.

Η ρωσική επίθεση στην περιφέρεια του Χαρκόβου προκάλεσε σήμερα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης περισσότερων από 200.000 καταναλωτών, ανακοίνωσε επίσης ο Ολέκσι Κουλέμπα, αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας, επίσης μέσω του Telegram.

Related Articles

«Μετρούν τις πληγές» τους από την πλημμύρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Τέσσερις νεκροί, παραμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι

Bury

Το λευκό είναι και φέτος το πιο δημοφιλές χρώμα παγκοσμίως.

cars

Επικοινωνεί και πάλι το Voyager 1 με τη NASA μετά από πέντε μήνες

cars

Νέα Maserati GranTurismo. Έρχεται το 2021.

cars

Ο Πρόεδρος της Toyota προειδοποιεί για την στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

cars

Η Mercedes-Benz φρεσκάρει την G-Class.

cars

Ford. Ανανεωμένη στο «The Mall Athens»

cars

Ας γνωρίσουμε τα αυτοκίνητα ασφαλείας της F1 για το 2021.

cars

Σάλος στην Αυστρία: Σεφ μαγείρεψε μπροστά στις κάμερες προστατευόμενο είδος ψαριού – Συγγνώμη ζήτησε η δημόσια τηλεόραση

cars