CARSNEWS
AUTONEWS

Σε 20 ημέρες έχουμε Ράλι Ακρόπολις

Ενώ ακόμα συνεχίζονται τα μπάνια των Ελλήνων, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πυρετώδεις προετοιμασίες για το Ράλλυ Ακρόπολις 2023 που θα ξεκινήσει την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:00 κάτω από τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης με 72 συμμετοχές.

Ατραξιόν του αγώνα η Υπερειδική στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο, που θα ξεκινήσει στις 17:05 της ίδιας ημέρας, ενώ στη συνέχεια τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν στο Λουτράκι, από όπου την Παρασκευή 8/9 θα ξεκινήσει ο «αληθινός» αγώνας με 5 ειδικές διαδρομές πριν την ανασυγκρότηση της

Λαμίας (ΠΕΛ) όπου και το ουσιαστικό κέντρο του αγώνα. Ακολουθούν το Σάββατο 9/9 με 6 ειδικές διαδρομές (διπλό πέρασμα σε Παύλιανη, Καρούτες & Ελευθεροχώρι ), ενώ την Κυριακή τελευταία ημέρα τα εναπομείναντα πληρώματα θα αγωνιστούν σε μόλις 3 ειδικές (Ταρζάν & Γραμμένη Χ 2) με την τελευταία να είναι και η power stage που δίνει τους έξτρα βαθμούς στους 5 πρώτους της κατάταξης.

Ακλόνητο φαβορί για τη νίκη στο Ακρόπολις δεν υπάρχει (άλλωστε δεν υπήρξε ποτέ καθώς ο αγώνας αυτών ήταν ανέκαθεν ο αγώνας των ανατροπών), αλλά αν πρέπει να δώσουμε σε κάποιον ένα προβάδισμα αυτός είναι – κατά τη γνώμη μας – ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής (συμμετέχει

με Toyota Yaris Rally1), Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε το 1-2-3 της Hyundai πέρσι, ούτε την ικανότητα του Κάλε Ροβάνπερα (νικητή το 2021) και το πείσμα του Έλφυν Έβανς (νικητή στη Φιλανδία φέτος), που ανήκουν στην ίδια ομάδα με τον Οζιέ. Επίσης στα προγνωστικά μετράει και το ότι, ο Οζιέ έχει κερδίσει το Ακρόπολις μόνο το 2011 (Citroen DS3 WRC), έχοντας πάρει εκκίνηση 5 φορές.

Σε κάθε περίπτωση, ο ουσιαστικός εορτασμός για τα 70χρονα του Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά επίσημα με το Shakedown που θα γίνει στην περιοχή της Λαμίας την Τετάρτη 6/9 (εκκίνηση 08:00) και θα ολοκληρωθεί στην Π.Ε. Λαμίας την Κυριακή 10/9, ώρα 15:55.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από το επίσημο site του αγώνα (www.acropolisrally.gr), ή από το www. ewrc results.com. Την υπερειδική στο Φάληρο θα καλύψουν τηλεοπτικά η ΕΡΤ & το Cosmote TV, ενώ τη ροή του αγώνα λεπτό προς λεπτό, ειδική με ειδική, αφετηρία, ανασυγκροτήσεις και τερματισμό μπορείτε να παρακωλυθείτε ζωντανά από το επίσημο ραδιόφωνο του αγώνα, το «Λαμία FM1» στη συχνότητα FM 96,2 & διαδικτυακά πληκτρολογώντας www.lamiafm1.gr.

TAGS

Related Articles

Νέα Porsche 911 GT3 Touring. Ίδια, αλλά διαφορετική.

cars

Toyota Corolla Cross. Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική

cars

Volkswagen Golf GTI Clubsport. Με 300 ίππους και πιο… άγριο χαρακτήρα!

cars

Νίσυρος: Προφυλακίστηκε ο 62χρονος αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων

cars

Ένα εκατομμύριο 3θυρα Mini νέας γενιάς

cars

Αυτή είναι η νέα, σκληροπυρηνική και κορυφαία, BMW M2 CS.

cars

Ford: Οι συνδρομές δεν είναι η προσέγγιση μας.

cars

Η BMW αποκάλυψε τα αυτοκίνητα ασφαλείας για το MotoGP.

cars

Η σύγχρονη τεχνολογία απαιτεί προσοχή!

cars