CARSNEWS
F1 & RACES

Σε δημοπρασία το «Ferrari» Dax του Nigel Mansell από το 1989

Ήταν το όχημα που ο πολύ αγαπητός μουστακαλής της F1 χρησιμοποιούσε για να μετακινείται στα paddocks και δεν αποκλείεται να πιάσει… δεκαχίλιαρο!

Ο Nigel Mansell έγινε πολύ γνωστός στην Formula 1 όχι μόνο για το… μουστάκι του, αλλά και για το ακραίο οδηγικό του στυλ, ενώ είναι ο μόνος οδηγός της ιστορίας που είχε ταυτόχρονα πρωταθλήματα, στην Formula 1 (1992) αλλά και στα CART (1993). Τώρα, σε δημοπρασία από την RM Sotheby’s, θα δοθεί ένα Honda Dax ST70 που χρησιμοποιούσε για την μετακίνηση του στα paddocks, κατά το 1989.

Το δίκυκλο είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα και ξεχωρίζει χάρη στους θυρεούς της Ferrari, που έχει κάτω από την σέλα του. Δεν διευκρινίζεται ακριβώς ποια είναι η χρονιά κατασκευής του ST70, ούτε και αν λειτουργεί ο κινητήρας του πλέον, αν και φανταζόμαστε ότι αυτό είναι… το λιγότερο που θα απασχολήσει, τον συλλέκτη που θα το αγοράσει. Στην δημοπρασία, το Dax αναμένεται να πιάσει από 5.000 έως και 10.000 λίρες.

Εκτός από το ST70 Dax του Mansell, στην ίδια δημοπρασία θα διατεθεί και μια BMW R 18 2020 έκδοσης «Il Leone» (το παρατσούκλι του Mansell κατά την παραμονή του στην Ferrari), που έχει κατασκευαστεί από τον γιο του Mansell, Greg και είναι ένα από μόλις 31 αντίτυπα. Η BMW αναμένεται να πιάσει μεταξύ 20.000 και 40.000 λιρών. H δημοπρασία θα λάβει χώρα από τις 4 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. 

 

Related Articles

F1 GP 70ης Επετείου: Ταχύτερος ο Bottas στο FP1

cars

‘A lot of respect’ – F1 drivers praise Alonso’s endurance

cars

Τα μονοθέσια μένουν στα γκαράζ (video)

cars

Video: Όταν ο νεαρός Hamilton ονειρευόταν τους τίτλους του Schumi

cars

F1 GP Ισπανίας: Grand Slam Max!

cars

O Βολφ θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου

cars

H McLaren πήρε μέτρα για τον κορωνοϊό!

cars

Θα αντιγράψει η Ferrari το DAS;

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars