CARSNEWS
F1 & RACES

Σοκαρισμένος ο Φερστάπεν: «Δεν έχω ελπίδες για νίκη»

Ο Ολλανδός πρωταθλητής της Red Bull Racing δεν μπορούσε να πιστέψει το αποτέλεσμα που πήρε στις κατατακτήριες δοκιμές της Formula 1 στη Μαρίνα Μπέι.

Όλα στραβά πήγαν για τον Μαξ Φερστάπεν το Σάββατο στo Grand Prix Σιγκαπούρης της Formula 1. Ο Ολλανδός δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό με το μονοθέσιό του και έμεινε εκτός Q3 για πρώτη φορά στο 2023, δίχως να έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα. Μάλιστα, τον απέκλεισε από τη μάχη της pole position, o rookie, Λίαμ Λόσον της Scuderia AlphaTauri, μόλις στον τρίτο του αγώνα.

Από την Παρασκευή ήταν εμφανές πως η Red Bull Racing δεν είχε το πλεονέκτημα των προηγούμενων αγώνων στη Σιγκαπούρη, όμως ο διπλός αποκλεισμός ήταν σοκ. Μετά το τέλος του Q2, o Φερστάπεν μίλησε για την εμπειρία του στη Μαρίνα Μπέι:

«Ξεκάθαρα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα απ’ ό,τι τα περιμέναμε. Γνώριζα πως θα δυσκολευτούμε αρκετά στις κατατακτήριες δοκιμές αλλά αυτό που έγινε δεν το περίμενα. Σε όλο το τριήμερο έως τώρα δυσκολευόμαστε αρκετά. Δοκιμάσαμε κάποια νέα πράγματα στις κατατακτήριες δοκιμές που έκαναν το μονοθέσιο αδύνατο στην οδήγηση. Το δάπεδο έβρισκε στο έδαφος κατά το φρενάρισμα και αυτό αποφόρτιζε τους εμπρός τροχούς. Ήταν μια σοκαριστική εμπειρία, δεν είχα ταχύτητα, δεν είχα πρόσφυση. Ήταν πολύ δύσκολο να οδηγήσω», ανέφερε.

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) September 16, 2023

Όταν ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει το Grand Prix, o παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε: «Δεν έχω καμία ελπίδα για τη νίκη. Χρειάζεσαι ένα καλό μονοθέσιο σε αυτή την πίστα, είναι περίπου σαν το Μονακό. Πρέπει να τα δώσεις όλα στις κατατακτήριες δοκιμές και τα προσπεράσματα είναι πολύ δύσκολα. Ήταν ένα δύσκολο απόγευμα. Ελπίζω να μην έχουμε πολλές εμφανίσεις του αυτοκινήτου ασφαλείας στον αγώνα και να τελειώσει γρήγορα».

Μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, ο Φερστάπεν ήταν υπό έρευνα για τρία διαφορετικά συμβάντα, όμως γλίτωσε την ποινή με δύο επιπλήξεις.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Related Articles

Χάμιλτον: «Η F1 άλλαξε πολλούς κανονισμούς για να γίνει αργή η Mercedes»

cars

F1: Οι ομάδες αντιδρούν στην Andretti-Cadillac

cars

Vienna to host second Formula 1 Exhibition following record-breaking success in Madrid

cars

Λιουις Χάμιλτον: Φόρεσε τα χρώματα του … Αιρτον Σένα

cars

F1 GP Σ.Αραβίας: Και πάλι το 1-2 η Red Bull!

cars

“Άνθρακας” ο δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ που θέλει

cars

Ένοχος για φορολογική απάτη το πρώην αφεντικό της Formula 1

cars

Αθλητικές μεταδόσεις με Formula 1, Παναθηναϊκό και Άρη (09/07)

cars

will.i.am releases new F1-inspired single ‘LET’S GO’

cars