CARSNEWS
AUTONEWS

Πού βρίσκεται η ακριβότερη στάθμευση στον κόσμο – 50 ευρώ ακόμη και για 10 λεπτά

Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Δήμου της Χάγης, στην Ολλανδία, να δημιουργήσει ένα σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης βάσει του οποίου οι οδηγοί θα πληρώνουν 50 ευρώ για παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης, ανεξάρτητα από το χρόνο παραμονής τους.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό σύστημα που στην περίπτωση που κάποιος παρκάρει για λίγη ώρα καθιστά το παρκάρισμα στη Χάγη ως το πιο ακριβό στον κόσμο.

Το μέτρο επιβλήθηκε ύστερα από πιέσεις των κατοίκων, οι οποίοι και εξαιρούνται, για κατάληψη των θέσεων παρκαρίσματος από τουρίστες. Σημειώνεται πως προϋπόθεση για την εξαίρεση των κατοίκων είναι να παρκάρουν έξω από τις οικίες τους.

Επιδίωξη του Δήμου της Χάγης είναι μέσω του υψηλού τέλους στάθμευσης να αποθαρρύνει τους τουρίστες, αλλά και κατοίκους άλλων περιοχών, να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους σε δημόσιους χώρους στάθμευσης, εκτός του κέντρου, όπου το αντίτιμο είναι χαμηλότερο. Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε πως «στόχος είναι οι άνθρωποι να μετακινούνται στο κέντρο με τα πόδια, το ποδήλατο και τα μέσα μεταφορά. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στα αυτοκίνητα».

Και μπορεί οι κάτοικοι να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη, ωστόσο οι καταστηματάρχες εκφράζουν σοβαρές αντιδράσεις, τονίζοντας πως το μέτρο θα πλήξει τις επιχειρήσεις τους και αντιπροτείνουν χαμηλότερο αντίτιμο και την επιβολή περιορισμού στον χρόνο στάθμευσης.

Related Articles

Φορτίζω παντού: Οι δικαιούχοι των ενισχύσεων για ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

cars

Το Nissan GT-R50 by Italdesign κάνει ντεμπούτο παραγωγής!

cars

Nascar Whelen Euro Series. Με ελαστικά General Tire

cars

Renault Captur 1.3 TCe 130PS EDC. Συνολικά αναβαθμισμένο

cars

Προειδοποίηση από την Τεχεράνη: «Καμία ισραηλινή πρεσβεία δεν είναι πλέον ασφαλής»

Bury

Hyundai. Είναι πάντα…της μόδας!

cars

Μαρκ Μαρκές. Η στατιστική λέει την αλήθεια

cars

Νέο VW Golf. Διαθέσιμο από 20500 Ευρώ

cars

Εθνική καμπάνια για τη σχολική βία: Αυστηρότερες οι ποινές για τους μαθητές που κάνουν bullying

cars