CARSNEWS
AUTONEWS

Στις 11 Νοεμβρίου το ηλεκτρικό BMW iNext.

Η BMW κοιτάει μπροστά, στο “μέλλον της κινητικότητας” και διοργανώνει ένα event στο οποίο μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της η έκδοση παραγωγής του iNext ηλεκτρικού SUV. Ενός SUV που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της BMW στον τομέα της υποβοήθησης οδήγησης και θα παρέχει τις βάσεις για το μέλλον ολόκληρου του Group με τη νέα αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί.

Η εν λόγω αρχιτεκτονική θα είναι μία από τις μονάχα 2 που σκοπεύει να χρησιμοποιεί το BMW Group για όλα τα μελλοντικά μοντέλα: η μία, που θα δούμε στην iNext και θα μπορεί να φιλοξενήσει Μ.Ε.Κ., plug-in υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα για οτιδήποτε από την 3 Series και πάνω με την κίνηση στους πίσω τροχούς ή και στους τέσσερις και η άλλη, που προορίζεται για μικρότερα, προσθιοκίνητα μοντέλα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, η μέγιστη αυτονομία των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της BMW, ιδίως στα “X” μοντέλα που ενδείκνυνται για την τοποθέτηση μεγαλύτερων μπαταριών, θα αγγίζει τα 725 χιλιόμετρα ενώ τα plug-in υβριδικά, θα προσφέρουν αυτονομία “μηδενικών εκπομπών” της τάξης των 100 χιλιομέτρων.

Η νέα πλατφόρμα όμως θα παρέχει στην BMW την δυνατότητα να ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας υποβοήθησης οδήγησης που θα μας οδηγήσει κάποια στιγμή στο μέλλον και στην πλήρη αυτονομία, όπου το αυτοκίνητο δεν απαιτεί την ύπαρξη οδηγό πίσω από το τιμόνι. Σε πρώτη φάση πάντως, το iNext SUV θα προσφέρει αυτονομία Επιπέδου 3 (hands-off & eyes-off) σε ταχύτητες έως 130 km/h σε αυτοκινητόδρομους ενώ τα συστήματα Επιπέδου 4 και 5 θα μπούνε στην φάση των δοκιμών το 2021. Το Επίπεδο 4 στοχεύει σε “hands-off & mind-off” αυτονομία και το Επίπεδο 5 είναι πλήρης αυτονομία σε αστικό περιβάλλον έως τα 70 km/h. Περιμένουμε από την BMW να παρέχει λεπτομέρειες αναφορικά με το πλάνο της και το όραμα της για το μέλλον στις 11 Νοεμβρίου.

The post Στις 11 Νοεμβρίου το ηλεκτρικό BMW iNext. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η πρώτη κεντρομήχανη Chevy Corvette πωλήθηκε έναντι $3 εκατομμυρίων!

cars

Το Audi Q8 και σε pick-up

cars

Η Mazda είναι έτοιμη να αποκαλύψει το νέο BT-50.

cars

Seat Tarraco FR PHEV. Σπορ και αποδοτικό

cars

Πέθανε η ηθοποιός Δήμητρα Ζέρβα – «Ένα γελαστό κορίτσι μάς άφησε τόσο νωρίς»

cars

Σφοδρή αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Σκρέκα με αντιπολίτευση, για την ακρίβεια

Bury

Ducati. Με καλοκαιρινή κολεξιόν στα ρούχα

cars

Η Land Rover γιορτάζει την πώληση 1 εκατομμυρίου Range Rover Sport!

cars

Η Hyundai δουλεύει πάνω σε έναν υψηλόστροφο κινητήρα 2,3 λίτρων.

cars